chcel by som od Vas radu,ake su dobre kotucove brzdy.Berme to teraz z hladiska kvality,co by ste si dali na svoj bike aby to poriadne brzdilo.Presnejsie mali by to byt nejake hydrauliky.Momentalne mam Tektro Auriga Comp a nezda sa mi ze by brzdy ucinok bol nejaky ohromujuci.Chcel by som nieco co ide uplne lahucko a nieco v takom style ze tuknem a stojim.Prosim poradte.Linky su vitane.
Dakujem
Ľudia tu dosť hania tie Tektra Draco, tak preto som hneď išiel meniť veci. Ono to brzdi, ale mal som pocit, že cez palubu ma nehodia. Tu zadnú brzdu odvzdušním a uvidím, ako sa bude správať. Ak sa odvzdušňujú rovnakým spôsobom ako iné (Shimano) brzdy, tak v tom nevidím až taký problém. Návodov je kopa.
Čo sa týka kúpy nových-zanovných bŕzd, aj nad tým som uvažoval. Keby som Teraz kúpil kotúč s adaptérom a nepomohlo by, tak potom už treba kúpiť len set bŕzd
Inak je to GT Transeo 2.0. Bicykel takmer nejazdeny, bez škrabancov.
Ďakujem za rady.
Ale velka zmena uz bude 180 kotuc...
uz len kvoli pake a servowave by som bral MT520. Tam zabijes kludne metalicke H03C keby bolo treba co sa origo davaju do saintov. Len pozor aby si nehodil "tigra"
Čo sa týka tých nových bŕzd MT420-520 by bolo fajn, ale je to na trekingovom bicykli, ktorý budem používať na presun s rodinkou, alebo na túlanie sa po meste, poprípade tam, kam nemôžem isť na cesťáku. Nepotrebujem zdvojnásobiť cenu bicykla kúpou nových bŕzd.
A aby toho nebolo malo, tak som dákym “nedopatrením“
Jeden bude musieť isť na koniec z domu preč.
Ale na zvazniciach V a M fatry isl ikotuce do srotu za 1200km+ 4sady platniciek.Teraz to znesu jedny organicke platne v 520.A kotuč aj ked "rozsvietim" nešúcha,co smrt30 stal zahovno asmrt64 bol o čosi lepsi...
Tak som sa s brzdami trocha pohral a verdikt je, že pôjde nový väčší kotúč. Brzdy fungujú, dajú sa pekne dávkovať, viem ho “ postaviť na predné “, ale potrebujem na to už slušnú silu. Po pár brzdeniach za sebou, mi začal kotúč šuchať o platničky a po chvíli keď vychladol, tak bolo ticho. Teraz nastáva otázka. Aké kotúče? Po víkendovom rozhovore s kamarátom a spomínanie na časy keď sme sa túlali po Karpatoch, nebudem jazdiť len po rovine, ale aj do tých Karpát asi zabehnem.
Môj plán je Shimano RT56 180mm a k tomu platničky B03S. Nebudú sa krútiť pri dákom prudšom brzdení?
rs955i odporučil Magura MDR-C 180mm. B03S, teda rozmer platničiek a že sú resin, sú s ním kompatibilné? Tektro kotúče majú podobne výrezi na brzdnej ploche ako tieto a pri brzdení to ma taký prerušovaný, pukavý zvuk.
Zadnú brzdu po odvzdušnení už netreba pumpovať. Ani po ďalších stlačeniach za sebou sa poloha páčky nemení.
Ďakujem za rady.
a s hnedým olejom ti brzdy nebrzdia?
No ona je v inej vahovej kategorii ako ja
Bud kompatibilny, alebo kompaktny, co je uplne iny vyznam
Vzhľadom na to, že pred mesiacom som mal len ráfikové brzdy, mi napadá toto: center lock - jedna matica na utiahnutie, menšia šanca na zlé utiahnutie, drahší kotúč .
6 dier - väčšia šanca na zlé / krivé uchytenie, lacnejší kotúč.
Takže ak pôjdem do nových kotúčov, tak tada do Shimano RT56 180mm.
Na skútri je klasická brzdová kvapalina a tam som mal po 1,5 roku tiež čiernu kvapalinu.
CL kotuc na 6 dier nedas.
Myslim, ze Magura kotuce sa neodporucaju montovat s CL adapterom. Tipujem,ze hlavne tie vacsie od 200 mm hore.