práve pozerám nový katalóg cube na rok 2014 a taktiez výstavu EUROBIKE. Nenasiel som ziaden full na 26´´ okrem DH bikov. 26´´ HT este sú ale len tie najlacnejsie verzie.
To naozaj 650B a 29´´ su natom naozaj lepsie?
To ciselne oznacenie je tzv. ISO znacenie, kde jedno cislo predstavuje sirku pneu v mm a druhe priemer rafika v mm. 26x2.25 vsak bude vzdy 57-559, 27,5x2.25 bude vzdy 57-584 a 29x2.25 bude vzdy 57-622. Je jedno u akeho vyrobcu. To ze vysledne gumy mozu byt trochu inak velke je tym ze kazdy vyrobca ma trochu ine tolerancie vo vyrobe/znaceni, trochu inu vysku a tvar patky, iny dezen, ine mnozstvo materialu atd.
Ano , je to vskutku jedno a preto moje Micheliny 2.0" su siroke ako Noby Nic 2.25" a Schwalbe 2.25" Jimmy su uzke jak jedny moje 1.9" plaste /a mohol by som pokracovat/. Hlavne, ze mame ISO a vsetci sme vysmiati. Nehovoriac o tom, ze v ramci jednej firmy (napr. Continental) su tiez taketo rozdiely. 2.2" plast jedneho typu je siroky jak 2.4" ineho. Ale nevadi. Mame ISO
Druha vec je, ze aky rozdiel bude medzi 26" s 2.25" vs 27.5" a 2.1" ? Asi nieco podobne ako 15" disk a tucnou gumou vs. 16" s menej tucnou. O tom som pisal. Rozohdne mam na AM/EN bajku s 2.3" Fat-Fat Albertom (este povodnym) kolesa vacsie ako na XC bajku s 2.0" fast fredom /starym napr./
Mne je jedno kto jazdi ake kolesa. Kludne nech si jazdia 28.33" vpredu a 43.76" vzadu s 1.2" pneumatikami. Ja to pisem len preto, ze vela ludi si neuvedomuje zakladne fakty a zurivo sa vrhaju na cokolvek nove bez toho aby premyslali. A to nie su len kolesa, ale je to aj odpruzenie, prevody (napr. 1x11 ) a dalsie Ja si jazdim to, co jazdim a je mi jedno, ze je tam napisane 26". Teda az do chvile, nez bude problem na to kupit plast. S vacsimi kolesami nebudem rychlejsi ani dole ani hore kopcom A ani s mensimi
Este zalezi aj toho do akeho sirokeho rafiku tu gumu obujes
No a najpodstatnejsia vec je, aky je rozdiel medzi 26" s 2.25" a 27.5" a 2.25"? Neviem preco furt tie chudence 650b chces obuvat do tenkych XC gum... Lebo ked mas na 26" AM/EN bajku 2.3" gumy, tak na 27.5 AM/EN bajk asi 2.1" gumy obuvat nebudes.
Tak tie videa sú super teraz by sa hodilo video na ktorom sú 27,5“ kolesa a ešte k tomu E-BIKE a vyšlo by najavo že to je ta správna cesta na ktorej za chvíľu budeme všetci
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
youtube.com/watch?v=pHDEzZ6u2ps&t=0
vimeo.com/80894248
Ano , je to vskutku jedno a preto moje Micheliny 2.0" su siroke ako Noby Nic 2.25" a Schwalbe 2.25" Jimmy su uzke jak jedny moje 1.9" plaste /a mohol by som pokracovat/. Hlavne, ze mame ISO a vsetci sme vysmiati. Nehovoriac o tom, ze v ramci jednej firmy (napr. Continental) su tiez taketo rozdiely. 2.2" plast jedneho typu je siroky jak 2.4" ineho. Ale nevadi. Mame ISO
Druha vec je, ze aky rozdiel bude medzi 26" s 2.25" vs 27.5" a 2.1" ? Asi nieco podobne ako 15" disk a tucnou gumou vs. 16" s menej tucnou. O tom som pisal. Rozohdne mam na AM/EN bajku s 2.3" Fat-Fat Albertom (este povodnym) kolesa vacsie ako na XC bajku s 2.0" fast fredom /starym napr./
Mne je jedno kto jazdi ake kolesa. Kludne nech si jazdia 28.33" vpredu a 43.76" vzadu s 1.2" pneumatikami. Ja to pisem len preto, ze vela ludi si neuvedomuje zakladne fakty a zurivo sa vrhaju na cokolvek nove bez toho aby premyslali. A to nie su len kolesa, ale je to aj odpruzenie, prevody (napr. 1x11
No a najpodstatnejsia vec je, aky je rozdiel medzi 26" s 2.25" a 27.5" a 2.25"? Neviem preco furt tie chudence 650b chces obuvat do tenkych XC gum... Lebo ked mas na 26" AM/EN bajku 2.3" gumy, tak na 27.5 AM/EN bajk asi 2.1" gumy obuvat nebudes.
26" a odhadujem, ze ocelovy ram - kua, to je cisty punk!
ale toto je zas rock'n roll
vimeo.com/61547031
vimeo.com/80894248
Mne sa najviac páčilo, keď hodil do rakvy švajble a potom sa zjavil bike s Maxxis-mi