Kategórie
Bike-techBezdušové systémy - MTB # MTB # plášte # bezdušové plášte # poradenstvo # kompatibilita # defekt # tmel # technické otázky
zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
posledný komentár: 29. 4. 2013 o 7:41
posledný komentár: 31. 5. 2012 o 21:13
Weldtite MTB CONVERSION tesniaca páska na bezduš. ráfiky, 24 mm x 10 m
11,29 €
MOC 11,99 €
Akcia -22% Stan’s NoTubes bezdušová páska do ráfika, 54.86 m
od 44,99 €
-22%
MOC 57,99 €
savings Schwalbe Smart Sam 27.5x2.10" Performance plášť, drôt
18,39 €
savings
MOC 30,99 €
savings Continental Double Fighter III 27.5x2.00" plášť, drôt, reflex
17,79 €
savings
MOC 31,90 €
Výpredaj -25% Pirelli Scorpion™ Enduro R 27.5x2.4" SmartGrip ProWALL plášť, kevlar
50,99 €
-25%
MOC 76,99 €
Akcia -21% Pirelli Scorpion™ Race DH M 27.5x2.5" DualWALL+, SmartEVO DH plášť, TLR, kevlar
66,99 €
-21%
MOC 96,99 €
Continental Cross King 27.5x2.20" ProTection plášť, kevlar, Bernstein
70,99 €
MOC 78,99 €
Akcia -23% Pirelli Scorpion™ Enduro R 27.5x2.4" HardWALL plášť, TLR, kevlar
57,99 €
-23%
MOC 83,99 €
Ja nikdy nefúkam na max tlak, stačí, že pekne popuká, to je obvykle pri polovici maxima.
Jazdis tieto iste plaste alebo verziu SK? Lebo pri 2.7 Bar by som to jazdil na rafiku. Gravelking SK jazdim aj ja okolo 2.8 Bar. Vahu mam 85kg a urcite nie su ako kamen.
Umyť bike problém nieje.
Vyčistiť oblečenie problém môže a asi aj bude. Manželke som pri "šikovnej" manipulácii (nezavretá flaša) oblial pár šiat, a boli na odpis... Doma bolo veselo
Miešať rôzne tmely sa asi dá, niekto na fóre spomínal, ktoré spolu mieša naschvál. Ale pokial nemám konkrétne vyskúšané, tak by som sa tomu skôr vyhol.
Bez ohľadu na teoretické negatíva bezduše odporúčam. Môj najväčší problém s mliekom bolo to obliatie šiat manželky !!
Väčšinou o tom nevieš, príp. sú kvapky mikroskopické. Ale vlani som dostal dva také defekty, že som bol od toho celý: na zadnom kolese na behúni väčšia diera (na knôt), no koleso sfúkavalo pomaly, takže defekt som zistil nie podľa prázdneho kolesa, ale že mi tmel v pravidelných intervaloch (ako sa točilo koleso) fŕkal na nohu, ruku atp. Podsedlovú trubku, objímku prešmykača a uchytenie zadnej stavby mám od toho špinavé stále. Neskúšal som žiadne špeciálne rozpúšťadlo, ani som to mechanicky nedrhol. Bežné čistiace prostriedky na bicykel, kefa a handra na to nestačia, ale asi by to dať dole šlo. Ja ale chodím na biku naozaj len po horách a špinavý je stále. Čistím len pohon, vidlicu, atp.