Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftMarkyMark23 napísal:
nechapem co mudruju... 20 rokov dozadu som jazdil mozno zjazdy a trasy o ktorych oni ani nesnivali a mal som uzky uchop... a v pohode stacil... tieto uchopy a'la texasky byk to je proste zase podla mna modny vystrelok..

Ides si sem po radu a nakoniec si majster sveta do bicyklov. Dnes sa uz tie "zjazdy a trasy o ktorych sa nam ani nesnivalo" jazdia s daleko vacsou istotou a vo vyssej rychlosti za co clovek vdaci aj sirsim rajdam. Ale ked tebe "v pohode staci" jazdit ako pred 20 rokmi tak smelo skrat aj o pol metra. Lutujem, ze som cloveku ako ty vobec nieco napisal.
Zobraziť komentár 08.08.2024 - 20:17:34
15
mam uz od tretieho cloveka radu ze radsej L tak v sobotu este dam posledne pokusy a idem do L.
Zobraziť komentár 08.08.2024 - 21:02:34
00
arrow_leftflyte napísal:
Ak sa auto hybe co i len krokom, tak posilnovac riadenia ti je nanic.
Akukolvek dlhu trasu prejdes aj bez neho. Iba hovorim.

Ale inak pocitovo. Treba skusit M aj L, pripadne ozaj polaborovat s predstavcom a riaditkami.

nechcem aby sa zase rozbehol plamenomet ale pre mna aj pri zjazde aj pri vyjazde aj pri manevrovani pomedzi stromy jednoznacne uzky uchop a texasky byk pre mna cista saskaren presne ako s posilnovacom riadenia :D
Zobraziť komentár 08.08.2024 - 21:08:46
00
Odporucana velkost je len odporucana, aj pri rovnakej vyske moze jednemu sadnut jedna velkost a druhemu druha. Tak ako ma niekto dlhsie nohy a kratsi trup, niekto iny naopak kratsie nohy a dlhsi trup, tak kazdy ma ine preferencie na jazdenie - niekto ma radsej natiahnutejsi/sportovejsi posed, niekto pohodlnejsi, niekto radsej stabilitu a niekto naopak zivost bicykla. Na dlhe trasy sa ale beru pohodlnejsie posedy, casto mensie velkosti ak je clovek na rozhrani. Take M-ko so sirsimi rajdami by mohlo byt fajn.
Zobraziť komentár 08.08.2024 - 21:17:14
02
nieco mi hovori ze to bude dilema ktoru rozsekne az dlhsie pouzivanie vybranej velkosti ale zatial som rozhodnuty pre L
Zobraziť komentár 08.08.2024 - 22:51:48
00
arrow_leftMarkyMark23 napísal:
nechapem co mudruju... 20 rokov dozadu som jazdil mozno zjazdy a trasy o ktorych oni ani nesnivali a mal som uzky uchop... a v pohode stacil... tieto uchopy a'la texasky byk to je proste zase podla mna modny vystrelok..

Pred 40 rokmi ľudia na cesťákoch mali 19mm široké pneu fukané na 12+ barov. Doba pokročila, teraz s 28mm plášťom nafúknaným na 4 bary pri váhe jazdca závodného chrta je ten človek rýchlejší a odvezie sa oveľa pohodlnejšie ako na tom 19mm pľúvanci na rafku. Skrátenie rovných riaditok na požadovanú šírku je záležitosť 10 minút a vie ti to spraviť každý seriózny servis, či predajňa na počkanie, majú na to aj krásne rezacie nástroje, že to vyzerá ako od výroby. Ak nie, pílka existuje. Hľadáš problém kde nie je. Ak chceš jazdiť na 560mm rovnýh riaditkách, prosím, kľudne jazdi.
Zobraziť komentár 09.08.2024 - 08:03:57
05
chobuz43 BTW som pozrel specifikaciu a ten Focus 3.9 - NIE JE na SLX. Je komplet len na Deorecku a ma jedine prehadzovacku SLX. Brzdy ma dokonca uplne najzakladnejsie Shimana MT200, ktore jazdi moj 20 kg syn, tomu to sice staci, ale na dospelaka, no neviem...
Zobraziť komentár 09.08.2024 - 10:14:57
00
MT200 na asfalt rozhodne stacia, sam som ich vozil pri 80+ kg. Zas nepotrebuje kazdy kusave 4-piesty.
Zobraziť komentár 09.08.2024 - 10:34:08
03
Mohol som spomenut ze tym slx myslim prehadzovacku ale vybavovo je vyssie ako rockrider prehadzovackou.

Naposledy upravil MarkyMark23 dňa 09.08.2024 - 12:04:10, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 09.08.2024 - 11:49:31
00
Sozi vidis brzdy som si nevsimol. Uvidim na mieste este poskusam aj ine možnosti. Vazim monentalne 100kg. Dufam ze to stlacim na 90.
Zobraziť komentár 09.08.2024 - 12:01:52
00
Pri tejto cene lepsie brzdy nedostanes, mozes to riesit vascimi kotucmi.
Kedze ale ides po retro, tak je to v pohode. K riaditkam ktore skratis zo 720, uz tak vysokemu ramu ktoremu este pridas Lkom a uzkym plastom sa rozhodne hodia slabsie brzdy ;-)
Zobraziť komentár 09.08.2024 - 12:16:41
03
je tu este vela premennych preto chcem ist do lacnejsieho bajku lebo neviem ako ma to celkovo oslovi. ak ma to zase pohlti ako 20r dozadu tak mozno celoodpruzeny okolo 2l :D ... v obchode skusim aj nieco cenovo vyssie. u mna je to proces kym si nieco vyberiem nechcem o chvilu zase riesit kupu alebo vymenu.. mozno este tyzden dva poskusam aj pozicane bajky aj v lese poskusam..tie riaditka budu urcite skracovane. toto viem na 100 percent ze si nezvyknem.
Zobraziť komentár 09.08.2024 - 13:11:18
00
dakujem za vsetky zmysluplne konstruktivne rady pomohli. kupil som focus whistler 3.9 vo velkosti L. z obchodu som odisiel na nom 12km po asfalte gumy vzadu 3,6baru vpredu 3,5 vidlica na 110 kg(to sa bude musiet zmenit na 100 lebo rozdiel medzi zapnutou a vypnutou nie je takmer ziadny) nedalo mi to a musel som ist aj do terenu a kopcekov 24km a ako je u mna zvykom nalozil som si viac ako je zdrave :D a asi pred koncom stupania cca 8% som si uvedomil "blbe ale ty to budes musiet aj zist dole no a dole to po ulne rozbitej zvetranej asfaltke kde boli aj miesta so strkom to bolo naozaj vyzivne a keby som nesiel geriatricky pomaly tak na 2 miestach uz robim netopiera kde som chytil velky kamen a predne koleso mi ustrelilo. potom to uz bolo pohoda hladky asfalt pekne rychlo dole , bicyklik otestovany fajne. aj pri rychlosti 60km tie brzdy 100kil ustali exceletne za mna kazde zaplatene euro stalo za to, uvidime ako sa to bude dalej vyvijat ale tlakovo pojde dole vidlica aj gumy 3,6 resp 3,5 v terene to moc bolo citit (ale bol som lenivy vypustit trochu vzduchu :D ) . dajte do placu ake tlaky v gumach mate ked ste v terene.
Zobraziť komentár 10.08.2024 - 18:22:25
01
Co tam po tlakoch, ja som zvedavy jak dopadli riaditka.
Ale inak 2.5 bohato staci, siroke bezdusaky aj menej
Zobraziť komentár 10.08.2024 - 20:00:42
00
2,25 je maximum co som ochotny tolerovat co sa tyka sirky gumy, riaditka drzia dobre ale budem ich zuzovat. aj ked tu su uzsie ako na tom specialized. tlak je aspon pre mna mega dolezity teraz vyslovene vlnity travnaty teren samy hrbol bolo to trapenie strasne tvrde gumy. skusim to spustit na 3 nechcem zase sa asfalte plavat.

este jedna vec ma vytaca co sa tyka "noviniek" okrem texaskeho byka ma uplne vari to ze geniovia zrusili autoventily a aj technik co mi nastavoval tlaky povedal ako si ten tenky lahky ventil odfajcil pri jazde. mam el dofukovak a kupovat teraz redukciu som zvedavyna tu maturitu ked dam redukciu... zase nejaky tazky genius naco kompatibilita . na bajku to dame inak.
Zobraziť komentár 10.08.2024 - 20:14:28
00
keyboard_arrow_up