dakujem za vsetky zmysluplne konstruktivne rady pomohli. kupil som focus whistler 3.9 vo velkosti L. z obchodu som odisiel na nom 12km po asfalte gumy vzadu 3,6baru vpredu 3,5 vidlica na 110 kg(to sa bude musiet zmenit na 100 lebo rozdiel medzi zapnutou a vypnutou nie je takmer ziadny) nedalo mi to a musel som ist aj do terenu a kopcekov 24km a ako je u mna zvykom nalozil som si viac ako je zdrave

a asi pred koncom stupania cca 8% som si uvedomil "blbe ale ty to budes musiet aj zist dole no a dole to po ulne rozbitej zvetranej asfaltke kde boli aj miesta so strkom to bolo naozaj vyzivne a keby som nesiel geriatricky pomaly tak na 2 miestach uz robim netopiera kde som chytil velky kamen a predne
koleso mi ustrelilo. potom to uz bolo pohoda hladky asfalt pekne rychlo dole , bicyklik otestovany fajne. aj pri rychlosti 60km tie
brzdy 100kil ustali exceletne za mna kazde zaplatene euro stalo za to, uvidime ako sa to bude dalej vyvijat ale tlakovo pojde dole vidlica aj gumy 3,6 resp 3,5 v terene to moc bolo citit (ale bol som lenivy vypustit trochu vzduchu

) . dajte do placu ake tlaky v gumach mate ked ste v terene.