Kategórie
Bike-techServis vidlíc, tlmičov a teleskopických sedloviek # údržba # vidlica # tlmič # oprava # poradenstvo # náhradné diely # technické otázky # servisovanie
mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31
Akcia -14% FOX Float DPS Trunnion Remote Up Factory PTL SV EVOL tlmič, 165x45 mm
509 €
-14%
MOC 649 €
-30% RockShox Deluxe Ultimate RCT Trunnion tlmič, 205 x 60 mm, OEM
329 €
-30%
MOC 469 €
savings RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 65 mm
579 €
savings
MOC 909 €
-9% RockShox SIDLuxe Ultimate RL 3P Standard tlmič pre Specialized Epic Evo, 190x45 mm
455 €
-9%
MOC 569 €
savings RockShox Super Deluxe Ultimate Flight Attendant RC2T tlmič, 185x55 mm
709 €
savings
MOC 1 049 €
Akcia -21% RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 62.5 mm
589 €
-21%
MOC 919 €
-20% RockShox Service Kit Basic - pre vidlice Sid 29/27+B A3
18,39 €
-20%
MOC 22,99 €
savings RockShox servisná sada, 200 hodín, pre vidlice 30 Gold a Silver
11,99 €
savings
MOC 24,99 €
savings RockShox Service Kit Basic pre tlmiče Monarch DebonAir AirCan (2015-2016)
15,19 €
savings
MOC 24,99 €
Keď si zoberiem že servis na endure WP TRAX ma výjde menej ako bežné bike tlmiče. Čo sú 4x menšie... Zaujímavô
Keď si zoberiem že servis na endure WP TRAX ma výjde menej ako bežné bike tlmiče. Čo sú 4x menšie... Zaujímavô
Pozeral aktuálne mam nahodený pružinovy Jade, servis robený vlani na jar, odvtedy používaný ako záložný tlmič a jazdím ho aj v zime keď je vonku chladnejšie... Stále ide ako hodinky, lacný servisný kit a servis si zvládam spraviť doma takže win win ? lenže viac sa mi na bajku páči vzduch... Takže zvažujem dokúpiť DVO Topaz a Jade zasa nechať ako záložný/zimný tlmič. Nuž k tým cenám sa asi nemá význam vyjadrovať...
Akurát dnes som sa bavil s chalanom co mi tú X2 servisoval naposledy... 2020 a staršie sú viac menej bezproblémové no 2021 sa zavzdušňujú na dennom poriadku. Vraj ten novší má menšie prietokové kanály a to môže mať čo dočinenia s kavitáciou, alebo je tam niečo odflaknute a dokáže si nasať falošný vzduch do oleja...
Bomber CR je vlastne "stará Fox Vanila ešte s dôb keď to bolo blbuvzdorne a ozaj trvácne. Na starom bajku som mal pružinový DHX2, servis raz pred sezónou, aj to preventívny a šľapal úplne bez problémov, až nato ze som ho jazdil aj v zime a vždy po zime mi to v oblasti bumpera na spodku piestnicy vyžralo elox... Cize s každým servisom šla aj nová piestnica. Po nedožitých 3 rokoch mi prasklo telo tlmiča, nové cca 300€ tak putoval na poličku zničených veci... RS ma tiež nejaký problém s klepanim v deluxoch co som zachytil... Ale reklamacka to rieši no je šanca ze aj vyreklamovaný kus bude mať rovnaký problém... Na Jadeoch bol zasa nejaký chybný sealhead ktorý bol aj súčasťou servisných kitov a vďaka nemu vyšúchalo elox na piestniciach... Človek ani nevie co vybrať aby to nebola lotéria ??
EDIT:
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
EDIT:
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
To potvrdzuje našu debatu s kamošmi pri pive pred nejakým časom... A zároveň som nepotreboval zistiť, že mám vlastne uchytenie tlmiča ktoré mu zrovna neprospieva 🤣
Aby to nebolo len OT.. Dvo už dlhšiu dobu patrí k tým (naj)lepším, hlavne ak si zoberieš pomer cena/ kvalita... Jednoduché, funguje to, zoženieš aj náhradné diely ...nahodíš ešte LS pružinu a aj tá hmotnosť je ok. Topaz air je fajn, len tak blbne to zamykanie.. ale tak robilo to aj na superdeluxe ..
Dám nový olej , odvzdušním, nahodím, všetko funguje uzamykanie tiež. No akonáhle na uzamknutej (keď zabudnem odomknúť) trafim čo i len malú nerovnosť aktivuje nejakú ochranu pred prerazenim a opäť nezamkína. Nasleduje rozborila odvzdusnit a tak dookola. Dá sa tá citlivosť nejako nastaviť? Prípadne nejaká iná spolahlivejsia náhrada? Dík.
(medzi gufero a vnútorné nohy vidlice)
Bavíme sa o bežnej vidlici mazanej olejovým kúpeľom medzi vonkajšími a vnútornými nohami od RS, FOX atď. Samozrejme obsahujúcej penový mazací krúžok nad horným klzákom vidlice. Jediné možné vysvetlenie je pri servise a následnej montáži „na sucho“. Po naliati mazacieho oleja môže vazelína spôsobiť akurát len problémy a nevidím jej zmysel.
Na čo iné, ako potreby montáže je aplikovaná vazelína už na nových SKF guferách pre RS?
Keby si bol v okolí, tak môžeme skúsiť pojazdiť
Al_pine33 To nie je RS blatník, ale Syncros blatník. Len ten nezakrýva nohy vidlice, tak je na ňom zospodu ešte pripevnený RS blatník...tam si môžeš dať ľubovolný, ale ja som mal práve po ruke takýto RS, tak tam šiel....nohy pred blatom a snehom to ochráni ideálne...nezachráni ich však pred magorom - predo mnou, čo mu spadne vidlica na zem pri servise