Kategórie
Bike-techServis vidlíc, tlmičov a teleskopických sedloviek # údržba # vidlica # tlmič # oprava # poradenstvo # náhradné diely # technické otázky # servisovanie
mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31
-30% RockShox Deluxe Ultimate RCT Trunnion tlmič, 205 x 60 mm, OEM
329 €
-30%
MOC 469 €
Akcia -14% FOX Float DPS Trunnion Remote Up Factory PTL SV EVOL tlmič, 165x45 mm
509 €
-14%
MOC 649 €
-9% RockShox SIDLuxe Ultimate RL 3P Standard tlmič pre Specialized Epic Evo, 190x45 mm
455 €
-9%
MOC 569 €
Akcia -21% RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 62.5 mm
589 €
-21%
MOC 919 €
savings RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 65 mm
579 €
savings
MOC 909 €
Akcia -5% RockShox servisný kit pre vidlice, SID XX/RL, 200 hod/1 rok
51,99 €
-5%
MOC 67,99 €
-20% RockShox Service Kit Basic - pre vidlice Sid 29/27+B A3
18,39 €
-20%
MOC 22,99 €
Akcia -31% RockShox Pike/Pike DJ Solo Air A1 servisný kit, 200 hod/1 rok
50,99 €
-31%
MOC 91,99 €
Update: Aj s 3 wt sa dalo tlmenie nastaviť aby išlo podľa predstáv. Ešte nejaké 2 kliknutia by boli po doraz. 👍
Asi v polke dvihu tak vrzgne ako guma o kov až tak jemnučko čvachtne.
Nezdá sa že by niečo nefungovalo.
Lowleg servis som akurát robil na jeseň.
Čo by to mohlo byť, dumper zavzdušnený? Tesnenie? Ľavá noha? Atď
Prípadne nejaký tip na servismana čo by to.mrkol za rozumný peniaz.
Ešte musím pohľadať dumper bleed kit, kým to otvorím
Tiež mám Fox float dps a mal som podobný problém. Skús použiť dentálnu niť alebo niečo podobné na prečistenie priestoru medzi tlmičom a tocitkom prípadne tocitkom a packou.
Mne to pomohlo a všetko funguje ako má
- sa pouziva cerveny Loctite 262 (na air shaft) a 263 (ma damper). Nestacil by jeden z nich, mimo teda ze ten 263 som ani nenasiel kde by som tu kupil, hadze mi to len americke eshopy.
- dalej tam ide vazelina Ultraplex LT2 alebo Stay Lube SL3125. Ani jedno som nenasiel. Co pouzivate vy?
- predpokladam ze miesto Slick Honey my mal byt v pohode SRAM Butter
No a posledna principialna otazka, vychadza mi to ze potrebujem na moju Fox vidlicu 3 kity (Dust Wiper, Damper, Air Spring), nepredava sa to dokopy? A tiez dokopy tieto tri my vychadzaju cez 100 EUR a to uz je drahsie ako ked si dam spravit velky servis vidlice v servise, takze niekde mi nieco nevychadza v uvahe, lebo som predpokladam ze pri domacom servise by som mal usetrit.
Pouzivam cerveny Loctite 262. Pouzivam vazelinu SRAM Butter alebo r.s.p. Slick Kick (schvalena pre servis FOX).
Poznamka na zaver - nemyslim si ze domaci servis vidlice by mal byt zakonite lacnejsi ako v autorizovanom servise. Principialne to takto vyrobca nezamysla (prave naopak, odporucanie vyrobcu je servis v autorizovanom servise). Ak si schopny si urobit servis sam, tak ano mozes usetrit, ale nie je to pravidlo
,,nieje to nic strasne robi to skor na zaciatku zdvihu nieje to moc hlasne. Je to normálne? lebo nezdá sa mi že by sa zavzdušnil po 50 km.