Kategórie
Bike-techGaléria našich bajkov # MTB # horský bicykel # výmena dielov # upgrade # skúsenosti # diskusia # technické otázky
Akcia GHOST Lanao EQ 27.5 dámsky bicykel, pearl red gloss/pearl purple matt
od 699 €
MOC 869 €
-19% GHOST Kato Advanced 29 bicykel, black/orange matt, poškodený lak
799 €
-19%
MOC 989 €
Akcia -14% Rock Machine Catherine CRB 20-29 dámsky bicykel, modrá/ružová/strieborná
1 429 €
-14%
MOC 1 669 €
Výpredaj -18% GHOST Riot Trail AL Essential 29 bicykel, grey/orange
od 2 449 €
-18%
MOC 3 299 €
Výpredaj -23% Orbea OIZ M-TEAM XTR 29 bicykel, digital lavender/carbon raw
6 199 €
-23%
MOC 7 999 €
savings Marin Alpine Trail Carbon 2 29 bicykel, čierna/strieborná
od 3 099 €
savings
MOC 4 899 €
Výpredaj savings CTM SCROLL Pro 29 bicykel, strieborná/čierna
2 599 €
savings
MOC 3 899 €
-25% Rocky Mountain Instinct Carbon 50 Tour C1 29 bicykel, modrá/oranžová
3 899 €
-25%
MOC 6 100 €
-21% BMC Fourstroke 01 ONE 29 bicykel, flashfire orange/black
8 499 €
-21%
MOC 11 999 €
Výpredaj -15% Marin Rift Zone Carbon 1 29 bicykel, červená/karbón
2 849 €
-15%
MOC 3 699 €
Akcia Novinka -22% Rock Machine Whizz FS I 90 AXS 29 bicykel, panama yellow
4 049 €
-22%
MOC 5 499 €
Oproti sériovému stavu je tam FOX 34 Step Cast namiesto pôvodnej RS Recon, Tune Race 25 XC namiesto pôvodných SunRinglé Duroc 30 a Sram Level Ultimate namiesto pôvodných Sram Level T. Kazeta Shimano XT namiesto pôvodnej Sram NX... Trochu kompromisné sú jedine plášte, Bontrager XR3 Team Issue, ktoré sú síce ľahké a boli za super cenu, akurát sú dosť úzke. Vzhľadom na optimalizáciu bajku na B-Strecke Salzkammergut Trophy je to ale v poriadku. Zvyšok je pôvodný, teda radenie a prehadzovač GX, kľuky Stylo a komponenty Rockrider. Určitý priestor na upgrade teda stále ostáva
Každopádne, hmotnosť poklesla o cca. 1 500 g (z toho vyše 1 000 g sa ušetrilo na kolesách, plášťoch, kazete a brzdových diskoch), bike jazdí doslova ako čert a vyzerá z môjho pohľadu takisto veľmi slušne.
Tie brzdové páky sú "zavěšené proklatě nízko". Takto to bajkerke vyhovuje? kedysi som aj ja vozila podobne sklonené páky. Ale postupom času som zistila, že minimálne 45° resp. ešte trochu vyššie mi ergonomicky vyhovuje viac.
tie packy budu posedom - ak fotka neskresluje, sklon sedla je ala Kulhavy.
sedlovku nizsie, sedlo do roviny, packy vyssie
Čo sa toho Rockridera týka, tak toto je jedno z ich prvých carbonových MTBčiek a nemám mu čo vytknúť. Po nahodení Fox 34 SC namiesto 5 ročnej RS SiD na konci servisného intervalu ide aj z kopca ako čert... Okrem tohto stroja som jazdil, príp. ešte stále jazdím aj na troch ďalších Rockrideroch (z toho jeden bol ešte pod pôvodným názvom značky B'Twin) a všetky boli absolútne spoľahlivé, bez akýchkoľvek problémov. Jasné že, na nejaké machrovanie na Instagramoch to (možno len zatiaľ
Na bike som lepil aj fóliu Ridewrap, zabralo mi to cca 5 hodín, nie je to dokonale pozarovnávané, ale účel to plniť bude
tiez tomu nemam moc co vytknut. taham na nom treti rok. stredove som menil uz dva krat a ide krasne nalisovat. ziadna vola, ziadne pukanie. aj sram aj shimano. prezil par padov. lakovanie je kapitola sama o sebe - stale je tam ,nic sa nelupe a musi dostat fakt slehu aby sa oskrel az na karbon (kolko vazi nechcem vediet
co sa ale ceny tyka, tak neviem - az take terno to nieje. je tam par komponentov ktore su trosku mimo (napr. kolesa s HG orechom a 11z pastorkom je v dnesnej dobe zle, na sunringle zohnat XD alebo microspline??? no neviem), okrem toho je to na srame a ten sa blbo predava cez bazar. ak by chcel aj niekto predat cely bike tak rockrider nieje prave znacka ktora by si udrzala cenu a kazdy sa o to trhal.
napr. scott scale mal model v akcii za velmi podobnu cenu, bol na deorecku a foxkou, to mi prislo ako lepsia volba, len ked som kupoval ja, bol tam este velky cenovy rozdiel.
Flight attendant a tlmenie som si tiez vyladil ku spokojnosti. Tato nova SIDa vyzera sice rovnako model 2021+, ale je uplne ina. Konecne funguje na celom zdvihu, dokonca som musel dat 2 tokeny aby som nechytal dorazy.
Co ma ale vytaca je smerovanie hadiciek na tych Sram Motive brzdach. Mam ju skratenu na minimum, aby som vedel vytocit riadidla az na doraz ale stale to robi taku skaredu slucku popred predstavec. Asi je to robene cisto pre vedenie hadiciek cez hlavko. Nejaky tip ako to upratat krajsie?
Ked raz vymenim teleskopku za Reverb a uvolni sa mi kanalik na lavej strane, tak to skusim este tade natiahnut, ak to pojde. (Tento novy epic ma zalaminovane kanaliky na vedenie kablov skoro po celej dlzke spodnej trubky)
Co ma inak prekvapilo su plaste. Najprv som myslel, ze to hned vymenim ale ako po par vyjazdoch trochu povolili, tak som s nimi zatial dost spokojny.
Ale videl som na instagrame jedneho spaniela co to mal naopak, ale ma bezdrat teleskopku tak snad to pojde.
https://youtu.be/1xar60je13g?si=mIzotlPC-RIA6Umx