Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ahojte,
nedávno som pojazdil aj v blate na Trailoch Pezinskej Baby a tam Mazza už našla svoje hranice. V mokrej "hrabanke" na traile Tajná sa obalila a bolo o drifty vystarené.
Podržala ma zadná Big Betty v supergravity verzii a Softe (oranžová), aj keď tiež selfcleaning od lepkavej hliny nebol najlepší. (tlak som dal na vyšší (22psi)
Čo ale môžem povedať, že napriek veľkému objemu a pomerne vysokému dezénu na BB ma prekvapilo rýchle odvaľovanie v klasickom MK teréne= tvrdý podklad s "bordelom" na povrchu. Plášť mi prišiel na začiatku taký "uskákaný", tlak som dal včera na 20psi pri mojej hmotnosti 96kg + bike 25kg a na trailoch Bieleho kríža to bolo akurát - aj poskakovanie sa ukľudnilo. Oproti Maxxisu, kedy som som jazdil tlaky vzadu tak 26 psi vo verzii double down a bolo to stále pekne tlmené, je to rozdiel v neprospech BB. Avšak primárne mi šlo dať plásť na zadné koleso, ktorý má dlhšiu výdrž a rýchlejšie sa "valí".
Tak už len jazdiť a čas ukáže, čo sa osvedčí - zatiaľ mi príde Mazza lepšia ako Maxxis DHF a s Veľkou Betty sa len zoznamujeme :D
Zobraziť komentár 09.05.2025 - 09:15:11
00
Najprv sa to dobre cita, ale potom pridu otazky, naozaj moze jazdu zachranit soft na zadnom, ked je predne obalene blatom ? A naozaj sa da TBK odjazdit s tlakom 20psi, nevyzut v klopke ani neseknut na kameni ?
Zobraziť komentár 09.05.2025 - 09:36:45
00
Musím si to napozerať čo to je to TBK, keď sa tam nedá na približne 1,37 baru ísť. Tu u nás bežné lahunké trate ako Taipan, Jedľovinka, Krvavá celkom v pohode na 20psi idú zajazdiť. Niekedy je lepšie menej ako viac. Ale priznávam, že občas to zazvoní ak človek stratí pozornosť a nedvíha to cez tie nerovnosti.
Zobraziť komentár 09.05.2025 - 10:44:10
01
arrow_leftMirec17 napísal:
Ahojte,
nedávno som pojazdil aj v blate na Trailoch Pezinskej Baby a tam Mazza už našla svoje hranice. V mokrej "hrabanke" na traile Tajná sa obalila a bolo o drifty vystarené.

To muselo byť nejaké hnusne lepkavé blato.
S Mazzou mám odjazdený už nejaký čas a tie plášte sa od blata čistia lepšie ako konkurencia v +- rovnakej kategórii. Dokonca ma v blate vďaka vyššiemu dezénu podržala lepšie ako Mota...
Zobraziť komentár 10.05.2025 - 18:03:45
02
quote="@2110745"]Najprv sa to dobre cita, ale potom pridu otazky, naozaj moze jazdu zachranit soft na zadnom, ked je predne obalene blatom ? A naozaj sa da TBK odjazdit s tlakom 20psi, nevyzut v klopke ani neseknut na kameni ?[/quote]

Otazky su ok, BB ma o vyse 1mm vyssi
dezen ako Mazza, tak to mozno pomohlo. A je lepšie ked aspon jeden plášť drží lepšie, aj ked je to zadný, či?
A ten tlak...ani mne sa nezdal, ze tak malo môže stačiť, no vcera som na Babe dofukal len tak od oka a po odmerani pri pisani spravy som nameral 19,7 psi. Cize mi to niekde pustilo po TBK. Pridam aj foto, ked sa podarí nahrať obrazok...

Prílohy:

Screenshot_2025-05-14-20-05-09-507_com.miui.gallery.jpg
Screenshot_2025-05-14-20-05-09-507_com.miui.gallery.jpg 89.69 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 14.05.2025 - 19:44:55
00
Mini update po čase. Na mazzu vpredu stále nedám dopustiť. Na naše Malé prašné a tvrdé Karpaty je vynikajúca.
Stretol som chlapíka v Trenčíne na Divo trailoch,ten mal verziu E-Mazza vpredu a že vraj jemu sa šmýkalo..Ja mám ale verziu Race a hlavne bez "E".
Mazzu by som v budúcnosti riešil aj dozadu, ale práve v tej "E" verzii kvôli dlhšej výdrže.
Môj predok je zatiaľ bez akýchkoľvek známok opotrebenia.
BigBetty vzadu uz javí známky okúsaného profilu, no zatiaľ funguje bezchybne.
Zobraziť komentár 22.08.2025 - 08:34:32
01
Nejaký čas už vozím Pirelli Scorpion Race Enduro M. V prvom rade sa jedna o poctivý kus gumy vážiaci takmer 1400g. Nameraná šírka na 30mm rafku je 65mm. Začnem tým ze nejaký čas pred ním a aj súbežne s nim jazdím vpredu aj Mazza Enduro Race. Musím povedať že Mazza je parádny plášť ale potom ako som vyskúšal Pirelli tak to preformulujem na "Mazza je parádny plast do mäkkého podlkladu". Na tvrdších trailoch, koreňoch a skalách má Pirelli výrazne na vrch. Nestratí sa ani v mäkkej hrabanke ale cítiť ze sa nedokaze zahryznúť tak ako Mazza. Na jesenné/zimné blato bude určite vhodnejšia Mazza, ale zároveň plánujem vyskúšať Scorpion Race S v tomto období. Zaujala ma hlavne formulka ktorú udáva vyrobca a to ze zmes EVO DH nemení svoje vlastnosti vplyvom teplôt, čo ak je pravda, tak by to mohla byt konečne vhodná guma na zimu ?
Chcel by som zároveň nahodiť to "M" aj dozadu len bohužiaľ Double Wall kord kombinujú iba s tou njamaksou zmesou co jendak bude cítiť pri slapani a zároveň životnosť bude tragická ?Tvrdšia zmes je iba v kombinácii s menej odolným kordom, ktorý má úprimne na omak moc nepresvedčil, pride mi to niekde na úrovni Exo+ od Maxxisu a s tými nemám dobré skúsenosti....
Zobraziť komentár 09.09.2025 - 20:11:32
02
keyboard_arrow_up