Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Cannondale? Predrazene jednocapy..

teda narazil som na tento nazor,fakt teraz nechapem ako to ten chlapik myslel ked je ten jednocap taky zatracovany:
Single Pivot: For people who like to ride bikes.
Multi Pivot: For people who like to work on bikes.
a je to odtial:
http://forums.mtbr.com/showthread.php?t=353771

Musis sa spytat jeho ako to myslel:) Pozri, mne sa nezda rozdiel medzi jednocapom a FSR/VPP nejaky obrovsky. Ale je tam. A je ho citit, jazdil som dlhodobo prepakovany jednocap a teraz jazdim vpp-maestro. Jednocap nema ziadne vyhody oproti FSR/VPP (okrem pavyhody zvanej udrzba) takze preco si nekupit FSR alebo VPP ak ten rozdiel tam je, je objektivny a je citelny?

PS: Kazdy jednocap je lepsi ako ht: )

Naposledy upravil ShreddyDaddy dňa 07.11.2007 - 12:15:39, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 07.11.2007 - 12:11:41
00
Dijck... tento je kolko capovy ? :) http://www.bikesportchrudim.cz/index.ph ... la&id=1436

PS: najviac mi chuti capovane 10 percentne 8)

Prepakovany jednocap, ano aj take je : ) Funkciou stale jednocap, s tym ze ma iny priebeh zdvihu co je dosiahnute prepakovanim.
Zobraziť komentár 07.11.2007 - 12:13:16
00
fujtajbl...ten Cannon Perp 3 je pekna plecka...co na tom ludia vidite? snad asi len tu nalepku pod lakom "Cannondale"...
Zobraziť komentár 07.11.2007 - 12:15:58
00
Ked uz Cannon Rush tak tento - http://www.orbea.com/ingles/interior.ph ... =7&gama=45 :wink:
Zobraziť komentár 07.11.2007 - 14:21:04
00
fujtajbl...ten Cannon Perp 3 je pekna plecka...co na tom ludia vidite? snad asi len tu nalepku pod lakom "Cannondale"...

Perpa by som si vedel predstavit pod svojim zadkom...
Zobraziť komentár 07.11.2007 - 15:13:02
00
hej perp je masinka,kamos od nas na nom vali po Tatrach,akurat to nieje matt-ov styl :wink: mimochodom je to tento :arrow:

www.extreme-bike.sk
Zobraziť komentár 07.11.2007 - 15:55:35
00
hm, Cannon bez Lefty... fuuuj :(
Zobraziť komentár 07.11.2007 - 16:18:09
00
to mate tak bike sa buď páči alebo nepáči alebo ak je niekto presvedčení o svojej pravde alebo o tom že to alebo ono je super a nepresvedčí ho žiaden argument tak to nemá zmysel nedávno som na bike stretol chalana ktorí mne a kamosovi tvrdil že kotúčové brzdi sú na nič a že véčku sú najlepšie čo môže byt a čo sa tiká toho predraženia tak je to jedno aká kolvek známa značka ponuka rovnakú kvalitu za oveľa visie peniaze ako iný značka je značka to je všade
Zobraziť komentár 07.11.2007 - 16:42:53
00
najlepsie su aj tak tie interpunkcne znamienka...ved naco by sme oddelovali myslienky, ze
Zobraziť komentár 07.11.2007 - 18:34:44
00
Musis sa spytat jeho ako to myslel:) Pozri, mne sa nezda rozdiel medzi jednocapom a FSR/VPP nejaky obrovsky. Ale je tam. A je ho citit, jazdil som dlhodobo prepakovany jednocap a teraz jazdim vpp-maestro. Jednocap nema ziadne vyhody oproti FSR/VPP (okrem pavyhody zvanej udrzba) takze preco si nekupit FSR alebo VPP ak ten rozdiel tam je, je objektivny a je citelny?

PS: Kazdy jednocap je lepsi ako ht: )

Medzi VPP a zlym jednocapom urcite rozdiel je, ale dobre spraveny jednocap- s vyssie polozenym hlavnym capom a pripadnym prepakovanim pri tlmici podla mna moze byt podobny VPP ako trajektoriou kolesa tak aj priebehom pruzenia. A aj naopak- pomocou dvoch vahadiel sa da vytvorit krivka pohybu kolesa v tvare kruznice.
Z tohto sa mi ale zatial potvrdilo iba ze jednoklb s nizkym stredom je na tom biedne. Buduci rok by som rad poskusal Reigna a Mongoose Teocali a uvidim ako to vyzera v reale.
Zobraziť komentár 07.11.2007 - 19:18:47
00

Medzi VPP a zlym jednocapom urcite rozdiel je, ale dobre spraveny jednocap- s vyssie polozenym hlavnym capom a pripadnym prepakovanim pri tlmici podla mna moze byt podobny VPP ako trajektoriou kolesa tak aj priebehom pruzenia.

Zigo uved priklad. Ja napr. vidim rozdiel v citlivosti-> mne pride,ze ziadny jednocap nieje dostatocne citlivy. Dalsia vec je blokovanie pod brzdenim, celkovo sa mi chod jednocapu zda neohrabany. Kazdy jednocap bude mat tieto muchy.
Zobraziť komentár 07.11.2007 - 20:12:54
00

Medzi VPP a zlym jednocapom urcite rozdiel je, ale dobre spraveny jednocap- s vyssie polozenym hlavnym capom a pripadnym prepakovanim pri tlmici podla mna moze byt podobny VPP ako trajektoriou kolesa tak aj priebehom pruzenia.

Zigo uved priklad. Ja napr. vidim rozdiel v citlivosti, kde mne pride,ze ziadny jednocap nieje dostatocne citlivy. Dalsia vec je blokovanie pod brzdenim, celkovo sa mi chod jednocapu zda neohrabany. Kazdy jednocap bude mat tieto muchy.

u jednocapu dost zalezi aj od tlmica a jeho nastavenia,
jazdil som aj prepakovany full 2 roky a moc ma neoslovil, tuhost v priecnom smere sa neda porovnat s jednocapom (aspon z mojich skusenosti)

to DIJCK > chces povedat, ze na tvojom biku zadna stavba pri brzdeni netuhne ?

ono treba odlisovat legendy od dokazanych veci, niekde na nejakom nemeckom bikefore som videl videjko kde porovnavali v labaku spravanie zadnych stavieb pri brzdeni a vo vacsine pripadov sa dopracovali k podobnym vysledkom bez ohladu na system odpruzenia...

ved aj na aute skus prejst cez dieru bez brzdenia a s brzdenim a uznas sam, ze v druhom pripade Ta to pekne vytrasie, nehovoriac o tom, za das fajne nazrat aj tlmicom
Zobraziť komentár 07.11.2007 - 20:31:59
00
Je rozdiel medzi tuhnutim a tuhnutim:) Samozrejme ze sa blokuje aj moja zadna stavba, ale neda sa to porovnat s akymkolvek jednocapom, jazdil som ich viac. Pri jednocape to doslova kope do pedalov a cely bike je nekludny, zadne koleso odskakuje od terenu...na fsr/vpp to tuhnutie zaznamenas ale nieje to nic tragicke.
Zobraziť komentár 07.11.2007 - 21:02:14
00
Ja napr. vidim rozdiel v citlivosti-> mne pride,ze ziadny jednocap nieje dostatocne citlivy.

No neviem, podla mna citlivost zavisi od tlmica. Priklad, moj stary skot nitrous s bratrancovym novuckym nitrousom, vanila RC vs. DHX coil, rozdiel v chode dost citelny. No a porovnavat so santovym blurom kde je vzduchac Float sa to moc neda, proste ten DHX zerie uplne vsetko, aj muchy :)
Zobraziť komentár 07.11.2007 - 22:06:24
00
Podla mojho nazoru na citlivost pruzenia maju vplyv tieto faktory (zoradene podla dolezitosti). Opakujem ze je to moj nazor ako laika:
1. Pouzity tlmic, teda ci sa jedna o vzduch alebo pruzinu a charakteristika pruzenia a utlmove vlastnosti.
2. Prepakovanie, resp, prepakovaci pomer. Nemyslim si, ze prave stvorcapy (fsr, maestro, vpp) su citlivejsie ako jednocapy, resp. prepakovane jednocapy. Vsetko je zalezitost prepakovania. Prave stvorcapy maju vsak lepsie moznosti laborovat s prepakovanim prostrednictvom tzv. instant center.
3. Trajektoria osi zadneho kolesa. V mnohych pripadoch su trajektorie osi pravych stvorcapov a jednocapov velmi podobne. Kto neveri, moze si to overit v programe linkage.

A ked uz bola rec o perpovi, tak tu je jeden obrazok hadam najkrajsieho perpa na svete. Takto si predstavujem bike na narocne enduro, resp. lahky freeride.

Prílohy:

popup_image_perp_cut.jpg
popup_image_perp_cut.jpg 64.05 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 09.11.2007 - 21:27:24
00
keyboard_arrow_up