Vážení bikeri, špeciálne pre bikerov , čo už bikovali v HR alebo to chcú skúsiť. Pekoty tú su riadne , optimálne je vyraziť skoro ráno , no ale komu sa chce vstávať na dovolenke v 5:30 , veď len vtedy vychádza slnko...Bikovačku som aj tento rok spojil s príjemnou dovolenkou s rodinou, no tento krát som bral aj manželkin bike...Doobedu kým sme " sjíždeli" Biobovské vrchy detičky postrážili moji rodičia,ktorých som zo zištných dôvodov zobral so sebou. Za tie roky to tu mám pekne zmapované a dovolím si protirečiť , že 40° na hrádzi a v odkrytých horách je to isté...Oko príklad uvediem planinu nad Biokovom . Kým výšlap bol pri 33° stupňoch neznesiteľný , na planine v 950 metroch pri 41° som ich ani necítil...To som zistil až doma pri sťahovaní dát z Suunta kolko tam v skutočnosti bolo. A dalo sa to lepšie vydržať ako to dusno do Biokovských Vrat. A kupodivu to lepšie tolerovala aj moja žena , ktorú som na tú pekelnú túru presvedčil . Síce si aj pofňukala , že je už na konci zo silami , na nie predo mňou. Energeťák a Cola v reštike to spravili. Ten deň sme dali 50 km v priemernej teplote 35,3° s maximom na planine 42°...Na to , že mala nabikované len 200 km od začiatku roka , nie zlý výkon. A ešte si aj 6 týždňov pred dovčov zlomila humerus na biku, tak mala čo robiť, ale ako sa hovorí " pevná vôľa všetko zdolá"...
lakko a ja sme už pretvorili manželky svoje k svojmu obrazu, tak vám ostatným želám v " prerábke" veľa šťastia , a bezpečných kilometrov bez nehôd po boku vašich životných partnerov...
s vyhovovaním je to blbosť, ja som mojej dal pekne hore do správnej pozície a hneď si pochvaľovala ... a ani zvýšené padanie pri zastavení čím argumentovala sa nekonalo
Paráda ale neviem či sa mi to len zdá ale nemá náhodou žena nízko posed? Je to taký ženský problém a im to vyhovuje ale napálili ju stehná?
...stehná ju nepália, ano má ho nízky- ten posed, ale keď som sa jej ho snažil optimalizovať , tak dostala hysák , že nedosiahne nohou na zem a cítila sa neisto pri zosadaní...Tak som samozrejme dostal nervy , schytala zopár odborných " argumentov " , ale dôležité je že sa cíti isto na tej 29-ine a vysadne aj zosadne bezpečne...zvlášť po tom nešťastnom páde , keď ju na promenáde v KE zvalila poje..ná maturantka na cyklochodníku a skončila so zlomeninou ramennej kosti. Rešpekt má z jazdy ešte väčší , ale ten " neoptimálny " posed jej to aspoň čiastočne kompenzuje...
Hlavne ze bajkuje.... Moja mala najprv výhovorku low cost Tesco bajk... Teraz ma Cube, taký treking na kotúčoch.... Šliape sa jej oveľa lepšie a 20km uz dá aj ked nie moc po kopcoch.... Chce to čas
Kúrňa čo by som dal za to keby som mohol bikovať zo ženou po horinach po dolinách. Ona jedine tak na hrádze a to jej musím doniesť na hrádzu bike. Má strašný rešpekt z ciest.
Tak je veru , potvrdzujem, ženy sa boja ciest...Cesta z Tučepi na Podgoru - magistrála je čistý masaker pre niekoho , kto nemá cestu ešte v krvi...Je to len 5 km, ale tá premávka je v spojitosti s uzkou cestou bez krajnice " trošku " nebezpečná...Doma si už pomali zvyka na " žiletkovanie" , ale to ide pred mňou a chodíme v minimálnej doprave a vedlajšie cesty...tu sa , ale tomu nedalo celkom vyhnúť ak sme chceli pojazdiť šotolinky pod Biokovom cez Srida Sela a Biokovo smer Vrata...Doteraz sa rehlím nad jej vreskotom , keď ju míňal druhý autobus " aaaaá ja zošaliem !!!".
Hmmm. Moja so mnou chodila aj po kopčekoch, no raz kydla, rozbila si bradu a mala ľahší otras mozgu. Odvtedy na bajk nesadla. Ani po rovinke
Každopádne je hrozný pocit, keď za sebou započujete výkrik a buchot, obzriete sa a tam krvavá - vtedy ešte frajerka. Vletela jej včela za tričko, zľakla sa a habla za ľavú brzdu...
Ked si biokove spytaj sa miestnych ci sa da z toho vrchu SV Jure ist dole na biku. Ale mimo cesty. Nejakych turistov pesich som tam videl ist po nejakej turistickej ceste. Ale ci to je zjazdne aj pre bicykle to neviem. Nenapadlo ma sa to spytat
No cesty turistického razenia tam určite sú, len jazda na biku je povolená výhradne v chránenej oblasti len po ceste...A tie turistické súpodľa mňa len pre turistov a nosičov bikov na chrbtoch, miestami tu je už horolezecký terén...Ak sa tam ***** a si na ilegálnej ceste máš po vtákoch , nehovoriac že si v krajine kde zdravotná pomoc nie je tak ľahko dosiahnuteľná v horských oblastiach ako v Taliansku...takže ja neriskujem a bikujem v cudzích štátoch podľa pravidiel...
Pridám aj ja jeden spam k téme bikovanie s manželkou/partnerkou ... najprv boli výhovorky, že nemá dobrý bike, tak som jej kúpil dámsky Specialized (už neviem typ) ...
Začali sme zľahka po asfalte na vedľajších cestičkách ... to celkom šlo, len v kopčekoch nadávala, keď okolo nej chodili autá ... tak sme išli do terénu ... to už v kopcoch viac tlačila a nadávala ešte viac, prvý zjazdík po lesnej zvážnici a za sebou počujem rachot ... našťastie skončilo to iba odreninami na predlaktí a na nohe ...
Odvtedy som ju mimo asfalt nedostal ... bike začala používať na cestu do práce ... jedno nešťastné zabrzdenie na prachu a opäť pád ... opäť iba ruka noha oškretá ... ale bike už to schytal dosť, tak zdedila po mne môjho Kubíka (HT Cube) ...
Dokonca sa so mnou vybrala na tohtoročnú akciu okolo domaše ... nie neišla na trať, len chcela zažiť tú atmosféru a trochu si vyskúšať jazdu pri vode ... samozrejme pád ... bez následkov ... no a odvtedy už ani do práce veľmi nechodí na bicykli a vyhlásila, že cyklistika je drina a extrémne nebezpečný šport
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
lakko a ja sme už pretvorili manželky svoje k svojmu obrazu, tak vám ostatným želám v " prerábke" veľa šťastia , a bezpečných kilometrov bez nehôd po boku vašich životných partnerov...
...stehná ju nepália, ano má ho nízky- ten posed, ale keď som sa jej ho snažil optimalizovať , tak dostala hysák , že nedosiahne nohou na zem a cítila sa neisto pri zosadaní...Tak som samozrejme dostal nervy , schytala zopár odborných " argumentov " , ale dôležité je že sa cíti isto na tej 29-ine a vysadne aj zosadne bezpečne...zvlášť po tom nešťastnom páde , keď ju na promenáde v KE zvalila poje..ná maturantka na cyklochodníku a skončila so zlomeninou ramennej kosti. Rešpekt má z jazdy ešte väčší , ale ten " neoptimálny " posed jej to aspoň čiastočne kompenzuje...
Každopádne je hrozný pocit, keď za sebou započujete výkrik a buchot, obzriete sa a tam krvavá - vtedy ešte frajerka. Vletela jej včela za tričko, zľakla sa a habla za ľavú brzdu...
Začali sme zľahka po asfalte na vedľajších cestičkách ... to celkom šlo, len v kopčekoch nadávala, keď okolo nej chodili autá
Odvtedy som ju mimo asfalt nedostal ... bike začala používať na cestu do práce ... jedno nešťastné zabrzdenie na prachu a opäť pád ... opäť iba ruka noha oškretá ... ale bike už to schytal dosť, tak zdedila po mne môjho Kubíka (HT Cube) ...
Dokonca sa so mnou vybrala na tohtoročnú akciu okolo domaše ... nie neišla na trať, len chcela zažiť tú atmosféru a trochu si vyskúšať jazdu pri vode