Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ta redukcia je ozaj tazky oriesok 🤦‍♂️ Tlaky si daj ako pred 20 rokmi ked si daval tie zjazdy o akych sa nam ani nesnivalo. Jazdit 3.5 bar v lese je uz ina kava. Este sa tu tym aj pochvalis 😵‍💫

https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/duse-ventilky-a-inserty/ventily/kovys-velo-redukcia-z-galuskoveho-ventilu-na-autoventil-p12808.html
Zobraziť komentár 10.08.2024 - 20:47:28
05
Galuskove ventilky som mal na bajku uz pred 15 rokmi. Na lepsich bajkoch to bol uz vtedy standard. Autoventilok je prezitok, ktory najdes tak na bicykli z tesca. Predstav si, ze nie len to je nove, ale do lesa sa casto vozia bezdusaky a ako inac, ine ako galuskove ventilky na nich ani nenajdes. No a keby si nedajboze presiel na nieco tak moderne, ako bezdusaky, tak mne napr staci fukat tak na 1,5-1,6 pri 80 kg, aby to drzalo v kamenoch aj v blate. Kolesa sa odvaluju lahsie, lebo vnutri nie je dusa a zbavis sa defektov (na bezdusoch 2 bajky aj manzelkin cca 5 rokov ani jeden defekt). Samozrejme rafiky a plaste musia tento system podporovat. Takze ak mas kolesa kompatibilne na bezdusovy system, nemozes tam mat inu dusu ako galuskovu. Ja poznam nespocetne mnozstvo bajkerov, doma mame 4 bajky a teda nikdy sa mi nestalo, ani som nepocul, ze niekto "odfajcil ten lahky ventil". Ak nemas trochu citu, tak takisto utrhnes autoventil v dusi ako galuskovy v tom rozdiel nie je.
Zobraziť komentár 12.08.2024 - 09:35:46
02
Ako mi vysvetlíš toto?

https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/duse-ventilky-a-inserty/ventily/stans-notubes-no-tubes-bezdusove-autoventily-32-mm-par-p80178.html?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw5ea1BhC6ARIsAEOG5pyG1eMWjunmNHYAWN_M7ByqV3U6USYx8JEXbV1UToCfKkdb85yXiAsaAp53EALw_wcB

Zobraziť komentár 12.08.2024 - 09:49:11
    03
    sozi este nepocul o poskodenom galuskovom ventile, tak sa to proste nemoze stat. :) Poskodit autoventil chce "trosku" ine sily ako poskodit galuskovy.
    Zobraziť komentár 12.08.2024 - 09:53:25
    01
    Zase na obhajobu vyroku o "odfajceni lahkeho ventilu" treba povedat, ze aj mne sa par krat podarilo najprv zohnut a potom zlomit tu tycku v strede. Vzdy v momente ked som to fukal malou rucnou pumpou nasadenou priamo na ventil a kedze som mal tak 15, technika bola nie nepodobna inej zabavnej cinnosti.
    Ale odkedy to fukam civilizovane sa mi uz ziadna nehoda s ventilom nestala.
    Zobraziť komentár 12.08.2024 - 09:56:01
    01
    Chobuz, podľa tvojho popisu, čo ti vadí na moderných HT MTB bicykloch mi vychádza, že si si vybral zlú kategóriu, že radšej si mal pozerať trek/cross.
    Zobraziť komentár 12.08.2024 - 09:57:06
    10
    aJoN Ja viem, ze existuju, ale ruku na srdce, skus si vyhladat "bezdusovy ventil", kolko ich bude auto a kolko galuskovych, 1000 : 1 ? Kolko najdes zapletenych kolies (myslim dnesne moderne TBL ready a tiez nie nejake biketrialove specialitky), ktore budu mat dieru na autoventil? Takze ked si kupis novy bicykel a bude TBL ready, kolko najdes takych bajkov, co tam bude mat autoventil?
    Fukam 4 bicykle 15 rokov na galuskovych ventiloch a teda nie, nepodarilo sa mi "odfajcit ten lahky ventil". A to ako mam bezduse, tak treba dofukovat aj kazde 2 tyzdne. Tak tu neslovickarme. Ano, verim, ze vsetko sa da znicit Jezus, ale pri standardnom zaobchadzani...? Nie, nechapem, preco by sa to malo stat, lebo mam len 15 rocnu prax a nestalo sa mi to zatial.
    Zobraziť komentár 12.08.2024 - 11:02:33
    01
    arrow_leftJezus napísal:
    sozi este nepocul o poskodenom galuskovom ventile, tak sa to proste nemoze stat. :) Poskodit autoventil chce "trosku" ine sily ako poskodit galuskovy.

presne to si myslim aj ja tu niektorym jedincom nevysvetlis ze v lese ked prechadzas na cestu a chces dofukat alebo opacnym smerom sfuknut koleso ten tenky ventil lahko urves pri zakladni. nie tu niekto vymysli hovadinu a mas tu hned fanklub ktory aplauduje huraaa a este by privital dlhsie a tensie tie ventily znovu huraaa. jeden z nich mi tu pastuje redukciu ako keby som bol retardovany a nechapal jej koncept. ten autoventil jednoducho tazsie urves.bodka ale ked to skritizujem tak hned fanklub nabehne s mudrymi recami...
    Zobraziť komentár 12.08.2024 - 13:56:55
    00
    Pri zakladni nic neurves, telo ventilu je pevne dostatocne. Citlivy je len piestik ventilu pri neopatrnom narabani s pumpou. Menej teoretizuj. :) V kazdom pripade Ti nic nebrani prevrtat rafiky na autoventil ak ho chces za kazdu cenu.
    Zobraziť komentár 12.08.2024 - 14:01:49
    02
    jano1987 urcite nie. ja budem v lese casto a aj na miestach kde by sa ten trek uz vyslovene trapil. ale nedokazem pochopit ked tu niekto do krvi bude obhajovat hovadinu len preto ze je to "in"?? jednoducho je to tenke labilne ty zosadnes chces rychlo dofukat a mozes ho velmi lahko ked si zadychany spoteny urvat. ten autoventil mozes tiez ale musel by si sa o dost viac snazit. mimochodom tlak mam uz po 70 km na teren ustaleny vzadu 2,7bar vpredu 2,5bar. cesta 3,5 a a 3. a s tou redukciou je to na h,,,o...
    Zobraziť komentár 12.08.2024 - 14:03:16
    00
    arrow_leftJezus napísal:
    Pri zakladni nic neurves, telo ventilu je pevne dostatocne. Citlivy je len piestik ventilu pri neopatrnom narabani s pumpou. Menej teoretizuj. :) V kazdom pripade Ti nic nebrani prevrtat rafiky na autoventil ak ho chces za kazdu cenu.

toto myslis vazne? ak ano uz sa spolu velmi ani nebavme...
    Zobraziť komentár 12.08.2024 - 14:04:33
    00
    Mozno keby si zainvestoval zavratnych 20 €, kupil by si si pumpicku na galuskovy ventil (len tu ich maju na e-shope desiatky na vyber), tie maju asi 10 cm slafik a ani spoteny zadychcany nic neurves, neboj sa. Ono niekedy staci pouzit spravne veci na to, na co su urcene a hned je zivot lahci. A cely tento tvoj flame a problem by neexistoval.
    Zobraziť komentár 12.08.2024 - 14:40:55
    02
    3.5 baru ak na to nie je stavany rafik/plast moze byt celkom nebezpecne. Nevies kedy ti to buchne a v momente zobuje.
    Zobraziť komentár 12.08.2024 - 15:11:44
    01
    že sa na neho nevykašlete,veď to je frfloš teoretik...široké rajdy...skúšal ich vôbec? podľa toho čo písal asi nie, mne v obchode tiež predavač pri kúpe vravel: "Môžeme vám riadidlá zúžiť ak chcete" . Ja som si v duchu pomyslel to čo vravelo dievča v rozprávke: "Čo ti šije somár starý?" Však som na tom ešte ani nešiel... L-ko alebo M-ko ...O.K. každý je iný ale ja som taký vysoký ako on...mám M-ko, inseam mám LTT na mojom bajku pritom nemám krátke nohy, no na L-ku by som si niekde v lese pri núdzovom zastavení určite narazil pimpajza. On si zmeral dĺžku nôh a zistil v obchode pri tom Focuse koľko tam má miesta od rámu? rady predavača by som ja pustil jedným uchom dnu,druhým von...
    Zobraziť komentár 12.08.2024 - 15:28:17
    04
    Chobuz: žiaľ riešiš stále blbosti. Že sa predávajú len široké riaditká a je problém, že nedávajú užšie, lebo pred 20 rokmi si jazdil úzke. Pred 20 rokmi ale človek mal pomaly 12cm predstavec, teraz má ak má XC, má tak 9cm, ak má trail/AM má okolo 5cm. Z riaditok sa dá zrezať na počkanie v predajni. Ďalej riešiš, že chceš max 2.0 plášte, pri 2.25 frfleš, že je to katastrofa. Podľa výrobcov je pre 2.0 plášť odporúčaná max. vnútorná šírka rafika 25mm, optimum je 23mm. To ale nie sú zrovna ráfky do terénu, kde by trekový bike trpel, hlavne s kombináciou 2.0 širokých plášťov. Potom tu riešiš nejaký megaproblém, že je tam galuskový ventil a nie autoventil. Áno, autoventil je úplne blbuvzdorný, ale za 15 rokov, čo sa v mojej rodine, či okruhoch známych používajú, tak 30 ľudí, zničili až 2 galuskové ventily, aj to vlastnou blbosťou. Čo sa týka tlakov, WTB Ranger 29x2.25 na 25mm ráfikoch, mal som tam duše, vzadu 2,3, vpredu 2,1 a to vážim 100kg a nebol s tým problém jazdiť po asfalte ani teréne. Som raz skúšal vzadu 2.5 a už zadné koleso dosť citeľne odskakovalo na nerovnostiach. Pri šírke 2.0 by to asi bolo trocha iné, treba vyšší tlak. Či som nafúkal pneu na 2.4 a 2.5 alebo nechal 2.1 a 2.3, žiaden rozdiel v jazde po asfalte som si nevšimol.

Takže ozaj neviem čo riešiš. Podľa popisu proste chceš 20 rokov starý bike, čo je vlastne súčasný trekový bike.
    Zobraziť komentár 12.08.2024 - 19:07:50
    24
    keyboard_arrow_up