Tento týždeň som teda zaznamenával a hodnotil. Výsledky ma ale mierne znepokojujú, pretože som zistil že môj obľúbený večerný hodinový výjazd, poprípade pol hodinová cesta do práce, mojím obľúbeným tempom dáva priemerný tep 185. Zatiaľ som nameral maximálnu frekvenciu 205, čo predpokladám bude blízko môjho maxima, mám 25 rokov.
Teda zisťujem, že celý rok (cca 3000km) jazdím väčšinou v maximálnej HR zóne. Celodenné a viac denné výjazdy som mal kludnejšie, no neviem nakoľko.
Viem že v tejto zóne by som sa nemal dlhodobo pohybovať. Ako negatívna bola podľa vás takáto činnosť? Ako najlepšie pokračovať? A viete mi odporučiť nejakú online stránku na študovanie teórie tréningu a zvolenie vhodného tréningového plánu?
posledný komentár: 20. 12. 2020 o 11:44
Nemáš ten maximálny tep v skutočnosti vyšší? Alebo nie je to chyba merania? Lebo chodiť takým tempom každý výjazd, to si naozaj neviem predstaviť
Pulz meriam pomocou Suunto Ambit 3, snad funguju dobre. 205 je najvyssia hodnota ktoru som zatial nameral, vtedy som siel tak tri minuty naplno, podla mna moja maximalka nebude daleko.
Mam rad ciselne informacie, pojdem si zmerat moje hranice nech viem presne. Len najprv nastudujem teoriu nech mi to aj na nieco je
Ohladom toho oblubeneho tempa, ako som hovoril ked idem na dlhsie idem pomalsie, neviem nakolko. No ked idem tak do dvoch troch hodin idem co najrychlejsie, bavi ma to (mozno kvoli endorfinom). Hlava pomotana z youtube videi v style work harder, go faster.. To nieje dobre, budem sa kludnit, mozno si to aj viac uzijem
Ak tak jazdíš už dva roky a stále ťa to baví, asi je to pre teba zvládnuteľné. Ak by nebolo, veľmi rýchlo by si sa "odpálil" a pocítil by si to.
Vidis .. a ja mam casto problem taketo tepy prekrocit aj v kopci
srebalat - aj ja si rad hore kopcom zamakam, ale orientacnym bodom je pre mna akurat to, ci sa mi chce grcat alebo este nie