Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Lebo zuzenie riaditok na velkost, aku kto potrebuje je otazka asi 4 minut? Preto, ze ty nevies riadit bajk so sirokymi riadidlami, to neznamena, ze to vsetci nevedia. Niekto preferuje sirsie rajdy, tak si ma potom dokupovat nove, lebo ty si ich nevies skratit?
Zobraziť komentár 08.08.2024 - 08:43:23
02
Su siroke lebo je to horsky bike na ktorom sa predpoklada, ze budes jazdit v rozbitom terene vo vyssej rychlosti. A tam potrebujes pevny uchop a stabilitu. Ked chces jazdit len nejake polne cesticky a asfalt tak si kup krosovy bike, ten bude mat rajdy tak ~680mm.
Zobraziť komentár 08.08.2024 - 08:49:20
02
Vyrobca nepredpoklada nic, on namontuje nieco, co lacno kupi, pretoze na 700e htcku v rozbitom terene a vysokej rychlosti by si vela nenajazdil :D

chobuz43: dnes sa to predava takto, je to trend, rajdy su robene tak, aby si si ich skratil ako potrebujes, ak niekto chce sirsie, aby nemusel kupovat nove. Je to nieco ako s pedalmi, tie si das akopotrebujes.
Zobraziť komentár 08.08.2024 - 09:02:14
03
Ito Ale defaultne tam da radsej sirsie kedze je to horsky bike nie? Nikto neponuka mtb so 600mm rajdami.
Zobraziť komentár 08.08.2024 - 09:07:24
03
Casto sa stava aj pri drahsich bicykloch ze sirka riaditok je od S po XL rovnaka. Ak patris skor k S-M velkosti, tak sa treba zoznamit s pilkou, alebo proste kupit uzsie.
Zobraziť komentár 08.08.2024 - 09:41:02
01
imajoros: tak ano, ale take neviem ci sa este robia. Aj ked, gravelaci sa vyzivaju v tom, kto ich ma uzsie :D
Zobraziť komentár 08.08.2024 - 13:37:26
00
opravujem svoj nazor na kubicu velmi dobre som sa dnes porozpraval a mozem povedat ze pani majitelka bola velmi ochotna a vysiel mi zatial FOCUS Whistler 3.9 2022/2023 za 750e . neviem sa rozhodnut medzi velkostami niekto kto ma odjazdene vela km ako je to v dekaci hovoril predavac ze by siel do vacsieho ako si on sam kupil po roku. mne pride M take sikovnejsie na manevrovanie a v terene asi lepsie ale na asfalte kde budem cca 50% z najazdenych km mi pride lepsie velkost L. neviem sa rozhodnut. mal aj niketo z vas ze si kupil bajk a po case prisiel na to ze lepsia by bola o stupen vacsia velkost? co sa tyka rockridera ten prekvapil komfort jazdy bol blizko focusu aj ked ma nizsiu vybavu ten focus ma shimano SLX . kedze je uz o viac ako 100 e drahsi aj oproti focusu bude to focus otazka ostava velkost.
Zobraziť komentár 08.08.2024 - 16:17:41
00
arrow_leftlto napísal:
Vyrobca nepredpoklada nic, on namontuje nieco, co lacno kupi, pretoze na 700e htcku v rozbitom terene a vysokej rychlosti by si vela nenajazdil :D

chobuz43: dnes sa to predava takto, je to trend, rajdy su robene tak, aby si si ich skratil ako potrebujes, ak niekto chce sirsie, aby nemusel kupovat nove. Je to nieco ako s pedalmi, tie si das akopotrebujes.

nechapem co mudruju... 20 rokov dozadu som jazdil mozno zjazdy a trasy o ktorych oni ani nesnivali a mal som uzky uchop... a v pohode stacil... tieto uchopy a'la texasky byk to je proste zase podla mna modny vystrelok..
Zobraziť komentár 08.08.2024 - 16:20:08
00
Tak ja som mal vzdy siroky uchop (relativne), aj ked sa mi smiali, ze ho mam jak DH jazdec a to boli iba 680ky :D. V case, ked ficali 580ky a niektori si to zrezavali na 480 :D. Ale vtedy boli bezne 10-12cm predstavce, dnes su tak 4-5cm, takze miminalne o dlzku predstavca musis predlzit rajdy. Takze ak si jazdil 600mm a 12cm, tak dnes pri 5cm potrebujes aspon tych 680 cca, plus minus uz len z dovodu zmeny dlzky paky. Ale velmi to zalezi co jazdis, ako jazdis, nacom jazdis. Mne niekde sedia uzsie, niekde sirsie. Ale je dnes trend orezavat stromy na chodnikoch a trailoch, lebo sa tam nezmestia :D
Zobraziť komentár 08.08.2024 - 16:33:47
00
ja budem teraz len cisto rekreacny jazdec . preto idem do toho focusu whistler 3,9. tie riaditka sa budu zrezavat to je viacmenej iste. len mam dilemu ci zobrat M alebo L... nechcem od va mesiace zistit ze som si mal zobrat vacsiu velkost.
Zobraziť komentár 08.08.2024 - 16:57:14
00
174cm? M, nie je o com rozmyslat
Zobraziť komentár 08.08.2024 - 17:06:24
00
praveze je...174 ale L mi vobec nerobilo problemy. zatial som pocul od dvoch ludi ze po roku pouzivania bajku by sli do vacsej velkosti. s M sa mi lahsie manevrovalo ale L zase po asfalte lepsia volba...budu aj 70km tury kde bude vacsina asfalt a budu opacne kde kusok asfalt a 60-70km les teren.
Zobraziť komentár 08.08.2024 - 17:44:06
00
arrow_leftMarkyMark23 napísal:
nechapem co mudruju... 20 rokov dozadu som jazdil mozno zjazdy a trasy o ktorych oni ani nesnivali a mal som uzky uchop... a v pohode stacil... tieto uchopy a'la texasky byk to je proste zase podla mna modny vystrelok..

...pred xx rokmi auta nemali posilnovac riadenia a ludia na tom v pohode jazdili aj neskutocne dlhe trasy
Zobraziť komentár 08.08.2024 - 17:46:13
11
Ak sa auto hybe co i len krokom, tak posilnovac riadenia ti je nanic.
Akukolvek dlhu trasu prejdes aj bez neho. Iba hovorim.

Ale inak pocitovo. Treba skusit M aj L, pripadne ozaj polaborovat s predstavcom a riaditkami.
Zobraziť komentár 08.08.2024 - 18:34:05
00
M ci L, to je veru vecna dilema, ale veru, pokial chhces jazdit priamo a netocit sa pomedzi stromy, alebo kamene :D, tak asi Lko. Ale potom este, ak chces teleskop, aby sa tam vliezol taky, aky potrebujes.
Zobraziť komentár 08.08.2024 - 19:55:43
00
keyboard_arrow_up