Kategórie
Bike-techBezdušové systémy - MTB # MTB # plášte # bezdušové plášte # poradenstvo # kompatibilita # defekt # tmel # technické otázky
zaujimaju ma hlavne vyhody a nevyhody UST vs DT swiss riesenia (ale kludne tu rozoberajte aj ine)
takze, ak vsetko dobre chapem...
UST = UST rafik + UST plast + UST ventil
DT = DT rafik + DT tubelesskit + normalny plast*
chapem dobre?
* - k tomu dt tubeless kitu pisu ze len UST plaste ale niekde som tu cital ze aj normalne.. nedefektuje to potom velmi?
+ v DT kite je nejaky maglajz co plast pri defekte lepi, je nieco podobne aj pri UST alebo to tam netreba kvoli hrubke plastov? (a aku uspesnost ma ten maglajz ?
discuss...
posledný komentár: 29. 4. 2013 o 7:41
posledný komentár: 31. 5. 2012 o 21:13
Akcia -22% Stan’s NoTubes bezdušová páska do ráfika, 54.86 m
od 44,99 €
-22%
MOC 57,99 €
Weldtite MTB CONVERSION tesniaca páska na bezduš. ráfiky, 24 mm x 10 m
11,29 €
MOC 11,99 €
savings Schwalbe 27.5-29" x 1.75-2.4" duša, galuskový ventil 40 mm
4,99 €
savings
MOC 9,89 €
Continental Race Light 27.5 x 1.75 – 2.40 duša, galuskový ventil 42 mm
10,79 €
MOC 11,99 €
savings Continental MTB 27.5"x1.75-2.5" duša, autoventil 40 mm
3,89 €
savings
MOC 8,99 €
-9% Maxxis WELTER WEIGHT 27.5 x 1.75 - 2.4" duša, galuskový ventil 48 mm
4,90 €
-9%
MOC 7,89 €
Lubo asi nepicha
Aj do UST plasta som lial trochu tmelu. Ak nahodou trafis trn, tak bez tmelu si mozes ist tak akurat piskat.
Ale co sa tyka defektov .. poviem to asi takto .. trn zapichnuty do plasta nevadi. Co vadi je diera v plasti, hlavne na boku ale s tym si neporadi ziadne mlieko
Ak prerazis bok plasta, alebo behun o skalu, tak ti mlieko nepomoze
lepil som uz 2cm dieru po roztrhnuti duse pri nafukani bikerovi walec.
a tak urcite neseknes dusu...
ta zamena za novu dusu je len o pohodlnosti aby si nemusel lepit
ale rezervna dusa sa oplati nosit ze lto. dokaze opravit aj zlomeny bajk
Mam najidealnejsi typ rafikov (ciste UST-Fucrum RM0), pouzivam x-rokov rovnake plaste TLR RaRa a niekedy koncim na benzinke pri kompresore. Tak a babo rad.
Jedine bezproblemove kombo je ciste UST
youtube.com/watch?v=aIG4E7ryEpo&t=0
romanx: ani tie ciste UST nie su niekedy vyhra. Ale moje uplne prve mavic + hutchinson bolo perfektne kombo.
Laro22 : tak ano, len aby to nevyzeralo, ze bezduse su riesenie na vsetko.
MTB rafik No Tubes ZTR Crest biely
Nipel DT Swiss Standard Alu | priemer 2,0mm
Tmel Joes No Flat Elite Racers 500ml
Paska do rafkov NoTubes 10x21mm
očakávam spolahlivosť a v prípade ráfkov usporu cca 160g... na dušiach neviem či ušetrím , jazdil som 125g
Ak to chceš všetko zvládnuť doma tak bude asi treba veľa vrstiev nejakej pásky alebo pásku na zalepenie dier a nejakú gumenú na to (napr. Rubena)
Celkovo môžeš skúsiť aj taký spôsob že zalepíš diery pre niple, na ne ešte nahodíš pôvodnú pásku čo bola v ráfiku (ak tam bola nejaká klasická "plastová" neprilepená, ja som mal v tom ráfiku už inak nalepenú nejakú vhodnú na bezdušové použitie) a možno to pôjde aj takto ak je plášť tesnejší...
Predsa len ešte jedná otázka, je nutné tú gumovú pásku z Rubena kitu lepiť na obojstrannú pásku ?