lz VLK je najvacsie zlo pre slovensku prirodu... netusia ani omylom co robia, do coho sa seru, len plnia prikazy zhora... od toho trapneho "vodcu" az po posledneho uboziaka co stoji pri stoliku na namesti a zbiera podpisy, nema ani jeden z nich potuchy o tom, ako funguje priroda a cokolvek okolo, len dostanu prikaz a idu ako ovce s umyslom ze konaju dobro a skodia viac, ako vietor, co spravi polom...
najvacsie zlo?

vidim, ze ich "poznas" velmi dobre.
len lesnici a polovnici vedia najlepsie, ako "sa starat o les" (rubat a zabijat - vytvarat umele lesy a umelo udrziavat stavy zveri) - ved uz toto samotne je absurdne - starat sa o les
vam vadi kazdy, kto vam co i len trochu obmedzuje vase chore zabijanie zvierat. ci uz su to ludia v lese (od rodiniek na vylete, cez cyklistov az po ludi, ktori chodia prirodu pozorovat), pustene psy alebo ochranari, ktora sa znazia o zmenu legislativy. tito vsetci su zli, ktori skodia... comu vlastne skodia? aha uz viem, plasia vam zver, ktoru vy chodite do toho lesa zabijat.
JA SOM TEN ZLY, LEBO SOM TI VYPLASIL SRNU A TY SI TEN DOBRY, LEBO TY JU NA DRUHY DEN ZABIJES. chory svet...
jeden taky kreten mi povedal, ze stromy co popadali v tatrach sa tak musia nechat, lebo priroda si to vsetko zariadi sama a ked som mu povedal, ze sa tam premnozuje lykozrut, ktory sa vdaka tomu koncentroval na tych par zivych stromov ktore tam ostali mi odpovedal, ze lykozrut je dobry, lebo on zerie tie popadane stromy...
keby v tatrach rastol prirodzeny les (co lesnici/polovnici povazuju za nadavku), tak by tam ziadny lykozrut nebol.
dokazom je niekolko bezzasahovych parkov (polsko, cesko, nemecko...)
k tomuto ti poviem len tolko... prihlas sa do polovnickeho zboru, chodievaj do lesa, staraj sa on, sad stromceky, plej burinu, staraj sa o zvierata, nos im krmivo, opravuj a buduj krmelce... inak je to len kopa typickych zvastov...
ale ja nemam potrebu sa starat o zver, a ani ona o to nema zaujem. zvierata v pohode preziju v lese aj samy. priroda si ich sama reguluje. v tuhych zimach zahynu chore jedince, preziju zdrave. automaticky sa znizi stav ich predatorov. v dobrych rokoch sa zver premnozi, zdvihne sa pocet ich predatorov. a tak to sa to opakuje po sinusoide.
tak isto je to aj s lesom. pride kalamita (akakolvek) a o par desatroci tam mas novy les.
lenze pre vas je les len zroj chorej zabavy...