Bol som sa dneska povoziť a postretal som asi 30 "bikerov". Vždy keď idem na
bike cez týždeň a stretám bikerov, odzdravia, uhnú sa, usmejú sa, hocičo. Ale dneska z tých 30 odzdravil jeden, dvaja aspon zdvihli hlavu, ostatní nič. V lese uzučká cesta, vidím chalanov ako zjazdujú, uhnem sa do kríkov; ani náznak vďaky. O 2 km ďalej na úzkej štrkovej ceste (rovina) sa vyhýbam "víkendovým bikerom" do žihlavy. Opäť ani náznak vďaky. V zjazde na 3 metre širokej ceste musím ísť po rozbitom okraji, lebo pánovi a dáme sa uhnúť nechce. A dorazilo ma, keď sa mi za uhnutie vo výšlape poďakoval motorkár...
Neberte to ako vyplakávanie sa, ale ono to dosť pokazí zážitok z jazdy. Vždy je príjemnejší výjazd, keď stretnete bikerov, s ktorými sa pozdravíte, prehodíte pár slov. A nemusíte ich vôbec poznať.
Ak máte podobné skúsenosti, môžeme dať dokopy takú menšiu "etiketu bikera". Nič si od toho nesľubujem, ale snáď to prispeje aspoň k tomu, že "bikeri", ktorých v lese pozdravíš nebudú na teba čumieť v zmysle "nie si ty trochu drzý?"
toto bolo v okoli Piestan
to cervo: Mozno to bolo prave tym,ze si postretal kopu tych vikendovych...a mozno aj tym,ze tych ludi bolo na tej trase tak vela.Mna minule v hore skoro zrazil arogantny traktorista.Ludia su rozny...
K tomu uhybaniu - zatial som nemal nejaky problem - ludia su pomerne tolerantny...
Tiez je dobre sa spytat niekoho, kto tlaci alebo stoji pri biku a snazi sa nieco porobit, ci nepotrebuje pomoc a pripadne helfnut. Ja som sa uz parkrat niekoho opytal a zatial vsetci zdvorilo odmietli moju pomoc, no ked vidim, ze sa pomoct neda ( napr. nemam nitovac... ), tak len prejdem. Pripadne sa tiez spytat niekoho, kto spadol, ci nepotrebuje lekarku pomoc.
1. pozdrav kazdeho bikera (aj ziletkara) - ak neodpovie jeho problem mna neubudne
2. ak si dalej od parkovisk pozdrav kazdeho koho stretnes - turistu, lesaka, pastiera obcas narazis na velmi zaujimavych ludi
3. ak vidis cloveka v nudzi - poraneny, zoslabnuty, porucha biku ... zastav a opytaj sa ci nepotrebuje pomoc - ak je to pekna bosorka tak sa opytaj aj ked ju zjavne nepotrebuje
4. na lazoch, zapadlejsich dedinkach pozdrav kazdeho koho stretnes patri to k ich zivotnemu stylu
5. ked vojdes do krcmy pozdrav dost hlasno - neriskujes incident ktory som raz zazil a prezil
... pridavajte dalsie co vas napadnu
1. pozdrav kazdeho bikera (aj ziletkara) - ak neodpovie jeho problem mna neubudne
2. ak si dalej od parkovisk pozdrav kazdeho koho stretnes - turistu, lesaka, pastiera obcas narazis na velmi zaujimavych ludi
3. ak vidis cloveka v nudzi - poraneny, zoslabnuty, porucha biku ... zastav a opytaj sa ci nepotrebuje pomoc - ak je to pekna bosorka tak sa opytaj aj ked ju zjavne nepotrebuje
4. na lazoch, zapadlejsich dedinkach pozdrav kazdeho koho stretnes patri to k ich zivotnemu stylu
5. ked vojdes do krcmy pozdrav dost hlasno - neriskujes incident ktory som raz zazil a prezil
... pridavajte dalsie co vas napadnu
to ta ako napadli kvoli tomu, ze si im nepozdravil ??? fiha, no u nas v dedine keby som vosiel a pozdravil nahlas tak hned mam 10 vodiek na stole...
vacsinou kazdy odzdravi...
tak 90 ku 10
a okrem toho je psou povinnostou dobreho bajkera pozdravit dalsieho bajkera... len zdraviaci bajker je dobry bajker...
vecsinou pozdravia, inokedy len pozru, ako by som im veceru zjedol....
dnes som bol v puchove na biku po asfalte , a som bol prekvapeny, aky su ti ziletkari prijemny spolujazdci....
no, a to len utvrdzuje moje rozhodnutie kupit aj ziletku
k tej etikete... malo by tam patrit aj pustanie rychlejsieho pred seba.... napr.: dnes sla partia "cyklistov" .... asi vikendaci ... cca 7-8 ludi.... roztahnuti po celej ceste!! a aj ked videli, ze som rychlejsi, a snazim sa ich predbehnut, nepohli sa ani o pol metra!....... az ked som ich poprosil, ci by sa uhli, tak s frflanim ma pustili....
a ty si odkial padol?!.......... nie, zeby som sa vyzival, ked mam zasrany bike, ani nieje prijemne, ked je prepoteny a spinavy dres, ale nemozem stale sedet v garazi a lestit bike....
ak tam dojdete jak mumlajuci mackovia alebo normalne s Dobry den je uplne ina reakcia krcmara a okolia..
a ty si odkial padol?!.......... nie, zeby som sa vyzival, ked mam zasrany bike, ani nieje prijemne, ked je prepoteny a spinavy dres, ale nemozem stale sedet v garazi a lestit bike....
ale sak to bol len vtip
ak tam dojdete jak mumlajuci mackovia alebo normalne s Dobry den je uplne ina reakcia krcmara a okolia..
ja mam skusenosti, ze to plati aj v meste...samozrejme neberiem "disko podniky"
k teme:
momentalne dost malo bikujem a stretavam este menej bikerov, takze nezdravenie z ich strany nebadam...ale malo by to byt ako v turistike - kazdy pozdravi kazdeho (vacsinou). a tiez sa priklanam k teorii, ze cim lepsi (a hlavne drahsi) bike, tym namyslenejsi clovek