Dobrý deň volám sa Števo a aby som predišiel otázkam tak mám 15 rokov.
Mám cestný
bicykel ale už ho lutujem opravovať každý týždeň ( chýbajúce šróby,odtrhnutý nosič a atď.

) ... tak som našiel v kamošovej pivnici nie Tesco ale podobný
bike ( pridám obrázky )

dal mi ho zadara tak prečo nie ... no prejdem k veci.
Moj štýl jazdenia je: Cesta,obruvník,chodník,cesta,polná cesta,les,jama,menší/stredný/velký skok a atď no proste také cross jazdenie

a keďže už lutujem svoj cestný bicykel takto ničiť tak som sa rozhodol že čo mi dal kamoš ten bike tak si z neho spravím taký nedokonalí cross bicykel.Všetko ako zadné svetlo,stojan a podobné hlúposti čo mi budú zavadzať odmontujem preč ... sú tam málo jazdené drapáky značky Kenda.Mám v ocovej garáži prednú odpruženú vidlicu ( prirovnával som ju k rámu tak bude pasovať ... ) tú by som tam namontoval.Sú tam namontované železné pedále,pridal by som chránič prehadzovačky ( preprípad keby som zletel aby sa jej nič nestalo).Rám je ženský a ultra lahký čo by mi na 110 % vyhovovalo keďže s ťažkým
bicyklom v teréne je to otrava ...
Tak čo myslíte vydržal by tento bicykel myslím také slabšie cross jazdenie ako som popísal ? Nezlomil by sa
rám alebo nepolámali sa
špice v kolese a podobné ? Nemám sa na to vykašlať ? Teraz tu nepíšte že kúp si bicykel za 300 - 600 euro a hotovo ... nemám financie a ani bohatého otecka

Keby trebalo ťažšie opravy nieje problém to si spravím ... ešte som uvazoval že zosilním zvary v ráme ...

+ by som sa chcel opýtať že pri takomto cross jazdení by som mal mať kde sedadlo či vysoko alebo nízko a aký tlak by mali mať gumy ? Mali by byť až úplne tvrdé alebo nie ?
Obrázky bicykla a vidlice:
Attachment:
DSC00766.JPG
Attachment:
DSC00748.JPG
Attachment:
DSC00753.JPG
Attachment:
DSC00756.JPG
Attachment:
DSC00757.JPG
Attachment:
DSC00758.JPG
Attachment:
DSC00759.JPG
Attachment:
DSC00760.JPG
Attachment:
DSC00762.JPG
Attachment:
DSC00763.JPG
Attachment:
DSC00764.JPG
Attachment:
v.JPG
Attachment:
v4.JPG
Attachment:
v2.JPG
Attachment:
v3.JPG
nakolko mas ale taky vek ako mas, blizia sa prazdniny, jednoznacne najlepsi sposob je najst si brigadu a nasporit si cez leto a kupit si poriadnejsi bicykel, z ktoreho sa budes isto tesit a na ktorom ta bude jazda aj bavit, tot moja rada
P.S.: ta demontaz vidlice inac pobavila
Drasho hmmm díky tak to je celkom pravda že sa do kopca zle šlape :/ ... zase ten trekingový alebo cestný neviem ktorá to je kategória s ním jazdím doteraz tento mix štýl ... všetko bolo fajn ... až na to že všetky hlúposti ako nosič na veci a atď hrkotaly keď som skočil malý kopček alebo tak ... chcel som dať dole hlúposti z neho a hotovo ... až kým som sa pozrel na koleso a uvidel 2 ohnuté špice do písmena U
Tak ok brigáda
A nic na nom nezvaraj len dototo ram.
chistos - tak nevadí zatial mi bude stačiť kým nekúpim lepší ... tak tá vidlica to by bolo fajn ale cesta z Rimavskej Soboty do Modry je pomerné veľmi dlhá ( okolo 250 km ) ... sakra keby som to napísal skorej tak by sa dalo dohodnúť lebo minulú Sobotu som tam bol a dalo by sa cestou ... repas nieje problém a tá brzda to by tak ani nevadilo to by sa uvidelo či by sa dala spraviť
110mat110 - to si myslím aj ja
Ok chlapi
obrubníky