Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Na e bike riešiť váhu plášťa, hm som ešte nepočul. Kamarát jazdí Magic Mary gravity ma to nejako 1370gr neviem predtým mal Eddy Current 1450gr. Chválil oba a váhu ozaj neriešil, máš viac gumy, lepšiu odolnosť atď. A hlavne máš motor, keby to mal človek ťahať za vlastné tak nepoviem po slova.
Zobraziť komentár 16.03.2025 - 14:49:05
00
Ja mat ebike tak tiez jazdim tie najtazsie gumy s co najlepsim gripom.
Zobraziť komentár 16.03.2025 - 15:21:41
03
Nie je ebike ako ebike...na niektorých ebikoch ťa ťažké gumy pekne vytrestajú a aj ti solídne skrátia dojazd. Ale na tých neočesaných polomotorkách by som asi tiež jazdil tie najťažšie a najmäkšie gumy...Potom tu je ešte jedna maličkosť a tou je cena. Sada plášťov okolo 120-140 eur, kľudne raz za mesiac až dva. Preto šupáci ako ja napríklad jazdia vzadu nie gumené, ale takmer plastové plášte American Classic :) Síce to nič nedrží, ale sa to nederie
Zobraziť komentár 16.03.2025 - 16:24:30
00
Tak ja tiez jazdim lowcosty. Hlavne na zadok. Predny ma vyjde do 40 a zadny okolo 30. A mam to na celu sezonu.
Zobraziť komentár 16.03.2025 - 17:45:05
00
arrow_leftMirec17 napísal:
Rozmýšľam okrem BigBetty aj nad Maxxis Aggressorom, casing DoubleDown, máte niekto skúsenosti, ako sa gúľa a ako brzdí oproti vyšším vzorom?

tak medzi týmito plášťami je obrovský rozdiel a rozdiel je aj či aggresor 2,3 alebo 2,5... gúľa sa to dobre, ale brzdi to menej ako dissector
Zobraziť komentár 16.03.2025 - 18:23:50
00
Agressora 2.3, 2c, Exo momentalne jazdím na požičanom bajku, gúľa sa to parádne. ale to je tak všetko... Bočné štople moc nepodrzia a ten plast skôr nebrzdi ako brzdí... Na ujazdene flow traily použiteľný ale v hrabanke či nedajbože v blate si žije zadok vlastný život ?
Zobraziť komentár 16.03.2025 - 19:35:09
01
arrow_leftmagic7 napísal:
tak medzi týmito plášťami je obrovský rozdiel a rozdiel je aj či aggresor 2,3 alebo 2,5... gúľa sa to dobre, ale brzdi to menej ako dissector

Vďaka za odpoveď, hlavne za porovnanie dissector vs. aggressor, pretoze dissector som mal na analogu a nebol som vôbec spokojný ani s brzdením, ani s držaním stopy. Okrem toho sa podobne ako na highroller 2.4 maxxterra DD trhali bočné štuple. Osvedčené DHR 2 v maxxtere to vtedy vyriešilo k spokojnosti. Zjavne plošne väčšie štuple majú menšiu tendenciu trhať sa z behúňa.
Zobraziť komentár 16.03.2025 - 19:40:37
00
Niekde som čítal, že to je spôsobené tym, ze maxxis lepi maksiu zmes na tvrdsiu spodnu, preto to má tendenciu sa trhat tie bocne stuple. Mne Schwalbe drzalo o hodne dlhsie ako maxxis. Big Betty držala omnoho dlhšie ako DHR2. Alebo potom Hans dampf ktorý je veľmi podobný vlastnosťami Dissectoru mi vydržal tiež odost viacej ako Dissector ktorý je tak na 400km maximálne a potom je ako lístkové cesto.
Zobraziť komentár 16.03.2025 - 19:55:15
01
Continetnal dnes ohlásil oficiálne Supersoft/enduro a soft/trail verzie na gumy.
Zobraziť komentár 18.03.2025 - 11:50:46
01
arrow_leftbranomelis napísal:
Nie je ebike ako ebike...na niektorých ebikoch ťa ťažké gumy pekne vytrestajú a aj ti solídne skrátia dojazd. Ale na tých neočesaných polomotorkách by som asi tiež jazdil tie najťažšie a najmäkšie gumy...Potom tu je ešte jedna maličkosť a tou je cena. Sada plášťov okolo 120-140 eur, kľudne raz za mesiac až dva. Preto šupáci ako ja napríklad jazdia vzadu nie gumené, ale takmer plastové plášte American Classic :) Síce to nič nedrží, ale sa to nederie

Súhlasím, čo píšeš, že aj o dojazd ide, ale aj ťažšie plášte majú väčšiu rotacnu hmotnosť a zjednodušene povedané, horšie/dlhšie treba brzdiť a isto ma hmotnosť (plastov a kolies) nejaký vplyv na ovládateľnosť biku.
Veď prečo by sme inak s a vyrábajú a my ich chceme lahke a zároveň pevne kolesá kludne aj za pár tisíc€:D
Zobraziť komentár 18.03.2025 - 13:55:34
00
arrow_leftMirec17 napísal:
Veď prečo by sme inak s a vyrábajú a my ich chceme lahke a zároveň pevne kolesá kludne aj za pár tisíc€:D

Aby sme si na ne mohli bez výčitok obuť ťažké plášte a dorovnať hmotnosť tažkých kolies a ľahkých plášťov ?
Zobraziť komentár 18.03.2025 - 14:31:02
01
Malý update zatiaľ iba k nahodeniu Vittorie Mazza enduro race 29x2.6, ktorý prebehol veľmi hladko. Nepotreboval som žiadne montpáky, šlo maxxisovsky ľahko.
Samotný plášť je riadny kus hrubej gumy. Na nahodenie pätiek som musel použiť "sofistikované" homemade zariadenie - tlakovač :D
Plášť je po nafúkaní oveľa užší, ako udáva popis. (65mm vs reálnych 60mm.) Natlakovaný tak na 40 psi a na ráfiku 30mm vnútornej šírky.
Z toho som trochu rozčarovaný, pretože zámerom bolo mať ozaj 29+ plášť. Kedysi som jazdil Maxxis DHR2 27,5 x 2.8 v dual zmesy a bola to paráda.

Každopádne som zvedavý, ako bude táto kópia Maxxisu DHF jazdiť po trailoch. Už pocitovo po parkovisku sa gúľa rýchlo a nehlučnejsie ako Assegai snáď nie na úkor gripu.

Prílohy:

tlakovač.jpg
tlakovač.jpg 235.22 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

šírka.jpg
šírka.jpg 120.09 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 23.03.2025 - 11:58:20
00
To ma trochu prekvapilo s touto Mazzou, ale ozaj iba trochu, lebo ich novú mäkkú zmes a bočnice nepoznám...Ja som mal len tie škaredé sivé TRAIL a zmes 4C. Tie mali 29x2,6 solídnych 65mm čo sa mi páčilo. Plášte hodne tvrdé, krátke bočné štuple...presne určené na dlhé presuny po okrese k trailom vzdialeným 20-30km od domu. Pohodka...Nič extra to nedržalo, ale šlo to celkom ľahko. Teraz už by som chcel skôr túto mäkkú zmes, len týchto 60mm by ma sakra sklamalo a okrem toho tá hmotnosť nie je výhra ani pre light éčko.
Zobraziť komentár 23.03.2025 - 12:22:51
00
Zatiaľ som dal na Mazze 2 výjazdy.
Prvý bol na Pezinskú Babu po trailoch Prvá, Perinbaba a Secret. Smerom hore som nechal plášť nafúkaný na niečo cez 35 psi, keďže som chcel, nech si dobre sadne a či nie je nejak krivý/nehádže do strán. Zistil som však, že mám krivý ráfik :D
Aj pri tak vysokom tlaku mäkká zmes na seba lepila všetok prach a mikrokamienky lietajúce do blatníka a rámu, čo dávalo prísľub gripu.
Tlak v plášti som pred začiatkom trailu len tak pocitovo spustil na prijateľnú tvrdosť - odborným postláčaním behúňa, že ok, hádam dobre :D (tlak spomeniem nižšie)
Vzhľadom na to, že grip trailu bol dokonalý jarný, trail "umytý" od nečistôt, hladký - veď viete..., nechcel som hneď vyvodzovať priskoré príliš pozitívne závery minimálne na grip. Ostatné vlastnosti plášťa ako tlmiace schopnosti malých nerovností alebo rýchlosť odvaľovania však hodnotím ako excelentné.
Nemal som ani jednu chvíľu počas jazdenia, kedy by sa šmykol, alebo by som cítil nejakú neistotu. A to sa mi potvrdilo aj pri druhom výjazde v nedeľu, kedy boli traily mierne mokré s občasným blatom vďaka výdatným zrážkam v sobotu.
Jazdil som síce iba 1 trail 3x po sebe, snažil som sa dostať aj do zradnejšej situácie, čo sa mi aj podarilo driftom oboma kolesami až pri doslova silenom náklone. Bočné štuple však robia dobrú robotu, nemajú nejaké "hluché" miesto a vedú svoju stopu predvídateľne.
Plášť sa okamžite sám vyčistil od blata, pre porovnanie s DHR je na tom oveľa lepšie v tomto smere. A DHR v maxxgripe deriem vzadu.

Na tieto mokré podmienky by som si vedel predstaviť ešte niečo radikálnejšie v zmysle tvaru plášťa - Highroller 3, alebo Schwalbe MM.
Po príchode domov som si zo srandy skontroloval tlak, že na čom som vlastne jazdil a vyšlo mi, že to bolo 17(!!!) psi.
Myslel som si, že údaj je skreslený vybitými baterkami v digi merači tlaku, avšak zhodou okolnosti som videl príspevok s odkazom na odporúčané tlaky Vittoriou https://int.vittoria.com/pages/tire-pressure a po zadaní mojich "parametrov" ako 96kg, ebike 25kg, relatívne rýchle jazdenie na pevných plášťoch mi bol odporúčaný skoro tento tlak, ako som ho aj nameral :D

Každopádne som sa dobre bavil, plášť je skvelý v každom smere a len čas ukáže, aké situácie vydrží a ako dlho.
Zobraziť komentár 01.04.2025 - 21:14:45
00
Asi to ťaháš na E - bike, ja som aktuálne nahodil Mazza trail 29x2,6 a 29x2,4. Šiel som do nich po debate s branomelis nejako sa mi najviac pozdávali. Predtým som jazdil 2r Wolfpack trail, mali limit v určitých situáciách. No na 95% jázd perfektne plášte, asi keby robili vyššie štuple a hlavne bočné, nemajú chybu. No začal som jazdiť, resp chcem väčšiu oporu v bočných a sám som zvedavý na rozdiel. Normálne som si hovoril, že keby mali namiesto 850 gr 950 -1000 dajme tomu a vyššie gombíky boli by petfketné. Mazza zatiaľ dve jazdy a spokojkost, jasné do kopca nejdú pri presunoch ako Wolfpacky no v teréne som dostal to čo som chcel, tak uvidíme v sezóne po Martinkách a trailoch v Malej Fatre.
Zobraziť komentár 02.04.2025 - 06:25:46
00
keyboard_arrow_up