( ... poteší aj GEOCACHEROV ... )
Na prvý pohľad výborný program pre Android. Je to turistická navigácia, ktorá vie pracovať aj s on-line aj s off-line mapami (najnovšie aj s vektorovými) a je samozrejme aj na Android markete. Aplikácia sa neustále vyvíja, v súčasnosti asi nič lepšie na Androide neexistuje. Dajú sa k nej doinštalovať aj viaceré "addony", napr. pre "Geocaching" ktoré tiež mono nájsť na Android markete.
chart.googleapis.comLocus Pro
chart.googleapis.comLocus Free
chart.googleapis.comLocus - addon Map Tweak
chart.googleapis.comLocus - addon Geocaching
chart.googleapis.comLocus - addon Contacts
chart.googleapis.comLocus - addon AR
chart.googleapis.comLocus - addon Foursquare
---- Pre zoskenovanie obrázkov s QR kódmi si z Android Marketu stiahnite a nainštalujte napr. "Barcode Scanner". ----
Off-line mapy sú buď ako cache dlaždíc, alebo sú to custom mapy vyrobené priamo v aplikácii. V aplikácii sa mapa vyrobí veľmi jednoducho. Nastaví sa zoom danej mapy (môže byť kľudne viacvrstvová), aby bolo vidno celú oblasť, ktorú chceme stiahnuť. Prstom potiahneme obdĺžnikový výber. V ponuke sa nám objavia všetky zoomy na stiahnutie, zaškrtneme tie, o ktoré máme záujem. Dáme mapu vyrobiť. Mapa sa uloží medzi osobné (custom) mapy a môžeme ju začať používať off-line.
STRÁNKA PROGRAMU: http://locus.asamm.cz/?lang=CZ
Fórum: http://forum.asamm.cz/viewforum.php?f=4
Fórum na Geocaching.cz: http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=8&thread_id=17490
Celkom dobrý popis programu: http://www.svetandroida.cz/locus-onlineoffline-prohlizec-map-pro-android-201106
posledný komentár: 11. 6. 2025 o 8:49
Ak sa da tak chod do modelov Garmin v ramci tvojich cenovych moznosti. Osobne mam Garmin eTrex 30 a fungujem asi nasledujuco : nosim aj mobil s mapami s locusom ale na rajdach mam garmina. Ak niekde zastavime a pozerame do mapy kam ist nikdy to nie je na garminovi - je to totiz pomale jak prasa a ma to maly displej ... s dobrymi mapovymi vrstvami od laca dostanes do garmina aj turisticke cesty a chodnicky, vrstevnice, cize nehrozi ze by ste sa niekde stratili. Taktiez netreba zabudat na planovanie trasy - na to je perfektny program BaseCamp dodavany s Garminom.
post816964.html#p816964
post816989.html#p816989
V kazdom pripade ak ma mobil tak mu nic nebrani pohrat sa s Locusom (skusenosti sa hodia aj pre tvorbu map pre patchovaneho Garmina
Skús Locusa. Mne úplne stačí. Zainvestoval som celých 8 eur do verzie pro, pár eur som dal do máp (nechcelo sa mi ich tvoriť), poladil výšky cez STRM súbor a mám navigaciu jedna báseň.
Mapy sú v ňom krajšie a prehladnejsie ako v garmine, nenosis druhý device.
Ja to používam tak, že mám spusteny locus a gps (prípadne so záznamom trasy) vo vrecku dresu. Trasu si pozriem na mape aked je nejaká križovatka, kde neviem kam, tak odomknem telefón a hneď aj vidím.
Mám vodotesnu xperiu go, takže spotený dres ani dážď nevadí.
Pre karpaty ti stačia mapy, chodnikov je tu plno. Ak chces nejaké dobré trasy, tak pozri napr appku Slovensko XC.
Výhody:
- mapy - neporovnatelna prehľadnosť v porovnaní s garminom. V turistickej mape vidíš presne kde si a čo je na okolí.Ľahko sa naucis trasu a potom už navigaciu nepotrebujes. Vektorove mapy z lacnejsich garminov ti to neposkytnú.
- cena - môžeš to mať aj free. Ja som bohatý a tak som investoval
- Jeden device
Nevýhody oproti garminu:
- nemá navigaciu na riaditkach - v absolútnej väčšine prípadov to nevadí. Niekedy sa ti nemusí chcieť zastaviť a poxriet na mapu. Toto sa dá vyriešiť, viď PaloTT.
- Výdrž baterky - mne vydrží plná asi 8 hodín záznamu. Pokiaľ ale idem na dlhý výlet 6+ hod, tak si beriem externu baterku.
nacitalo mi to par earth keši ale take co su v okoli a mnou najdene ziadne (zilina)
poratal som zaznamy a mam ich 13. 9 som vlozil manualne a su z tatier a tie nezapadaju do intervalu 50km cez aktualny 4locus a tie 4 zvysne mi nahrala ta starsia verzia. pritom ked som spustal g4locus, tak mi ukazalo 12 keši stahujem.
navyse sa ta starsia verzia G4L samovolne updatuje do verzie prave aktualnej
)