Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftJezus napísal:
Neviem ako je to s polovackami v otvorenych lesoch, ale tie by podla mna dovolene byt nemali, lebo ta zver v podstate nikomu nepatri a teda na jej zabijanie nema nikto pravo. Ale samozrejme, ze polovnicka lobby si asi vie vybavit aj toto, nie? Aspon predpokladam.

Je to zakonne a legalne /ak su dodrzane nalezitosti/. Zver de jure patri najomcom revirov. Dokonca som pocul, ze je uz mozne si uplatnovat nahradu skody, ked sundas na ceste daku zver .. ale moc som to mu neveril :lol:
Zobraziť komentár 26.01.2016 - 10:48:47
00
lto, pleties hrusky s jablkami ,ja pisem vseobecne o odsudzovani niekoho ,len za to ze je polovnik....o roznych praktikach nielen v polovnictve viem a nesuhlasim s nimi ,ale to uz je o konkretnych "ludoch" ,alebo ako volodaj spomenul k*****ch :)
Zobraziť komentár 26.01.2016 - 10:57:00
00
ano s najomnym mas pravdu ano nahradu skody si uplatnuju -mozu uplatnit,ale u statu
Zobraziť komentár 26.01.2016 - 10:59:37
00
arrow_lefttvojamatka napísal:
ty si myslis akoze nasi lesnici a polovnici zabijaju IBA zo zaluby?

samozrejme. ci co si myslis, ze na co chodil majsky (a ini papalasi) na polovacky?

to mate z nejakej zakladnej prirucky lesoochranarskeho zdruzenia VLK vsak?

bojim sa predstavy ako by to tu vyzeralo, keby lz vlk nebol na slovensku.

boli vsetci s puskami... zastrelilo sa niekolko diviakov, maso sa rozobralo pre kazdeho... nic sa nenechalo len tak hnit niekde v lese...

no neviem, ale ja som nic nedostal.

a k tomu len tolko:
q) právom a výkonom poľovníctva súhrn práv a povinností zver cieľavedome chovať a chrániť, loviť ju, ulovenú alebo inak usmrtenú zver a jej vývojové štádiá a zhody parožia si privlastňovať alebo predávať, zbierať vajcia pernatej zveri na účel jej vyliahnutia a chovu s povolením podľa osobitného predpisu a využívať na to v nevyhnutnej miere poľovné pozemky, poľné a lesné cesty
takze par vyvolenych ludi ma pravo brat z niecoho, co v podstate nikomu nepatri, ale ak to urobi nejaky nepolovnik (cize po vasom pytliak), tak ide hned do basy. zaujimave...
Zobraziť komentár 26.01.2016 - 11:12:37
01
arrow_leftlto napísal:
Napisal som, ze na Slovensku je enormne pytliacenie a strielaju sa rysy a medvede pre trofej, co suvisi s inym prispevkom, ktory som napisal. Aj ine zvierata... Jednoduchsie ti to napisat neviem :) .. Slovensko nekonci v Banskej Bystrici, tam konci akurat BA :lol:

napisem to aj ja jednoducho: musi to byt velmi odvazny polovnik, aby pytliacil na medveda, ono nieco (srnec, diviak....) sa da obkecat a uzehlit, ale ak niekoho capnu s chranenym zvieratom, tak to uz dodatocne tazko uhra.
Bonznut, nacapat ho moze hocikto, jednak sa po lesoch v hojnom pocte tulaju ludia, co nemaju polovnikov v laske a taktiez polovnici medzi sebou nie su v realite ziadna "jedna velka rodina" a niektore skupiny si veru neodpustia nic a pozorne si pozeraju na prsty.
Zobraziť komentár 26.01.2016 - 11:20:49
01
arrow_leftGeorgeWH napísal:
samozrejme. ci co si myslis, ze na co chodil majsky (a ini papalasi) na polovacky?

takze ideme sudit vsetkych, len podla Majskeho a stareho Uja? gratulujem!

bojim sa predstavy ako by to tu vyzeralo, keby lz vlk nebol na slovensku.

lz VLK je najvacsie zlo pre slovensku prirodu... netusia ani omylom co robia, do coho sa seru, len plnia prikazy zhora... od toho trapneho "vodcu" az po posledneho uboziaka co stoji pri stoliku na namesti a zbiera podpisy, nema ani jeden z nich potuchy o tom, ako funguje priroda a cokolvek okolo, len dostanu prikaz a idu ako ovce s umyslom ze konaju dobro a skodia viac, ako vietor, co spravi polom... jeden taky kreten mi povedal, ze stromy co popadali v tatrach sa tak musia nechat, lebo priroda si to vsetko zariadi sama a ked som mu povedal, ze sa tam premnozuje lykozrut, ktory sa vdaka tomu koncentroval na tych par zivych stromov ktore tam ostali mi odpovedal, ze lykozrut je dobry, lebo on zerie tie popadane stromy... WHAT???!!! oni asi zachranuju nase lesy tym, ze su taki blbi, ze kvitnu do enormnych rozmerov...

no neviem, ale ja som nic nedostal.

a k tomu len tolko:
q) právom a výkonom poľovníctva súhrn práv a povinností zver cieľavedome chovať a chrániť, loviť ju, ulovenú alebo inak usmrtenú zver a jej vývojové štádiá a zhody parožia si privlastňovať alebo predávať, zbierať vajcia pernatej zveri na účel jej vyliahnutia a chovu s povolením podľa osobitného predpisu a využívať na to v nevyhnutnej miere poľovné pozemky, poľné a lesné cesty
takze par vyvolenych ludi ma pravo brat z niecoho, co v podstate nikomu nepatri, ale ak to urobi nejaky nepolovnik (cize po vasom pytliak), tak ide hned do basy. zaujimave...

k tomuto ti poviem len tolko... prihlas sa do polovnickeho zboru, chodievaj do lesa, staraj sa on, sad stromceky, plej burinu, staraj sa o zvierata, nos im krmivo, opravuj a buduj krmelce... inak je to len kopa typickych zvastov...
Zobraziť komentár 26.01.2016 - 12:11:19
00
takze takto

uzivaju nieco co patri vsetkym ,ale na zaklade najomnej zmluvy, vyplyvaju im z toho prava aj povinnosti ,tak ako ked si niekto prenajme byt ,len s tym rozdielom ze musia strpiet roznych navstevnikov a naopak navstevnici by mali respektovat urcite obmedzenia ....atd. reakcie,konanie uz zalezi od konkretneho cloveka na oboch stranach...

ano su vselijakí ,ale slepo odsudzovat a nenavidiet,len preto ze su tam aj zbohatlici,pytliaci,"prikrmovaci" atd. ? ale no..."nic" o tom nevieme ale "ohejtujme " to do posledneho srobika" :)
Zobraziť komentár 26.01.2016 - 12:12:40
02
pekne zhrnute, viac nemam co povedat...
Zobraziť komentár 26.01.2016 - 12:14:02
00
ty si myslis akoze nasi lesnici a polovnici zabijaju IBA zo zaluby? to mate z nejakej zakladnej prirucky lesoochranarskeho zdruzenia VLK vsak? nemylis si to s Kanadou alebo USA? kde zabiju len koli hlave a zbytok nechaju tak? nie... boli vsetci s puskami... zastrelilo sa niekolko diviakov, maso sa rozobralo pre kazdeho... nic sa nenechalo len tak hnit niekde v lese... mam taky pocit, ze vy si to tu predstavujete podaktori, ze polovacka vyzera ako ta zo South Parku... RITI SE NA NAS!!!

Priatelu to si toho po lesoch videl asi naozaj malo. zakon o polovnictve je tak deravo postaveny ze si mozu robit v tom lese naozaj co chcu. Konkretne zakon nehovori ze ponechanie zveri v terene je protizakonne. skor sa jedna o trestny cin poskodenia a ohrozenia zivotneho prostredia. ja v lese bezne nachadzam kozuchy, vnutornosti, hlavy. dalsia vec co sa mi nepaci zacinaju sa stavat "zateplene" posedy kleber, polystyren, sietka, tenkovrstva omietka su veci ktore do prirody nepatria. staci sa pozriet na forum lovuzdar.sk a pri niektorych debatach cloveku zdvihne zlc.
napriek tomu beriem polovnictvo za krasnu zalubu pokial polovnik dodrziava polovnnicke tradicie, zvyky, obycaje, mravy. Zial takyto polovnik je dnes uz vymierajuci druh...
post898148.html#p898148
post891711.html#p891711

Prílohy:

Komentár súboru: daniele v ruji zastrelene len pre trofej. minuly rok jesen.
WP_20151018_13_16_44_Pro__highres.jpg
WP_20151018_13_16_44_Pro__highres.jpg 804.65 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

WP_20151024_11_57_45_Pro__highres.jpg
WP_20151024_11_57_45_Pro__highres.jpg 783.27 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: sobotnajsia prechadzka pri ramenach dunaja. zatepleny posed
IMG_0518.jpg
IMG_0518.jpg 1.27 MiB Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down

Zobraziť komentár 26.01.2016 - 14:23:01
02
to "nie" uz bola reakcia na dalsiu otazku.. viem, ze sa to robi aj na slovensku, ale to neznamena, ze to schvalujem... bohuzial aj taki sa najdu... a v ruji strielat JE protizakonne... zatepleny posed neriesim... na to uz ale dakto musel dat peniaze... precitaj si este raz, co napisal kvakob v prispevku vyssie... tolko moj nazor... ak by toto, co tu prezentujes robili vsetci polovnici, tak by to tu vyzeralo inak a nebolo by tu jedneho, co by to obhajoval...
Zobraziť komentár 26.01.2016 - 14:37:43
00
arrow_leftkvakob napísal:
takze takto
...len s tym rozdielom ze musia strpiet roznych navstevnikov a naopak navstevnici by mali respektovat urcite obmedzenia ....atd. reakcie,konanie uz zalezi od konkretneho cloveka na oboch stranach...

musia nieco strpiet.... a prave to ich serie. Preto sa casto spravaju nie ako nájomcovia reviru ale ako vlastnici. Zazil som pripady ked povysenecky vybehli dokonca na vlastnikov lesov. Oni vidia len svoj ciel - nieco zastrelit - a kazdy iny navstevnik lesa (ci uz tam ide za pracou alebo rekreaciou) im potencialnu obet svojou pritomnostou moze vyplasit.
A to ze navstevnici by mali respektovat urcite obmedzenia... tak dakujem, ak polovnici nemaju ochotu niekde kde sa polvacka kona dat nejake upozornenia tak ja sa nebudem vracat po turistickej znacke 5 km naspat hore na hreben len preto, ze tam akurát dokazali zaparkovat svoje auta ale na zaciatok turistickej znacky neboli schopni dat ziadne upozornenie o konani polovacky v lese na turistickej znacke.
Spolocne polovacky musia ohlasit lesnému uradu, ale ten to nikde nezverejnuje (boja sa ze im kazdu prekazia militantni ochranari ... alebo policajti s dragerom), takze bezny clovek sa nema ako dozvediet kam by radsej na vylet v ten den ist nemal.
Zobraziť komentár 26.01.2016 - 15:18:15
09
ano dobre pises ,ale zas je to zovseobecnovanie ,vzdy to zacina a konci pri konkretnych ludoch,ta nasa "ludska" povaha pocit vlastnictva + to ze tu nemame prehladny system a nie len v polovnictve,aj tu su rozne tlaky na zmenu ktora vyhovuje mensine ,zaujmovym :cash: skupinam,tak ako bajkovanie aj polovnictvo sa astale meni....
s polovnikmi som nezazil len dobre ,ale zase ani len zle ...

1 negativum sa roztrubi do celeho sveta ...a 500x opakuje....

kolko je tych spolocnych polovaciek do roka?

ano je neprijemne ,ked dojde nato a obe strany sa citia obmedzené vo svojich pravach ...nervy,povaha pracuju....
vtedy pomahaju vedomosti ,empatia ,tolerancia, ludskost,ked zisti aj ten nervoznejsi ze s "bububu na nevedomeho " nepochodi ,ale clovek nie je drzy .....tak sa vselico naraz "da" ako aj s policajtami atd.

stale ostava moznost povedat " som tu na kontrole" ako nakladate so zverenym majetkom ...len mu potom vysvetlit "co" je stat a ze je tam vlastne najomnik ;) :D

edit: a uz ma to "obhajovanie" neobhajitelneho spolunazivania nebavi ...idem sa venovat inym cinnostiam ....mier :handshake:
Zobraziť komentár 26.01.2016 - 15:57:09
00
lz VLK je najvacsie zlo pre slovensku prirodu... netusia ani omylom co robia, do coho sa seru, len plnia prikazy zhora... od toho trapneho "vodcu" az po posledneho uboziaka co stoji pri stoliku na namesti a zbiera podpisy, nema ani jeden z nich potuchy o tom, ako funguje priroda a cokolvek okolo, len dostanu prikaz a idu ako ovce s umyslom ze konaju dobro a skodia viac, ako vietor, co spravi polom...

najvacsie zlo? :D
vidim, ze ich "poznas" velmi dobre.

len lesnici a polovnici vedia najlepsie, ako "sa starat o les" (rubat a zabijat - vytvarat umele lesy a umelo udrziavat stavy zveri) - ved uz toto samotne je absurdne - starat sa o les

vam vadi kazdy, kto vam co i len trochu obmedzuje vase chore zabijanie zvierat. ci uz su to ludia v lese (od rodiniek na vylete, cez cyklistov az po ludi, ktori chodia prirodu pozorovat), pustene psy alebo ochranari, ktora sa znazia o zmenu legislativy. tito vsetci su zli, ktori skodia... comu vlastne skodia? aha uz viem, plasia vam zver, ktoru vy chodite do toho lesa zabijat.

JA SOM TEN ZLY, LEBO SOM TI VYPLASIL SRNU A TY SI TEN DOBRY, LEBO TY JU NA DRUHY DEN ZABIJES. chory svet...

jeden taky kreten mi povedal, ze stromy co popadali v tatrach sa tak musia nechat, lebo priroda si to vsetko zariadi sama a ked som mu povedal, ze sa tam premnozuje lykozrut, ktory sa vdaka tomu koncentroval na tych par zivych stromov ktore tam ostali mi odpovedal, ze lykozrut je dobry, lebo on zerie tie popadane stromy...

keby v tatrach rastol prirodzeny les (co lesnici/polovnici povazuju za nadavku), tak by tam ziadny lykozrut nebol.
dokazom je niekolko bezzasahovych parkov (polsko, cesko, nemecko...)

k tomuto ti poviem len tolko... prihlas sa do polovnickeho zboru, chodievaj do lesa, staraj sa on, sad stromceky, plej burinu, staraj sa o zvierata, nos im krmivo, opravuj a buduj krmelce... inak je to len kopa typickych zvastov...

ale ja nemam potrebu sa starat o zver, a ani ona o to nema zaujem. zvierata v pohode preziju v lese aj samy. priroda si ich sama reguluje. v tuhych zimach zahynu chore jedince, preziju zdrave. automaticky sa znizi stav ich predatorov. v dobrych rokoch sa zver premnozi, zdvihne sa pocet ich predatorov. a tak to sa to opakuje po sinusoide.
tak isto je to aj s lesom. pride kalamita (akakolvek) a o par desatroci tam mas novy les.

lenze pre vas je les len zroj chorej zabavy...
Zobraziť komentár 26.01.2016 - 17:12:10
07
netreba zabudat na ulohu konkretneho lesa - nie je jedno,ci je to les hospodarsky, lesopark ci sucast narodneho parku, respektive rezervacie s istym stupnom ochrany.
Zobraziť komentár 26.01.2016 - 17:22:42
01
arrow_leftKice napísal:
Subjektévne sa snažím žiť dobre a správne podľa svojho svedomia. Či je to tak aj objektívne už musí posúdiť okolie.

Nikdy nevyhovieš všetkým :) .....

Prílohy:

o.png
o.png 450.53 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up6thumb_down

Zobraziť komentár 26.01.2016 - 18:57:11
03

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Prilby a okuliare / Okuliare)
keyboard_arrow_up