zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
ja mám dva digitálne ktoré ukazujú +-0,5PSI a potom mám 3 pumpy s budíkom a tie všetky ukazujú menej ako je reálne (jedna dokonca o 7PSI/0,5bar menej)
inak reálne si ťažko viem predstaviť tie nízke tlaky ako budík meria dobre keď sú väčšinou do 8-10-12 bar značené, tak to je niekde na začiatku, že sa ani ručička skoro nepohne
... zmeraj to digitálnym najprv
Jak sem psal.
Když máš novej plášť do terénu, ale chceš jet třeba s polovičkou nebo si najíždět objemy kde je velký podíl asfaltu přijde mi škoda zbytečně brousit novej plášť a přezuju na plast vhodnější na tyto nenáročné povrchy nebo na starý který má už ojeté výstupky.
Když je po dešti všude hodně bláta přijde mi logické nasadit plášť vhodný do bláta třeba Ground Control a né se snažit to projíždět na Fast Trak který je primárně určen na suchý tvrdší povrch.
Ano je s tím nějaká práce, ale jiné dezény pláště ovlivní jízdu víc než to jestli jedeš na kole za 2000 nebo za 5000€
Proč lidi cpou tisíce € do kol a vybavení když se pak snaží jezdit celý rok v různých podmínkách a na různém povrchu na 1 plášti?
V podstatě střídám 2 pláště - Ground Control do bordelu a Fast Trak na suchý nebo pevnější povrch.
3 plášť Renegade mám prostě na asfalt a výlety abych zbytečně neojížděl ty dva - až nebude mít vzorek nahradím ho oježděným Fast Trakem který bude na tyto účely pořád fajn.
A opravdu myslíš, že profíci jezdí na jednom plášti celej rok?
My sme si dnes dali hrebeň Javorníkov..Plášte Bontrager SE4 2,6/ Maxxis Rekon + 2,8..začal som na tlaku 1,3, hore som vošiel do prvého hlbšieho snehu a aby som tam nezostal do jari, tak tlak som dal dolu asi na 0,6 bar. Plášte som nevyzul, pätky zostali pekne usadené ?? ráfik absolútne nevyhovujúci na REKON+ 2,8 palca - Roval Traverse hnusný hliníkový 29mm
Teď už jen váhám zda jít do toho termoplastu nebo koupit latexové což je pro mne jistota jelikož jsem na nich taky pár let jezdil.
Termoplast sem nezkoušel, docela bych to testl ale dost lidi píše že s tím jsou potíže hned po vybalení (často mikrodírky a potíže s ventilky) takže asi koupím latex a bude klid.
Okrem extremne lepiveho blata ti musi stacit. Hladaj chybu v technike jazdy a nebudes musiet prezubat kazdy tyzden.
Alebo jazdi stale combo ground control - fast trak. Ak nepretekas rozumnej urovni tak ti moze byt jedno ze bude na 10minutovom kopci o 10s pomalsi.
40ml na vyskusanie neobetujes?
Otvoriť v novom okne thumb_up-1thumb_down