Zdravím, začalo mi pukať v stredovej osi bicykla, po prečítaní pár tém tu na fóre som usúdil že ho treba rozobrať a premazat. Len neviem ako zhodiť ľavú kľuku, keďže v nej niesu žiadne šroby. Stred je FSA Mega evo 386. Ďakujem za odpovede.
Chyba ti/Niekde si stratil samostahovaciu maticu, o ktoru sa pri povolovani ta vnutorna inbusova skrutka oprie a postupne sa "stiahne" kluka z osky. copyrightwebshop.dema-bicycles.sk webshop.dema-bicycles.sk
Chýba mi, nemal som ju tam.. Tak som ju objednal, ale je príliš malá.. Neviem akú inú/kde tu v Anglicku objednať. Prikladám foto, na ľavo pôvodná skrutka bez matice, na pravo objednaná s maticou.
Ano je to ona. Najskor by som vsak skusil dotiahnut predpisanym utahovacim momentom obidve misky (cca 40Nm) ako aj skrutku v lavej kluke (cca 40Nm). Toto totiz byvaju najcastejsie miesta kde vznikaju zvuky
ahoj, sú k tomu podložky, dal si tam tolko, kolko si vybral? ak všetko funguje a nehybe sa nemusí byt problém. ta zvlnená podložka takto vyzera ako keby to nebolo dotiahnute
Áno, podložky som vrátil tak, ako boli. Ložiská som nevyrážal z rámu von. Len som všetko očistil od špiny a zvyškov starej vazelíny, premazal novou vazelínou a poskladal.
Dnes som na tom bicykli jazdil a zdá sa mi, že to pomohlo. Žiadne pukanie som nepočul.
Ale mám pocit, že pred demontážou kľúk bola tá zvlnená podložka úplne pritlačená k rámu. Turbi bude určite vedieť, ako to má byť.
Ahojte. Neviem dat dolu lavu kluku FSA Gossamer, pravdepodobne tam treba nejaky stahovak. Neviete mi poradit? Prikladam foto. Na kluke nebola samostahovacia matica, ktora by kluku vytlacila, sluzilo to asi len ako krytka.
StanoLevice dakujem ti pekne, ale podla popisu potrebujem maticu qr16, nie qr9. Uz som z toho jelen, obejdnaval som powermeter stages pre fsa gossamer, s tym ze to bude na vymenu na 5 minut...powermeter ma samostahovaciu maticu qr9, na original kluke je len krytka a aby som ju dal dolu, potrebujem samostahovaciu maticu qr16. Uplne super system, ach jaj.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ľavú kľuku som utiahol nadoraz. Napriek tomu zostala medzi rámom a kľukou malá štrbina. Je to takto v poriadku?
Dnes som na tom bicykli jazdil a zdá sa mi, že to pomohlo. Žiadne pukanie som nepočul.
Ale mám pocit, že pred demontážou kľúk bola tá zvlnená podložka úplne pritlačená k rámu. Turbi bude určite vedieť, ako to má byť.
ved prave, ze tam nebola...staci ju doobjednat? Mal som doma aj nejake stahovaky, ale ani jeden nesedel do zavitu...a naslepo nechcem objednavat
https://eshop.dema.bike/product/40596-samostahovacia-skrutka-fsa-bb-30-qr-9b