Aké máte skúsenosti s bicyklami a objednávkou z Canyon-u? Rád by som nejaké info od ľudí, ktorí majú skúsenosti s Canyon-om, postrehy, rady a pod.. Ďakujem.
asi to je individualní, ale co jsem četl tak s aliviem nikdo neměl žádný problém. cenový rozdíl tam zase není až takový takže budu přemýšlet:) jestli to tak pujde dál tak budu zachvilku přemýšlet o grand canyon 5.9 hehe. njn za kvalitu se hold plati. jen mít ty chechtáky na to:)
ak by bol výber na mne tak Alivio ani keby čo bolo. Stačilo mi raz. Ak môžeš ber 4.9 verziu. Predsa len je rozdiel v komponentoch a vo vidlici.
Keď som kupoval bike tak som bol rozhodnutý pre YS 4.9 ale nebol na sklade tak som sobral GC 5.9
a vše ok? žádný problém? kdybych bral nižší verzi, mám strach že bych do toho musel investovat... když už tak už
Neviem, či by si musel investovať, na bežné jazdenie aj Alivio postačí, ale z mojej vlastnej skúsenosti, keď som jazdil na Alivio komponentoch kedysi ako študent by som už túto triedu nejazdil (aj keď samozrejme s dobou sa aj tieto nižšie sady zlepšili určite). Prešiel som na Deore a vyššie rady a nebál som sa dlhších výjazdov, pretože pre mňa osobne je deore a vyššie rady spoľahlivejšie, presnejšie a nerozlaďovalo sa mi tak.
Navyše Deore kľuky sú určite niekde inde ako Acera, ktoré má nižší model a to asi pocítiť, nie som gramár ale asi tam vzniká ten rozdiel v hmotnosti bicykla zásadne.
Ja osobne jazdím veľmi rekreačne, ale mám rád spoľahlivosť a presnosť radenia, navyše si myslím, že za tých 100 € navyše za komponentové vybavenie nie až tak veľa.
celkovo je momentálne dostupnosť canyonov nič moc. Idú ako teplé rožky. Ja som svoj kúpil tak, že som zobral posledný kus a najbližšie bol dostupný až máji.
Jazdil som kedysi alivio/acera a stále som len trpol, že kde počas výjazdu sa mi čo pokazí. Nespoľahoval by som sa teraz na alivio aj keby čo bolo. Stačil trošku prudší zjazd a už si to radilo ako chcelo. Teraz top spokojnosť. Viem, že sa môžem na svoj bike spoľahnúť. Pri 4.9 je vynikajúci pomer cena a výkon takže na 3.9 by som ani nepozeral už.
Bike nekupuješ každý rok tak radšej si kus priplatiť a mať spoľahlivejšie komponenty...
Čau akú veľkosť rámu mám vziať na výšku172cm,výška rozkroku 81cm,pre typ nerve al,podľa konfigurátora vychádza S ale mám obavy či nebude malé a radšej by som šiel do M-ka.
celkovo je momentálne dostupnosť canyonov nič moc. Idú ako teplé rožky. Ja som svoj kúpil tak, že som zobral posledný kus a najbližšie bol dostupný až máji.
Jazdil som kedysi alivio/acera a stále som len trpol, že kde počas výjazdu sa mi čo pokazí. Nespoľahoval by som sa teraz na alivio aj keby čo bolo. Stačil trošku prudší zjazd a už si to radilo ako chcelo. Teraz top spokojnosť. Viem, že sa môžem na svoj bike spoľahnúť. Pri 4.9 je vynikajúci pomer cena a výkon takže na 3.9 by som ani nepozeral už.
Bike nekupuješ každý rok tak radšej si kus priplatiť a mať spoľahlivejšie komponenty...
mcdonald:
A ten majovy GC 5.9 som si uz objednal ja a hned potom naskocila jeho dalsia dostupnost az na 28.7 (velkost XL) .
Tiez som lajik a zacinal som rozmyslat najprv o Yellowstone a CTM v podobnej cene za 600€, ale po prestudovani viacerych zdrojov a okuzlujucich opisoch a odporucaniach od Misung-a som si radsej priplatil tych par 100€ za lepsiu kvalitku
Ked ta rozpocet pusti chod do toho
Čau akú veľkosť rámu mám vziať na výšku172cm,výška rozkroku 81cm,pre typ nerve al,podľa konfigurátora vychádza S ale mám obavy či nebude malé a radšej by som šiel do M-ka.
Určite M-ko..mám presne tú istú výšku, a tie výpočty tam vyhodia Sko, lebo sme úplne na okraji.ja som doteraz jazdil 19"ku a v poho.. a Mko je 18"
To sem potřeboval slyšet. ta spolehlivost je duležitá.. nerad bych si to pak vyčítal někde na kopci:) 4.9 yell asik a ten gc5.9 uvidim podle možností. třeba najdu sponzora:) u těch dostupností je to blbé, to jo, ale může se stát že pošlou dřív... třeba někdo stornuje:) nebo udělají ve fabrice pár přesčasů
Podarený,preto sa aj predávajú ako teplé rožky.Tie kolesá od DT Swiss sú tiež veľmi zaujímavé,celkom ľahké,široké ráfiky,odolnosť hádam bude o.k. - predpokladám,že sú TL-ready,takže duše preč (bezdušové pásky a ventilky boli asi pribalené ? )
Dano, ano presne ako pises Zatial je tam este povodna Dusa, ale co si popisoval je jeden z nasledujucich krokov, kedze aj plaste su TL ready
Je to vyborny bike, na HTcko som sa uz len ako spomienku pozrel, aj ked budem jazdit a velmi rad stale aj na nom, pre osviezenie
parada, vela kilometrov prajem
a napis dojmy z jazdy.......
PS vychutnaj si ho kym je vonajuci novotou
Asi nechcem nikdy ho tak zas..t ako si ukazal na tej bahenej foto ty )) ale skor ci neskor to pride
Duroslav, dal som ti tu aj foto toho reverbu ako to bolo zmontovane a aj poskladane v krabici ako si chcel.
PS Ak chcete aby sa vam foto v plnej ostrosti zobrazilo, musite na nu kliknut pre zobrazenie 1:1
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Keď som kupoval bike tak som bol rozhodnutý pre YS 4.9 ale nebol na sklade tak som sobral GC 5.9
Neviem, či by si musel investovať, na bežné jazdenie aj Alivio postačí, ale z mojej vlastnej skúsenosti, keď som jazdil na Alivio komponentoch kedysi ako študent by som už túto triedu nejazdil (aj keď samozrejme s dobou sa aj tieto nižšie sady zlepšili určite). Prešiel som na Deore a vyššie rady a nebál som sa dlhších výjazdov, pretože pre mňa osobne je deore a vyššie rady spoľahlivejšie, presnejšie a nerozlaďovalo sa mi tak.
Navyše Deore kľuky sú určite niekde inde ako Acera, ktoré má nižší model a to asi pocítiť, nie som gramár ale asi tam vzniká ten rozdiel v hmotnosti bicykla zásadne.
Ja osobne jazdím veľmi rekreačne, ale mám rád spoľahlivosť a presnosť radenia, navyše si myslím, že za tých 100 € navyše za komponentové vybavenie nie až tak veľa.
mcdonald:
A ten majovy GC 5.9 som si uz objednal ja
Tiez som lajik a zacinal som rozmyslat najprv o Yellowstone a CTM v podobnej cene za 600€, ale po prestudovani viacerych zdrojov a okuzlujucich opisoch a odporucaniach od Misung-a som si radsej priplatil tych par 100€ za lepsiu kvalitku
Ked ta rozpocet pusti chod do toho
Určite M-ko..mám presne tú istú výšku, a tie výpočty tam vyhodia Sko, lebo sme úplne na okraji.ja som doteraz jazdil 19"ku a v poho.. a Mko je 18"
Je to vyborny bike, na HTcko som sa uz len ako spomienku pozrel, aj ked budem jazdit a velmi rad stale aj na nom, pre osviezenie
Asi nechcem nikdy ho tak zas..t ako si ukazal na tej bahenej foto ty
Duroslav, dal som ti tu aj foto toho reverbu ako to bolo zmontovane a aj poskladane v krabici ako si chcel.
PS Ak chcete aby sa vam foto v plnej ostrosti zobrazilo, musite na nu kliknut pre zobrazenie 1:1