citron69
Mozes poslat tlmic na tuning napriklad do suspension clinic alebo trosku drahsia moznost do TF tuned. Zo suspension clinic nemam skusenosti ale v TF Tuned udas aky mas bike, model, rocnik svoju vahu a styl jazdenia a oni ti vyladia tlmic k tvojmu obrazu. A prevdaze uplna rozborka servis v cene. Mne tento rok robili servis a nechaval som si zmenit boost valve tune na foxe.
Dalsia moznost je spojit sa z Lapierre a mozno by ti vedel aj rockshox tlmic vyladit.
Najlacnejsia verzia je do komory vlozit tkz air volume spacer ktory zmensi objem komory a zvysi progresivitu tlmica. Fox vyraba taketo cosi. Myslim ze Rockshox ma tiez cosi podobne. Skus pohladat na nete. Popripade uplny hardcore je natlacit super hustu vazelinu do komory aby znizila objem. Osobne by som to ale nerobil no je o tom dost popisane na zahranicnych weboch kedze to bola kedysi jedina "gheto" uprava
Horsie je ale ak ti nesedi aj rozsah odskoku kedze to uz bez lepsich znalosti tlmica velmo nezmenis.
Ono to vyladenie tlmiča na konkrétny rám v oblasti kompresií resp. reboundu je síce dôležité ale tento problém to nevyrieši.
95 kg je pomerne vysoká hmotnosť, takže sa nie je čo čudovať tomu vysokému tlaku. Samotné nastavenia kompresie a reboudnu sa prejavia skôr na výraznosti propedalu/lockoutu resp. na rozsahu možných nastavení reboundu tlmiča. Takže viac-menej dynamické vlastnosti. Tu je problém s vysokou hodnotou tlaku už pri nastavovaní SAGu čo je prakticky statická záležitosť (samozrejme pri dynamike je to potom kombinácia tlaku + kompresií/odskokov).
Podľa mňa sú riešenia dve: skúsiť ten tlak zvoliť maximálny a jazdiť na ňom ak bude vyhovovať, resp. vymeniť tlmič za nejaký Fox ktorý dovoľuje vyššie max. tlaky a tam by s tým nemusel byť problém .. Float tlmiče majú myslím 300psi max.
Ešte jedno riešenie je vymeniť bike s lepším pomerom zdvihu zadnej stavby k zdvihu tlmiča.
No a dopíšem ešte, že nie je až tak dôležité či je SAG o nejaké %to väčši ako by mal byť. Ak tlmič nebude chodiť často k dorazom a bude rozumne využívať svoj zdvih, tak by som kľudne jazdil aj na 25%sagu.
Každá zadná stavba má rôzny priebeh a ak je na tamtom Ghoste priebeh progresívny ku koncu zdvihu, môže to byť napokon celé rozumne jazditeľné.
Caute bol som na nocnej cize som sa nemohol neako venovat pisaniu... 1.Tlmic som pozeral a nenasiel som tam ziadne L,M,H. Jedine je tam neake dost dlhe cislo...
2. Mozno chyba z mojej strany,lebo som sa nebol odviezt,ale som to skusal v izbe nadstavovat podla videa. Pripojim obrazok kde sa zastavila gumicka ked som opatrne nasadol a mal ho podla manometra nafukany cca 250psi...
3. Cim by som si pomohol ak by som kupil iny tlmic,ak mam tu istu vahu,jedine ak ten fox,ktory ma max tlak 300psi... Musel by som ovsem strelit tento,lebo neni moc love. Predpokladam,ze vaha pojde dole,lebo sa tomu venujem tak by to mohlo byt o nieco lepsie casom... No moja otazka je,nemoze sa tlmicu nic stat ak budem snim jazdit nahustenym skoro na max.tlak?
ja mam môj RS monarch na tom ghoste amr hore natlakovaný na 195psi, vážim 88 kg, sag je tak 15% a ani v lese pri tvrdšej jadze to nejde uplne na doraz, asi tak centimeter od konca býva gumička. neviem ale tiež či už to je uplný kraj zdvihu, alebo ten cenťak je tam ešte v rezerve.
"citron69" nemalo. Pri maximálnom nahustení podľa údaju výrobcu tento ručí za správnu funkčnosť ako aj výdrž. Spravidla tento údaj má ešte aj nejakú rezervu.
Už sa na to vybodni. Choď si to užiť. Dnes bude pekný deň na bike.
Nejako sa mi to nezdá ja mám na Treku Reb. L / Climb. F síce mám okolo 80kg ale aj keď som požičiaval bike tatovi +- 93kg tak nebol problém. Či nebude naozaj problém v manometry.
Chaloši vyriešené... Tá pumpa bude taká dobrá ako ten obchod odkial som ju objednával . Bol som u kamoša a mám všetko nadstavené... Momentalne je tlmič na moju hmotnost natlačený na cca 240psi pri 20%sag. Prebehla už aj testovacia jazda a teším sa...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Vymenit tlmic za taky, ktoreho nastavenie je spravne pre uvedeny ram. Vyrobca/distributor ramu by ti mal vediet poskytnut potrebne udaje.
Raver Nerob z komara somara
citron69
Mozes poslat tlmic na tuning napriklad do suspension clinic alebo trosku drahsia moznost do TF tuned. Zo suspension clinic nemam skusenosti ale v TF Tuned udas aky mas bike, model, rocnik svoju vahu a styl jazdenia a oni ti vyladia tlmic k tvojmu obrazu. A prevdaze uplna rozborka servis v cene. Mne tento rok robili servis a nechaval som si zmenit boost valve tune na foxe.
Dalsia moznost je spojit sa z Lapierre a mozno by ti vedel aj rockshox tlmic vyladit.
Najlacnejsia verzia je do komory vlozit tkz air volume spacer ktory zmensi objem komory a zvysi progresivitu tlmica. Fox vyraba taketo cosi. Myslim ze Rockshox ma tiez cosi podobne. Skus pohladat na nete. Popripade uplny hardcore je natlacit super hustu vazelinu do komory aby znizila objem. Osobne by som to ale nerobil no je o tom dost popisane na zahranicnych weboch kedze to bola kedysi jedina "gheto" uprava
Horsie je ale ak ti nesedi aj rozsah odskoku kedze to uz bez lepsich znalosti tlmica velmo nezmenis.
95 kg je pomerne vysoká hmotnosť, takže sa nie je čo čudovať tomu vysokému tlaku. Samotné nastavenia kompresie a reboudnu sa prejavia skôr na výraznosti propedalu/lockoutu resp. na rozsahu možných nastavení reboundu tlmiča. Takže viac-menej dynamické vlastnosti. Tu je problém s vysokou hodnotou tlaku už pri nastavovaní SAGu čo je prakticky statická záležitosť (samozrejme pri dynamike je to potom kombinácia tlaku + kompresií/odskokov).
Podľa mňa sú riešenia dve: skúsiť ten tlak zvoliť maximálny a jazdiť na ňom ak bude vyhovovať, resp. vymeniť tlmič za nejaký Fox ktorý dovoľuje vyššie max. tlaky a tam by s tým nemusel byť problém .. Float tlmiče majú myslím 300psi max.
Ešte jedno riešenie je vymeniť bike s lepším pomerom zdvihu zadnej stavby k zdvihu tlmiča.
No a dopíšem ešte, že nie je až tak dôležité či je SAG o nejaké %to väčši ako by mal byť. Ak tlmič nebude chodiť často k dorazom a bude rozumne využívať svoj zdvih, tak by som kľudne jazdil aj na 25%sagu.
Každá zadná stavba má rôzny priebeh a ak je na tamtom Ghoste priebeh progresívny ku koncu zdvihu, môže to byť napokon celé rozumne jazditeľné.
2. Mozno chyba z mojej strany,lebo som sa nebol odviezt,ale som to skusal v izbe nadstavovat podla videa. Pripojim obrazok kde sa zastavila gumicka ked som opatrne nasadol a mal ho podla manometra nafukany cca 250psi...
3. Cim by som si pomohol ak by som kupil iny tlmic,ak mam tu istu vahu,jedine ak ten fox,ktory ma max tlak 300psi... Musel by som ovsem strelit tento,lebo neni moc love. Predpokladam,ze vaha pojde dole,lebo sa tomu venujem tak by to mohlo byt o nieco lepsie casom... No moja otazka je,nemoze sa tlmicu nic stat ak budem snim jazdit nahustenym skoro na max.tlak?
Už sa na to vybodni. Choď si to užiť. Dnes bude pekný deň na bike.
este modru podsedlovu objimku a tusim uz bude dokonaly