Kategórie
Bike-techServis vidlíc, tlmičov a teleskopických sedloviek # údržba # vidlica # tlmič # oprava # poradenstvo # náhradné diely # technické otázky # servisovanie
mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31
savings RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 65 mm
579 €
savings
MOC 909 €
Akcia -21% RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 62.5 mm
589 €
-21%
MOC 919 €
Akcia -14% FOX Float DPS Trunnion Remote Up Factory PTL SV EVOL tlmič, 165x45 mm
509 €
-14%
MOC 649 €
savings RockShox Super Deluxe Ultimate Flight Attendant RC2T tlmič, 185x55 mm
709 €
savings
MOC 1 049 €
-9% RockShox SIDLuxe Ultimate RL 3P Standard tlmič pre Specialized Epic Evo, 190x45 mm
455 €
-9%
MOC 569 €
savings RockShox Service Kit Basic pre tlmiče Monarch DebonAir AirCan (2015-2016)
15,19 €
savings
MOC 24,99 €
savings RockShox servisná sada, 200 hodín, pre vidlice 30 Gold a Silver
11,99 €
savings
MOC 24,99 €
poslem jednu, vratia sa dve, vsak ?
Rux mi hovorili, že nejde moc dobre ale neviem ani tie ostatné. Možno by som nadával na tlmenie v ťažkých pasážach, ale na dotyk do ruky ten Aion šiel pocitovo najbližšie ku RS Boxxer. Napríklad nešiel som nejaký model AION36 - len na stránke , v predaji to nikdy nevidím A tá vidla by mala mať 2150g podľa údajov, čo je na danú kategóriu ***** hodnota, keď Mezzer má 2100. Ja by som to definoval tak, že chod vidly v tých púzdrach mi nešiel do hlavy. Ja mám aktuálne Mezzer po reklamácii úplne nový a nejde tak hladko. Priznám sa, že keby mi niekto požičal na dlhšie nejaký taký dobrý Suntour so zdvihom 160/170mm tak by som to zobral na skúšku
edit: tak to je iny model, ten povodny je stale za tu dobru cenu
Dlhy korenovy/skalovy rokgarden som zatial nemal kde vyskusat. Kratky bol ok. Ale zas, ja jazdim vcelku pomaly. A nepomohlo prestavit HSR/HSC?
Tusim aj v tom threade, co som daval, volaco robili s planzetami.
Ja uvažujem nad zväčšením dier v planžétach.
edit; Podla QR kodu ja mam SF19. Neviem, aky rozdiel tam je, ale podla pdf to vypada, ze ziaden, akurat oska 20 vs 15.
https://www.srsuntour.us/collections/forks/products/aion36-boost-eq-3cr-pcs-15lh-110-29
Majú to v produktoch aj v prevedení 38, ale v ponuke to nik nemá ani oni sami, len že to existuje. To už vyzerá pomerne vo vnútri ako ostatné vidly. Ja som to skúšal, ale asi vo verzii s 35kami nohami vo verzii EVO. Cez zdvih by som to prehnal na určitých pasážach, že by som to ešte aj dofúkať asi musel
Aion by mala byť trail/enduro vidla a Durolux enduro/freeride... ?
Rozdiely aion-durolux ako to maju teraz (36kove), co som nasiel:
aion patrona 3CR PCS , durolux R2C (R2C2 uz nie je)
aion max 160mm, durolux 170mm (29er)
aion max 2.4" , durolux 2.6" pneu
aion 222mm kotuc, durolux 203
durolux Low friction dual lip wiper, CNC Aluminum dials and hardware, A7000 series hollow crown
vyzera, ze plynulo prelinaju rozne povodne verzie postupne do vyssich sfer mtb a marketingove oddelenie robilo cezcas