Kategórie
Bike-techServis vidlíc, tlmičov a teleskopických sedloviek # údržba # vidlica # tlmič # oprava # poradenstvo # náhradné diely # technické otázky # servisovanie
mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31
-30% RockShox Deluxe Ultimate RCT Trunnion tlmič, 205 x 60 mm, OEM
329 €
-30%
MOC 469 €
savings RockShox Super Deluxe Ultimate Flight Attendant RC2T tlmič, 185x55 mm
709 €
savings
MOC 1 049 €
-9% RockShox SIDLuxe Ultimate RL 3P Standard tlmič pre Specialized Epic Evo, 190x45 mm
455 €
-9%
MOC 569 €
Akcia -21% RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 62.5 mm
589 €
-21%
MOC 919 €
Akcia -14% FOX Float DPS Trunnion Remote Up Factory PTL SV EVOL tlmič, 165x45 mm
509 €
-14%
MOC 649 €
savings RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 65 mm
579 €
savings
MOC 909 €
savings RockShox servisná sada, 200 hodín, pre vidlice 30 Gold a Silver
11,99 €
savings
MOC 24,99 €
savings RockShox servisný kit pre vidlice Judy, 200 hodín/1 rok
16,99 €
savings
MOC 24,99 €
-19% RockShox 200 hod/1 rok servisná sada pre tlmič Super Deluxe
53,99 €
-19%
MOC 66,99 €
https://www.youtube.com/watch?v=9mjbgbWR_g4&t=216s - cas cca. 01:30
vid video - https://drive.google.com/file/d/1SX996tRnine5phxn2D-AjFd5i_1PMCu4/view?usp=sharing
No ale zatlacit ide lahucko.
To, ze sa kyve do stran je tiez ok, v zlozenom stave bude shaft vycentrovany srobom, tym sa zabezpeci rovnobeznost chodu. A co sa tyka rychlosti navratu, to zavisi od toho ako mas nastaveny rebound.. v kazdom pripade to bude vzdy pomalsie, nez pri zlozenej vidlici, kde hlavnym zdrojom jej tahania bude vzduchova cast..
A pokial ide o vydratu nohu, nuz.. tak to niekedy vyzera, ked sa zanedba servis... pozeram, ze vidlicu mas z bajku z roku 2017.. ak si teda robil na nej servis prvykrat po 6 rokoch, nie je sa comu cudovat..
EDIT: aha, ty zrejme chces vymenit aj vnutorny, vsak? Tam ale tusim nie je o-kruzok ale scraper (neviem ako je to po svk), to neviem ci je v servisnej sade.. ak ano, tak potom mozes dat dole tu spodnu maticu, akurat problem je, ze ona by nemala byt takto volna, cize ked ju das naspat, neviem ako ju poriadne dotiahnes ked nemas na to celuste do zveraku
Ano jurasmtbiker mas pravdu. Vdaka za rady. Super.
nakoniec perlicka. Do zveraku uchytil cely damper shaft za maticu reboundu /jasne ze tam zostali sramy a aj na shafte a zas blickami dotahoval seal head, cize proti sebe.Som mysle ze to zas da do AV-5 a dotiahne to nezavisle. Ze nikde nedal loctite a pod ani nehovorim.
Asi to chcel osud aby som toto videl. Sevisujem si bajk na 90 percent a pruzenie bolo poslende co som nerobil. Takze uz viem ze dokupim co treba a usetrim si nocne mory
Este raz dakujem za vsetky predch. rady.
... presne pre toto si servisujem bajk sám.