Lokalizácia
Formulár sa odosiela
ohladom tych jedno a stvorcapov by mohla vzniknut nova tema

Myslis nieco taketo http://forum.mtbiker.sk/viewtopic.php?t=14108&start=75 ?
Zobraziť komentár 21.11.2007 - 21:31:31
00
a sakra...ale urcite by sa o tom dalo popisat aj viac :)
Zobraziť komentár 21.11.2007 - 21:37:13
00
...len mi nejde do hlavy,preco ostavaju pri tych jednocapoch a predne odpruzenie maju tak prepracovane...

skusim prirovnanie, preco napr. Mercedes stale presadzuje zadny nahon, ked "vsetci" tvrdia, ze ten predny je lepsi... a stoji si za tym...

CD prave vyhlasuje, ze uz tak dlho sa venuje vyvoju 1capov, a preto ich preferuje...

skusim iny priklad - CD Scalpel, neviem kolko cap to je, ale je to jeden z najuspesnejsich ramov v XC vo svete, ktory sa vyrabal bez modifikacie od r. 2002 do 2007, udajne ma najviac svetovych vitazstiev na konte a model 2008 vychadza z tej istej filozofie...

... a tak sa pytam, je to zly ram, lebo sa odlisuje? Otazka naozaj nestoji, ze 1cap je zly a 4cap je dobry... kazdy ma svoje PROS a CONS :roll:
Zobraziť komentár 22.11.2007 - 01:03:41
00
a nielen mercedes, ale aj bmw a tusim aj lexus, ma to svoje pre, ale aj proti, motor vpredu je rozsireny mozno z dovodu nedotacavosti, nedotacave auto lepsie zvladne aj priemerny vodic, ale dnes je v aute kopa systemov, ktore toto koriguju...a podobne je to zrejme aj s ramami, presne ako hovoris
Zobraziť komentár 22.11.2007 - 09:04:53
00
Ked uz sme pri tom, tak zadny nahon je v 98% roka vyhodnejsi, pri rozbiehani to pri preklze kolies neskace jak koza, ma to lepsie rozlozenie hmotnosti, vacsiu zivotnost prednej napravy a ovela lepsiu manevrovatelnost (predne kolesa sa daju viac natocit do strany). V pripade smyku koriguju pretacavost elektronicke systemy. Problem je len ked nasnezi :D Na to potom sluzia zatazove vrecka do kufra, ktore automobilky predavaju ako originalne prislusenstvo :)

Mimochodom, so zadnym nahonom sa plynulou jazdou a s kvalitnymi pneumatikami da vyjst strmsi kopec aj na snehu, len sa v tom kopci nesmie zastavit :lol:
Zobraziť komentár 22.11.2007 - 09:28:09
00
skusim iny priklad - CD Scalpel, neviem kolko cap to je, ale je to jeden z najuspesnejsich ramov v XC vo svete, ktory sa vyrabal bez modifikacie od r. 2002 do 2007, udajne ma najviac svetovych vitazstiev na konte a model 2008 vychadza z tej istej filozofie...

scalpel nie je ani 1 cap ani 4 cap, je to softail cim sa dost vymyka spomedzi plnohodnotnych fullov...okrem toho pre vacsinu bikerov su dolezitejsie ine kriteria, ako vitazstva v XC pretekoch...
Gun Rita tiez povyhravala kopu pretekov, a malokto tvrdi, ze Merida je naj naj naj
Zobraziť komentár 22.11.2007 - 10:11:49
00
Gun Rita tiez povyhravala kopu pretekov, a malokto tvrdi, ze Merida je naj naj naj

to je rastove motto :P

k teme: za europsku cenu by som si vybral asi nieco ine.

edit/ inac rasto vsetko najlepsie k narodeninam
www.flowerssp.sk
Zobraziť komentár 22.11.2007 - 11:52:26
00
PaliG moje motto na Meridu je ten smajlík čo tu chýba :D
PaliG dík
Zobraziť komentár 22.11.2007 - 12:00:49
00
k teme: za europsku cenu by som si vybral asi nieco ine.

ale presne takto si predstavujem argument, ano za tu cenu sa da vybrat urcite nieco ine a aj porovnatelne dobre...

snazim sa len argumentovat proti tvrdeniam typu "CD je predrazeny", "CD 1capy su zastarale a zle" atd.
Zobraziť komentár 22.11.2007 - 12:14:12
00
Uz ma to nebavi pisat, ale budiz. Ak si porovnate ceny spesla a cannonu zistite ze cannondale uz zdaleka nie je taka cenovo exkluzivna znacka ako kedysi. Dijck, ty stale zatracujes jednocap, ale aj napriek tomu slintas nad Santa Cruz ci uz na Heckler alebo Nomad. Na SC ti jednocap az tak nevadi, ale na cannone ti je trnom v oku. Mnohe spickove svetove znacky pouzivaju jednocap a nevnimaju to ako hendikep. Zda sa, ze cely svet sa vybral cestou stvorcapov, ale jednocapov je stale vela a zrejme sa tento pomer nezmeni.
Zobraziť komentár 24.11.2007 - 19:20:22
00
Uz ma to nebavi pisat, ale budiz. Ak si porovnate ceny spesla a cannonu zistite ze cannondale uz zdaleka nie je taka cenovo exkluzivna znacka ako kedysi. Dijck, ty stale zatracujes jednocap, ale aj napriek tomu slintas nad Santa Cruz ci uz na Heckler alebo Nomad. Na SC ti jednocap az tak nevadi, ale na cannone ti je trnom v oku. Mnohe spickove svetove znacky pouzivaju jednocap a nevnimaju to ako hendikep. Zda sa, ze cely svet sa vybral cestou stvorcapov, ale jednocapov je stale vela a zrejme sa tento pomer nezmeni.

Ano, santa robi jednocapy ako budget biky. To beriem. Vyssie modely maju VPP, takze to je nieco uplne ine ako ked chce 220000tis canondale za jednocap;) Ze ano. U santy sa mi paci design spracovanie a pod. Tiez je ten jednocap predrazeny, ale ked chces santu si to zaplatis. Tiez som mohol mat miesto reigna bullita/hecklera ale... volil som maestro a este ma to vyslo lacnejsie. Nelutujem. Inak ani mna to nebavi:) Kazdy ma svoj nazor..
Zobraziť komentár 24.11.2007 - 20:13:49
00
Dijck: skus mi porovnat cenu ramu, nie vybavy XO spolu s carbonovym stredom a carbonovou vidlou...

skusim priklad:

CD Rush 1.299 USD
SC Heckler: 950 USD
SC Nomad: 2.000 USD
Ellsworth Truth: 2.200 USD
Giant Reign: 1.840 USD
Klein Palomino: 1.699 USD
Scott Genius: 1.840 USD
Orange Patriot 66: 2.360 USD :wink:

Chce mi niekto vysvetlit, ktory ram je PREDRAZENY??? (orientacne ceny mam z googlu a ebay)

Naposledy upravil Dudo dňa 24.11.2007 - 21:40:39, celkovo upravené 3 krát.

Zobraziť komentár 24.11.2007 - 21:14:10
00
Dijck: Reigna si si vybral preto, lebo vtedy si inu moznost nemal. Okrem toho neraz si spominal, ze by si Hecklera bral. Tym chcem len naznacit, ze si prilis zaujaty voci cannondalu. Dovolim si tvrdit, ze "predrazeny" je nariklad Orange a je to prasprosty jednocap.
Zobraziť komentár 24.11.2007 - 21:24:53
00
dudo: ma to malu chybicku krasy: nie SC helcklet ale heckler :)
btw: tu je to potom dost predrazene...keby to bolo aspon v Sk, ale Kc, strasne marze musia mat ti obchodnici :cry:
http://www.mtbs.cz/katalog07.html?m=1530
Zobraziť komentár 24.11.2007 - 21:27:02
00
Dijck: Reigna si si vybral preto, lebo vtedy si inu moznost nemal. Okrem toho neraz si spominal, ze by si Hecklera bral. Tym chcem len naznacit, ze si prilis zaujaty voci cannondalu. Dovolim si tvrdit, ze "predrazeny" je nariklad Orange a je to prasprosty jednocap.

Nie Slavo, vzdy som mal moznost aj hecklera alebo bullita alebo akykolvek iny ram: ) Vies, ze som o tom aj uvazoval. Nechapem ako to myslis, ze som nemal inu moznost, prinuteni k giantu som urcite nebol: ))) . Obavam sa, ze viem lepsie ake som mal moznosti. ; ) Hej hecklera by som bral, ale urcite nie miesto reigna, to bolo hlavne o podpichovani nie o tom co by som spravil naozaj, ak by som si mal vybrat tak by som siel zase do reigna, poznajuc jeho cenu a cenu hecklera:) Cenu jednocapu a cenu VPP/Maestra. Vies ked mozes mat o par tisic lacnejsie maestro ako jednocap tak preco do toho neist. SC je moja srdcovka to je jasne, takze ich hodnotim velmi subjektivne. Ostatne ako kazdy vsetko: ))

Ohladom orange suhlas:)

Dudo: Neberme americke ceny, malokto ma moznost si doviezt bike z USA. Som unaveny a nechce sa mi teraz nic porovnavat.. A vobec tato tema ma prestava bavit. Kazdy si bude hovorit svoje:)

Robim momentalne liehove priznanie a kazdy kto ma nejaku krcmu alebo nieco podobne a niekedy to robil tak vie ze su to muka:)

Pre zaujimavost:
https://poprad1.colnasprava.sk/lieh2007 ... reg=vsetky
Zobraziť komentár 24.11.2007 - 21:42:48
00
keyboard_arrow_up