1. ako casto mat takyto
trening ? je dobre si to delit a davat jeden den vytrvalost po hradzi a dalsi kopce ?
V tvojom veku furt. V mojom len keď sa mi chce a je pekne.
2. v priemere aspon kolko kilakov jazdite cez den, pochvalte sa, komu sa chce
Ak fúka dobrý vietor, tak zvyčajne na Oprátku, tak pokecať s kamošmi, dať si radlera alebo kofolu a domov. Ak sa mi nechce zastaviť, tak do Vojky alebo Dunakility. Ak fúka zo západu tak hainburské kolečko (BA-Wolfstahl-Hainburg-Prellenkirchen-Edelstahl-Berg-BA), dá sa natiahnuť na Carnuntum-Rohrau. Ak fúka od severu, tak Záhorie (Devín-DNV-Stupava a ďalej podľa chuti) alebo Baba. Ak mám chuť na kopce, tak Kocmunda (buď od Patrónky, alebo z Rače, dá sa natiahnuť cez Kačín, alebo ešte cez Neštich do Jura a či cez Košiariská do Lozorna), len je tam miestami dosť rozbitá cesta. Takže, ak som sám, tak 40-60, max. 80, ak sme partia (a neodtrhnú ma cestou tam...), tak aj cez 100.
3. ako sa dostanem do tej kadencie cca 90 ot./min ? dobrym computerom ? a tep ?
Zvyčajne tréningom. Dlhodobým. Slabším pomôže dokúpiť si snímač kadencie k dobrému computeru, lepším urobiť si tabuľku v Exceli, kde si spočítaš rýchlosť pri 90-95 otáčkach na všetkých používaných prevodoch. Túto tabuľku sa buď naučíš, alebo si urobíš ťahák na riadidlá. No a na hrádzi sa budeš snažiť pri danom prevode otáčky tak, aby si udržoval optimálnu rýchlosť. Hľadaj - už som to tu niekoľkokrát rozoberal.
Keď budeš mať dostatočne natrénovanú vytrvalosť, tak pri 90-95 otáčkach budeš mať najnižší pulz. To je medicínsky dokázané už dávno. Samozrejme, pokiaľ patríš medzi väčšinu normálnych. Pod nenormálnymi myslím tých, čo sa vymykajú priemeru. A tých 90-95 sťahov svalstva za minútu je podľa dochtorov optimálne.
4. este by ste mi mohli napisat, ake su nejake zavratne rozdiely medzi jednotlivymi typmi radenia zn. shimano, ako je tiagra, ultegra, 105 a tak. a napriklad rozdiely medzi shimano, campagnolo, sram. preco jedni maju racej to, druhi to ? toto ma dost zaujima.
Neviem. Ale možno Shimano na nižších sadách má ešte stále 9-kolečko a Campa na najvyšších má už 11 pastorkov. Shimano na najvyššej sade skúša elektronické radenie.
Ale viem, že na taliansky
rám sa nehodí sada Shimano... Preto mám Campu.