Kupil som plaste Vitoria Open Corsa Evo CX + duse Vitoria.Rozmer 23-622. Povodne som mal 20-622 tie sli pekne vizut a aj obut(klasicka drotena patka). Na spodku rafku boli aj tie pasky Michelin.Pri obuvani Viktoriek isla uz tazsie jedna strana kordu na rafik. Nasledne som supol dusu troska nafukol aby sadla do plasta a zacal obuvať. Pri konci som musel pouzit druhu montpaku Michelin a poviem len tolko ze som cakalze sa ulomí. Pri vymene na zadnom kolese si to zlizla dusa. Montpaka jej pomohla k dierke,predpokldam mojou nesikovnostou.Este ze som mal staru dusu.Je mozne aby sa takto tazko obuvali plaste.Ved tie montpaky vydrzia potom len par obuti a v najlepsom sa moze stat ze ostane zlomena v rafku. Na zaver ake mate skusenosti zo samolepiacim flakmi bez aplikacie lepidla,dakujem.
Ponukam pakel Kofoly alebo basu piva odvazlivcovi, ktory dokaze obut spravne moje plaste na rafik
Tyzden sa s tym uz babrem ako amater co nieco take robi prvy krat a nedari sa. V jednom cykloservise mi povedali po rychlej obhliadke ze moze byt krivy plast (Schwalbe CX Pro 26x1.35), v dalsom nebol ani zaujem nieco riesit, v tretom po snahe a natreti kolesa s nejakym cisticom na bicykle usadla spravne iba jedna strana. Vedel by mi niekto ochotny z KE s tymto problemom pomoct? Neviem ci mam vratit plaste z dovodu ci su ozaj krive, alebo to este skusat. Nemam ani velku pumpu, iba kompresor v aute, tak uz par dni maju susedia pocit ze zbijackou rozoberam auto.
Ak by sa niekto nasiel, bol by som velmi rad
ja som daval uz aj 20 plast na krosovy rafik mam overeny postup-dusu trochu nafuknut, vlozit do plasta. Vlozim jednu stranu plasta do rafiku, pozriem ci dusa dobre sedi. zacnem nasadzovat druhu stranu, opacnu stranu taham ku sebe, podla potreby spustim dusu. nakoniec si pomozem kuchynskymi lyzicami, tlacim do rafku petku a nie cely plast...par dusi som prederavil na zaciatku
Obut sa mi to samozrejme podarilo, v tom az problem nebol. Ten nastal po dofukani celeho plasta, kde drot nevysiel z rafku tak ako mal, nepomohlo ani prefuknutie na 7bar. Pojde to naspet k predajcovi, aj kvoli podozreniu na krivy plast, co zbadali hned v prvom servise
Kedze som za par dni menil 3x dusu(3x defekt za 2dni ), tak sa podelim o jeden trik, ktory zmenil mission impossible na 15minutovu pohodu. Az mi je trapne ze som si to neuvedomil a potreboval som na to par hodin googlenia, mozno niekomu to tu pomoze
Trik je v tom ze ked sa dostanes na ten posledny usek nasadzovania tak chyt koleso a zacni masirovat plast na uz nasadenych miestach aby si sadol viac ku stredu(pri strede rafiku je vacsinou miesto aby patka plasta sadla hlbsie ako na okrajoch rafiku). Toto ti da par extra milimetrov na tej strane ktora ti ostava nahodit.
Nazorne si to vies kuknut na tomto videu nizsie, ja som nepouzival pasky na zaistenie plasta. https://youtu.be/-XUFVrl0UT4?t=3m1s
No to je predsa ale uplny zaklad, ze patku treba pri nazuvani plasta natlacit do celom obvode rafiku do priehlbiny v strede kde ma rafik najmensi priemer. Na konci navliekania potom zostane "viac plasta" na prevlecenie cez okraj rafiku.
... ale ten ujo na tom videu, to nie je ukážkový príklad. Končiť by mal pri ventile. Takto už má pri ventile obuté, a tam sa mu veru pätky plášťa do stredu nedostanú. Potom mu to chýba. Pri vyzúvaní sa zas naopak pri ventile začína. Predtým samozrejme pomačkáme plášť dookola, aby sa jeho pätky dostali do stredu ráfika.
Ja zasadne zacinam obuvat plast pri ventile. Ventil zatlacam hlbsie dovnutra, aby sa pätky v jeho okoli spravne usadili kedze na uzsich rafikoch ventil zavadzia ich spravnemu dosadnutiu na rafik a teda pri obuvani az na koniec by to mohlo byt problematicke tam spravne usadit. Zatial som za tie roky obul vsetky plaste na vsetky rafiky.
A podla mna je zaklad aby to proste nejako clovek obul a nafukal. Ze ako k tomu kto dojde, je uplne jedno, pretoze ako aj tu mozeme citat, tak ma kazdy svoj vlastny sposob. Podstatny je vysledok ..aby si to proste sadlo kam ma, coz snad nieje az taka veda.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tyzden sa s tym uz babrem ako amater co nieco take robi prvy krat a nedari sa. V jednom cykloservise mi povedali po rychlej obhliadke ze moze byt krivy plast (Schwalbe CX Pro 26x1.35), v dalsom nebol ani zaujem nieco riesit, v tretom po snahe a natreti kolesa s nejakym cisticom na bicykle usadla spravne iba jedna strana. Vedel by mi niekto ochotny z KE s tymto problemom pomoct? Neviem ci mam vratit plaste z dovodu ci su ozaj krive, alebo to este skusat. Nemam ani velku pumpu, iba kompresor v aute, tak uz par dni maju susedia pocit ze zbijackou rozoberam auto.
Ak by sa niekto nasiel, bol by som velmi rad
ale ak sa to nepodarilo v 2 servisoch ...
Ak sa dá, vráť plášť a zober inakší.
http://www.kubicasport.eu/shop/goods/klieste-na-obuvanie-plastov-bike?goods=12288
Trik je v tom ze ked sa dostanes na ten posledny usek nasadzovania tak chyt koleso a zacni masirovat plast na uz nasadenych miestach aby si sadol viac ku stredu(pri strede rafiku je vacsinou miesto aby patka plasta sadla hlbsie ako na okrajoch rafiku). Toto ti da par extra milimetrov na tej strane ktora ti ostava nahodit.
Nazorne si to vies kuknut na tomto videu nizsie, ja som nepouzival pasky na zaistenie plasta.
https://youtu.be/-XUFVrl0UT4?t=3m1s