Zdravim,mam taky problem,ze pri zjazdoch mi retaz bucha o presmyk zo strany na stranu aj ked mam na najvacsich pastorkoch.vymenil som kazetu,retaz aj presmyk a buchania som sa pri nerovnostiach nezbavil. Retaz som meral podla navodu 2 clankov aj podla starej aj podla zadnej prehadzovacky. Takisto mi striela/presmykuje retaz na zadnych 2 najmensich a prednom najvacsom. Neviete poradit viz foto? Plus dnes som zistil ze na kolecku zadnej prehadz mi chyba zub. Dakujem
Ten prešmyk by som dal o niečo nižšie a zdá sa mi že to lanko na prešmyk ide zle.
Každopádne tým sa búchania nezbavíš, tam by si potreboval vymeniť prehadzovač za typ Shadow, najlepšie s brzdou, ale na 9-kolo taký nezoženieš.
Takže iba klasický šadovácky a možno by pomohol takýto "šponovák" copyrightcdn.myshoptet.com cdn.myshoptet.com
Dakujem za radu. myslel som ,ze to proste prehadzovacka zle napne. Myslim ,e ot strielanie bude naozaj len nastavenim. S tym sa pohram. Pozeram ,ze na 9-kolo tam je Deore RD-M592 Shadow SGS ale brzdu to asi nema. Neslo by tam dat nejaky na 10-kolo napr ak su take s brzdou?
Shadow+ je s brzdou.
A keďže máš 3-prevodník, tak budeš potrebovať zrejme SGS ramienko, záleží od rozsahu prevodov
Ten zistíš takto:
Rozdiel prevodov na kazete a k tomu pripočítaš rozdiel na prevodníkoch.
Príklad pre kazetu 11-34 a 3-prevodník 42-32-22, (34-11)+(42-22)=23+20=43
Čiže by si potreboval prehadzovač s rozsahom napínania aspoň 43 zubov.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Každopádne tým sa búchania nezbavíš, tam by si potreboval vymeniť prehadzovač za typ Shadow, najlepšie s brzdou, ale na 9-kolo taký nezoženieš.
Takže iba klasický šadovácky a možno by pomohol takýto "šponovák"
Toto je Shadow prehadzovač:
Ak máš novú kazetu aj reťaz, tak by ti to nemalo na kazete strieľať, možno to bude nastavením.
Možno máš opotrebovaný prevodník.
Takže by si potreboval prehadzovač aj radenie.
A keďže máš 3-prevodník, tak budeš potrebovať zrejme SGS ramienko, záleží od rozsahu prevodov
Ten zistíš takto:
Rozdiel prevodov na kazete a k tomu pripočítaš rozdiel na prevodníkoch.
Príklad pre kazetu 11-34 a 3-prevodník 42-32-22, (34-11)+(42-22)=23+20=43
Čiže by si potreboval prehadzovač s rozsahom napínania aspoň 43 zubov.