Pozeral som už veľa stránok s platenými trénermi ale boli to hlavne české stránky, ako alltraining, cyklotrening.cz, vojtechovsky,.. Vedel by mi niekto poradiť niečo podobné na slovensku ? ide mi hlavne o kvalitného trénera s výsledkami..
Nechcem provokovať. Ale hľadáme tu niekoho kto má overiteľne viac ako 4,7 w/kg na ANP. Boli tu také názory, že to má každý z 10% hobby maratónu.
tnajner ty si mal na PD maratóne 290 W v stúpaní od Oslian. Na koľko percent si šiel ten kopec? ako si dopadol? Ostatní čo sú tam s wattmetrami väčšinou menej. Dovolím si tvrdiť, že 4,7 w/kg tam šlo málo ľudí.
no ja urcite nemam viac ako 4,7w/kg. ale tych 4,65-4,7w/kg tam je. K PD maratonu, bol som 10ty, teda posledny z prvej skupiny co spurtovala o vitazstvo, lebo som zmrvil koniec. No to stupanie som nesiel naplno, nakolko od 70km som bol 10km sam v uniku (ak si nahodou videl watty, tak mi to neukazovalo realne vtedy lebo ukazovalo 200 wattov(silno pochybujem o tom cisle, muselo to byt aspon o 100 wattov viac) ale pocitovo to bol prah alebo tesne pod.) Na 80km sa ku mne pridali dalsi dvaja a sli sme potom spolu. No aby som to skratil, na stupani sme sa parkrat prestriedali, takze preto "len" 290 wattov, lebo nejak som myslel nato,ze este 30km ostava do ciela a je tam ta strma druha cast po tom stupani. Koniec koncov, zmrvili sme zjazd kde sme stratili a potom nas dobehli dalsi 6-7. Kde jeden ci dvaja mali aj nad 5w/kg, taky Gabor Fejes.
Inak na tom stupani, od oslian po odbocku na Rudicu asi nikto nesiel 4,7w/kg, my traja v uniku sme to spravili o 20s rychlejsie ako balik, a ani my sme to nesli 4,7w/kg, Ja som tam siel 4,1w/kg priemer, no dalo sa ist viac urcite.
to stúpanie sme šli ako po 100km závodu plus únik, ale tiež som ho nešiel naplno, keďže to nemalo zmysel, väčšie šance sme mali ako trojica a kolega nemá zrovna vrchársku postavu. každopádne keď som tam chytil tempo, tak ten brdek skončil
tnajner, ďakujem, za rozsiahlu odpoveď. pekný výkon, aký používaš wattmeter? Lebo napr. Karas používa powertap a tiež mi príde, že tie watty sú nižšie v porovnaní napr. so stages (to mám ja). V mojej teórii, že 4,7 w/kg pri ANP je top 30 v rámci SR vychádzam z "Karasových wattov" - teda merania z powertapu, kde majú možno dvaja alebo traja jazdci u neho takéto watty. Gábor by podľa mňa bol medzi slovákmi tak do top 10, a v časovke možno top 3. za velitsom a saganom.
stax - dobre by som spal aj bez toho, neberiem to osobne,baví ma diskutovať. Každopádne z môjho pohľadu super čísla a inšpiratívne, tiež mám 190 cm akurát o 15 kg viac gratulujem, ja také čísla asi nikdy nedosiahnem, chcel by som aspoň 4 w/kg na ANP. takže máš môj rešpekt
bikejoring - gratulujem k uniku, ako ste nakoniec dopadli? vyhral Fejes?
A k tej mojej teórii o 4,7 w/kg a top 30 v sr. Toto je známy testovací kopec Col de la Madone https://www.strava.com/segments/622960?filter=overall , a napr. taký Le Mevel tam šiel najlepšie 350 W, čo pri jeho obvyklej váhe je 61 kg je 5,73 w/kg. Nibali pri tour 2013 mal 6,2 w/kg. Ja si stále myslím, že 4,7 nieje málo. Aj keď ešte raz opakujem, že vychádzam z tých Karasových meraní, môžu sa líšiť od vašich meračov.
inak tu mas slovenske rozdelenie - asi mame vyssie naroky
Tabuľka cyklistickej výkonnosti podľa úrovne ANP Stav kondície Relatívny výkon na ANP
Veľmi slabá 1, 5 watt/kg
Slabá 2 watt/kg
Prijateľná 2, 5 watt/kg
Priemerná 3 watt/kg
Dobrá 3, 5 watt/kg
Veľmi dobrá 4 watt/kg
Výborná 4, 5 watt/kg
Excelentná 5 watt/kg
Vrcholový cyklista 5, 5 watt/kg
Svetová ***** 6 watt/kg
feješ bol druhý, ja som po tom čo nás dobehla skupinka odpadol na kŕče, prvý krát sa mi niečo také stalo, tak som nevedel čo od toho čakať, že či ma aj nepoloží na zem, našťastie to bolo najskôr do jednej, potom do druhej nohy a nakoniec som došiel v balíku.. ale ako tím sme zobrali prvenstvo nad 40+ a štvrté miesto celkovo, keby to nebol taký hnoják a aspoň by lepšie označili cieľ tak to mohlo byť lepšie, resp. by celé to poradie bolo iné.
Presne ako hovori bikejoring, celkove poradie mohlo byt ine, nebyt zle znaceneho ciela. Mohli dat znacky aspon 2km, 1km, 500m,300m. A skutocnost bola len 300m aj to bolo na kruhaci . Ale ako, az na jeden moment, kde sme v 45ke skoro trafili auto na kruhaci zabezpecenie preteku nebolo spatne. policajti to odklanali pekne.
Inak pouzivam power2max type S powermeter. No powertap v naboji moze ukazovat o trosku menej mozno 2-3 watty, lebo je v naboji, nejake straty na vykone tam su na retazi. Ale minule som videl nejake porovnanie a nebolo to ani tolko, to bolo powertap G3 a power2max type S a garmin vector. Este moze byt, ze mas lavu nohu silnejsiu a pravu a preto ti ukazuje viac.
Baccardi, vsak nikto nehovori, ze 4,7w/kg je malo, ale zase si nemyslime, ze je to mega.
noo podla mna otazka je, v akom sklone kopca sa lahsie vahy vyrovnavaju tazsim. lebo tusim az do 8 ci 10% ma tazsia vaha navrh pri rovnakom pomere w/kg pri stale rychlosti. Acceleracie mozu byt ine, minule som si to na bikecalculator ci kde modeloval a vyslo mi, ze je vyhodnejsie mat napr 4.7w/kg pri 80 kg ako napriklad pri 70 alebo 65. Lebo vyhoda na rovina a malicka vyhoda dokonca v kopci. W/kg pomer nepusti ale vyssie absolutne watty pomahaju pri vyssej vahe prekonat aero odpor pri nizsom % sklone stupania a preto rychlost by podla modelu mala byt marginalne vyssia (dajme tomu ze 0,2 kmh pri 7% v prospech vyssej vahy). Ale mozem sa mylit
a dalsia zabavna (laboratorna) otazka je pri akom vykone/kg zacina byt vaha limitujuca kedze niekde ten limit byt musi vzhladom na vahu u Froome/Contador/Wiggins/Andy Schleck/Quintana/Nibali a nikto v kategorii 80kg+ pri favoritoch na vitazstvo grand tour...
prioritne asi tak nejde ani o sklon ale ako o dĺžku pri danom sklone, jasné že od nejakej dĺžky sekne skôr tým čo tam ťahajú viac kg.. preto aj keď je nejaký dojazd na brdek tak sa vždy špekuluje či to je ešte alebo nie je pre špurtérov.. inak na slovensku je najlepšie mať špecifikáciu klasikára, ako vrchár sa tu moc neuplatníš, etapáky sa tu nejazdia (okolo slovenska nepočítam) a tých pretekov kde je dojazd na kopci je minimum... inak ja s mojimi 64 kg mám aj celkom slušnú rovinatú časovku... tak isto ako napríklad contador a podobní vrchári majú slušné časovky..
ako klasikar by som v nasom okoli uvazoval nad puncherom ako klasikarom...
musi ist aj o sklon+dlzku+hmotnost= staci sa pozriet kto chodi a nechodi na ardeny a tam je aj odpoved
Treningovi maniaci s powermetrami, skuste tuto novu sluzbu - https://www.xertonline.com. Pomocou pokrocilych algoritmov by to malo z vasich jazd vypocitat celu vykonovu krivku, vratane prahovej hodnoty (FTP). Sice som si nikdy poriadny test FTP nerobil, to co mi to vyplulo sa mi zda hodne vysoke.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
tnajner ty si mal na PD maratóne 290 W v stúpaní od Oslian. Na koľko percent si šiel ten kopec? ako si dopadol? Ostatní čo sú tam s wattmetrami väčšinou menej. Dovolím si tvrdiť, že 4,7 w/kg tam šlo málo ľudí.
bude sa ti lepsie zaspavat? moje testy z 2011teho
stax - dobre by som spal aj bez toho, neberiem to osobne,baví ma diskutovať.
bikejoring - gratulujem k uniku, ako ste nakoniec dopadli? vyhral Fejes?
A k tej mojej teórii o 4,7 w/kg a top 30 v sr. Toto je známy testovací kopec Col de la Madone https://www.strava.com/segments/622960?filter=overall , a napr. taký Le Mevel tam šiel najlepšie 350 W, čo pri jeho obvyklej váhe je 61 kg je 5,73 w/kg. Nibali pri tour 2013 mal 6,2 w/kg. Ja si stále myslím, že 4,7 nieje málo. Aj keď ešte raz opakujem, že vychádzam z tých Karasových meraní, môžu sa líšiť od vašich meračov.
Tabuľka cyklistickej výkonnosti podľa úrovne ANP Stav kondície Relatívny výkon na ANP
Veľmi slabá 1, 5 watt/kg
Slabá 2 watt/kg
Prijateľná 2, 5 watt/kg
Priemerná 3 watt/kg
Dobrá 3, 5 watt/kg
Veľmi dobrá 4 watt/kg
Výborná 4, 5 watt/kg
Excelentná 5 watt/kg
Vrcholový cyklista 5, 5 watt/kg
Svetová ***** 6 watt/kg
Inak pouzivam power2max type S powermeter. No powertap v naboji moze ukazovat o trosku menej mozno 2-3 watty, lebo je v naboji, nejake straty na vykone tam su na retazi. Ale minule som videl nejake porovnanie a nebolo to ani tolko, to bolo powertap G3 a power2max type S a garmin vector. Este moze byt, ze mas lavu nohu silnejsiu a pravu a preto ti ukazuje viac.
Baccardi, vsak nikto nehovori, ze 4,7w/kg je malo, ale zase si nemyslime, ze je to mega.
https://www.youtube.com/watch?v=5DRQwKREgvI
musi ist aj o sklon+dlzku+hmotnost= staci sa pozriet kto chodi a nechodi na ardeny a tam je aj odpoved