Chobuz: žiaľ riešiš stále blbosti. Že sa predávajú len široké riaditká a je problém, že nedávajú užšie, lebo pred 20 rokmi si jazdil úzke. Pred 20 rokmi ale človek mal pomaly 12cm predstavec, teraz má ak má XC, má tak 9cm, ak má trail/AM má okolo 5cm. Z riaditok sa dá zrezať na počkanie v predajni. Ďalej riešiš, že chceš max 2.0 plášte, pri 2.25 frfleš, že je to katastrofa. Podľa výrobcov je pre 2.0
plášť odporúčaná max. vnútorná šírka rafika 25mm, optimum je 23mm. To ale nie sú zrovna ráfky do terénu, kde by trekový bike trpel, hlavne s kombináciou 2.0 širokých plášťov. Potom tu riešiš nejaký megaproblém, že je tam galuskový ventil a nie autoventil. Áno, autoventil je úplne blbuvzdorný, ale za 15 rokov, čo sa v mojej rodine, či okruhoch známych používajú, tak 30 ľudí, zničili až 2 galuskové ventily, aj to vlastnou blbosťou. Čo sa týka tlakov, WTB Ranger 29x2.25 na 25mm ráfikoch, mal som tam duše, vzadu 2,3, vpredu 2,1 a to vážim 100kg a nebol s tým problém jazdiť po asfalte ani teréne. Som raz skúšal vzadu 2.5 a už zadné
koleso dosť citeľne odskakovalo na nerovnostiach. Pri šírke 2.0 by to asi bolo trocha iné, treba vyšší tlak. Či som nafúkal pneu na 2.4 a 2.5 alebo nechal 2.1 a 2.3, žiaden rozdiel v jazde po asfalte som si nevšimol.
Takže ozaj neviem čo riešiš. Podľa popisu proste chceš 20 rokov starý bike, čo je vlastne súčasný trekový bike.