Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ahojte, máte skúsenosti s enduro plášťami od scorpionu ?? Jazdil som dve sezóny schwalbe, tento rok mám maxis a rozmýšľam že by som ďalšiu sezónu vyskúšal tieto.
Zobraziť komentár 01.09.2023 - 22:04:03
00
Myslíš Pirelli Scorpion?
Zobraziť komentár 02.09.2023 - 08:15:16
00
Pardon áno myslím Pirelli scorpion :)
Zobraziť komentár 02.09.2023 - 09:49:53
00
Mám skúsenosť s Enduro S, Hard Wall, Smart Grip, poctivý kus gumy ktorý aj niečo vydrží, či už čo sa týka odolnosti ale aj čo sa týka životnosti. Podržia aj v hrabanke, koreňoch či skalách a zároveň sa pomerne ľahko gúľaju aj na tvrdom podklade. ALE fungujú iba keď je sucho... tá zmes vďaka ktorej vydržia dlho je tvrdá a kvôli nej sú to za mokra nepredvídateľné plášte... Teraz už však robia aj zmes SmartGrip Gravity, ktora je podľa popisu mäkšia a mala by lepšie fungovať aj za mokra. V dobe keď som objednával tie plášte tak táto mäkšia zmes ešte nebola k dispozícii. Chvíľu som mal vzadu nahodený aj Enduro R, Hard Wall, Smart Grip ale ten je použiteľný iba na tvrdé ujazdené traily, alebo v prípade že sa niekto rád šmýka lebo v hrabanke prakticky nebrzdí... dezén je v strede behúňa je nízky, bočné štople pomerne riedke, ale po asfalte je to raketa :D 2.4" plášte mali na 30mm rafiku zhodne po 61mm na širku, a pekne guľaté. Tie Enduro S si niekedy ešte určite zadovážim ale s tou novou zmesou.
Zobraziť komentár 02.09.2023 - 14:52:36
00
Presiel som na 2.60 plast vzadu a zrazu mi staci tlak 1.65bar. Predtym som jazdil tych 1.8bar. Myslim, ze by som do zjazdu mohol este ufuknut. Vsimol si niekto nieco podobne u seba? Pritom na pohlad ten plast nevyzera ze by bol vacsi od 2.50.
Zobraziť komentár 01.11.2023 - 20:28:19
00
Tak tiež aj so širšími ráfkami , no pri rovnakej šírke plášťov dávam menej, takže aj pri plášťoch to bude asi podobné. Ja jazdím roky 2,4 a príde mi to ideál. Tlaky som si zvykol dávať vzadu 1,7 a vpredu 1,3. Takto mi to po experimentované sadlo najviac. V mokrých podmienkach sa dá trochu upustiť pre lepší grip. A to vážim okolo 87 kíl. Ty si ľahší, takže tam by som sa nebál voziť aj nižšie tlaky. Ale teda prispôsobil by som to podmienkam. Keď jazdím ostrejšie kamene, tak tam to zas s tlakom nepreháňam aby som to nesekol.
Zobraziť komentár 02.11.2023 - 10:34:50
00
Ano, sirka rafikov mala zasadny vplyv na tlaky.
Zobraziť komentár 02.11.2023 - 17:05:59
00
Čaute viete niekto porovnať TriTec Highgrip od WTB v porovnaní s Maxxisom? Mäkšia zmes ako Maxxterra? Porovnávam na predné koleso Vigilante 2.5 light highgrip s Dhr2 maxxterra exo.
Zobraziť komentár 06.12.2023 - 20:22:04
00
Trošku oživim túto tému. Skúsenosti s Vigilante highgrip/light 2.5 po 14 mesiacoch boli pomerne k spokojnosti hlavne na suchom povrchu v teple. Za mokra sa mi stalo viacej krát že nepredvidatelne ustrelili na kameňoch a koreňoch. Opotrebenie nebolo nejaké značné ani po tak dlhej dobe. Ochrana dostacujuca, jediný defekt bol veľký tŕň ktorý nezalepil ani tmel. Šírka bola solídnych 65mm cez dezén a váha niečo nad 1200g.
Momentálne som hľadal nástupcu a našiel som ho v Continental kryptotal Fr 2.4 Dh/supersoft.
Plášť ma predpísaných 60mm čo som vôbec neregistroval ako nejaký mínus oproti wtb. Váhu cca 1280g, čo mi príde tiež nebadany nárast ktorý sa ešte zmenšil tým ze som pri tejto ochrane použil menej tmelu. Pocitovo pri dnešnej vyššej teplote guma o niekoľko levelov mäkšia ako Wtb highgrip, aj keď to nieje až také objektívne ako nová a nová guma. Odvalovanie je veľmi solídne. Vzadu som vozil supertrail big betty a teraz tam mam Kryptotal Dh/soft. Pocitovo to nieje cítiť nejaký zásadný rozdiel pri slapani aj časy zo stravy hovoria podobne čísla a to aj na dlhom 5km asfaltovom stúpaní. Vyššie štuple, istejši grip, je dosť cítiť vzor 2 3 2. Čo ma mile prekvapilo na conti plášťoch, je napísaný týždeň a rok výroby, takže žiadne 2 ročné ležiaky mi neprišli. Určite ich odporúčam vyskúšať, hlavne ak prídu v supersoft zmesy v ľahších prevedeniach. Ešte dodám, že soft Conti na dotyk o hodne mäkšia ako Soft od Schwalbe.
Minimálne na tom čo mám doma.
Posledný dodak, zatiaľ jazdené len v snehu a blate ale veľmi solídny krok dopredu v gripe oproti Wtb, už sa teším na suchý víkend a pripadne nejakú dlhšiu skúsenosť.
Zobraziť komentár 03.03.2025 - 20:53:18
11
Nazdar,
zaujimave info od teba v kontexte tohto videa, kde su porovnania časov WTB, Continental Maxxis a Schwalbe a autorov celkový dojem z plášťov:
https://youtu.be/oZCn_T0iNdg?si=65ZRE5Rqnh1eqHFf
ďakujem clxno1 za tip
Zobraziť komentár 09.03.2025 - 21:13:17
00
Podobných videii je viacero a zakaždým "vyhrá" iná guma. Podľa videa to vyzeralo na ujazdeny park ako u nás Kálnica, môže byt že tvrdá zmes mu tam lepšie išla obzvlášť pri meraním Stravou kde sú odchýlky 2-3 sekundy úplne normálne. Moje pocity boli na odklopenych mokrých koreňoch a kameňoch, za sucha Vigilante bola dobrá, nemal som problém za 60km zjazdov v Bialsku za sucha napríklad.
Zobraziť komentár 12.03.2025 - 17:41:06
00
Akurát mám čerstvo obute Vigilante 2,5 High grip a Trail boss 2,4 fast roller. Dnes som dal krátky výjazd na Martinské hole. Dojem zatiaľ parádny. Odvaľuje sa to pomerne ľahko. Gripu bolo tiež dosť, aj keď na lepší trail sa chystám až v nedeľu. Aj brzdia skvelo. Zatiaľ mám pozitívne hodnotenie týchto WTB pneumatík. V Nedeľu im dám viac zabrať, tak dám vedieť.
Zobraziť komentár 12.03.2025 - 21:32:54
00
Mne pridu tieto WTB strasne tazke
Zobraziť komentár 13.03.2025 - 06:14:31
00
arrow_leftMarinada napísal:
Mne pridu tieto WTB strasne tazke

Sú ale táto verzia je tá najodolnejsia voči defektom. Verzie SG2 či ako sa to volá sú ľahšie cca o 200g.
Zobraziť komentár 13.03.2025 - 07:46:44
00
Pisu 1 136 g a to je aspon pre mna stale neakceptovatelna hmotnost. Dissector ma 930g. Tych 200g na zadnom citit extremne.
Zobraziť komentár 13.03.2025 - 17:44:31
00
keyboard_arrow_up