Ak dovolíte , pridám tu môj tehtoročný posledný Tučepský pojazd, nakolko sa mi dovolenka kráti a tunajšie teploty atakujú tohtoročnú š*****...Tučepi-Makarska-Kotišina-Srida Sela-Stara Podgora-Podgora-Tučepi. Výjazd som započal veľmo neskoro temer pred jedenástou hodinou a aj na mojom osobnom teplomere to bolo na hranici znesiteľnosti. Skutočne odporúčam bikuchtivým dovolenkárom si privstať. Výstup na Kotišinu z Makarskej je mordor v tej najčistejšej podobe na slniečku pri ktorom sa atakuje 41° stupňov . V kombinácii s absolútnym bezvetrím som si dnes " šiahol " na svoje skutočne morálne dno...Ešteže ten kopček miestami okolo 30% nie je nekonečný a k jeho zdolaniu mi tentokrát skutočne pomohla kazeta 11-42 T od firmy Colonel WERK . Týmto ti Kristina pekne ďakujem , využité naplno, pracuje s X9 a dlhým ramienkom bezchybne, prevodníky 24/32/42.
Chcel som vám tu pridať aj KML aj GPX súbor absolvovanej trasy , ale neberie mi to asi preto lebo max. veľkosť je do 1MiB !!!...To ma poser a ako vám mám potom pridať
Mozes gpx nahrat najprv co cykloservera a z neho ho potom vyexportovat, on to zoseka na desatinu
Btw, nepotrebujes kazetu 11-42, staci klasicka 34, laco ti zozenie 16z prevodnik dopredu
ja som bol zase rad, ze mam na cestaku trojplacku pri tom vyslape na kotisinu skoda, ze sa tam tento rok nedostanem, ale vsetko ma svoje plusy aj minusy
...to je pravda , ale keď už bola tá možnosť tak som zobral na " próbu "...Nabudúce svoje nákupy prejednám najprv s tebou
...ináč to odkedy tu je taká kundovina s tým obmedzením dát? Osobne som tu dával výjazdy aj s GPX trasou priamo , z Winterfatbikingu / kurňa to som vypotil za slovo / a nebol problém - v zime
Pekný Vyjazd Ramon .... Inak, neviem či by si Croatia nezaslúžila vlastne fórum ... Lebo čím ďalej tým viac ľudí tu brúsi cesty/traily na bajku
Edit: ramon, to Tucepi vyzerá super ale... Mna odrádza ta vzdialenosť ... Selce sú cez Maďarsko 580km, bol som tu za 6 hodín a pojazd je Ok... A dnes som dal 40 km po bočných asfaltoch a LUXUS
Máš pravdu , Tučepi je už mocne ďaleko, ale...Tučepi raz a ja tu už chodím cez dvadsať rokov, najprv s rodičmi, s frajerkami , no a teraz so ženou a detičkami...Ale, ak sa dohodneme na budúci rok možno skúsim to tvoje. A ceny apartmánov su tu o 25-35% drahšie, teda ak ma presvedčíš fotkami a cenou , idem s tebou na budúci rok ..Takže niečo pofoť , nech vidíme do čoho ideme
Dneska taká menšia hrebeňovka po Malom Vtáčniku všetko okolo 420m n m
DST: 28,89 km * TIME: 1:43 min. * AVG: 16,76 km/h * MAX: 36,94 km/h * UP: 496m * 20°C a konečne trošku blata
Tesak ....Pekný Vyjazd Ramon .... Inak, neviem či by si Croatia nezaslúžila vlastne fórum ... Lebo čím ďalej tým viac ľudí tu brúsi cesty/traily na bajku
Ináč téma okolo Tučepi, Svati Jur a všeobecne HR tu už je, len je podla mňa slabo navštevovaná...Tak som z toho dôvodu pridával moje reporty radšej tu , aby si ludia vedeli predstaviť ako sa tu a po čom jazdí...Ale ucelená téma s názvom Hrvatski Biking tu veru nie je... cyklotrasy-navigacie/cyklotrasa-chorvatsko-tucepi-sveti-jure-t34105.html
20 rokov Ramon1? ... Sak ty uz si tam pripojený pupočnou šnúrou ... Foto robím priebežne ale zle sa mi pridávajú z mobilu.. Hodím to sem po návrate (alebo rovno založím to fórum Croatia ) ... Mna vychádza 2+1 app. 52, mám peknú terasu a kúsok dvora so zelenou ... Síce bez výhľadu ale nikto mi necumi do taniera... Centrum 200m, kamienkova plaz 300m, malé mestečko, vraj najslansie more v HR
Ešte trocha Francúzska...
Jeden deň etapa: Auris-Bourg-Alp d´Huez a po teréne do Aurisu. Všade veľa karavanov a je neuveriteľné, koľko vie jeden kopec pritiahnuť cyklistov z celého sveta. V zime výborná lyžovačka a v lete bike, je tam vybudované veľké množstvo trailov, zaujímavý môže byť ten z Pic Blanc 3330m. http://www.alpedhuez.com/en/summer/biking-mountain/maps.html (nešli sme)
Druhý deň: jazdenie po okolí, v teréne.
Tretí deň: najdlhšia etapa aj s Tour, najprv Auris, Les2Alpes, priehrada Lac du Chambon, Mizoen, Col de Sarenne,
Alp d´ Huez, Auris, cca 73km a 2400 nastúpaných metrov.
V Les2Alpes stretnete na ulici vďaka najväčšiemu ľadovcu v Európe lyžiarov, potom turistov, cyklistov. Atmosféra kúpeľného mestečka, všade taká pohoda. http://summer.les2alpes.com/en/map-of-mtb-pistes.html
Počasie na jednotku, až na tú diaľku super. Každý si tam nájde ten svoj obľúbený terén.
Minimum, bol som pozvaný. Bola to nízkonákladová firemná akcia tímu Lowepro. Ale dá sa to urobiť za málo peňazí, cesta autom, cca do 300Eur, ubytovanie v apartmáne, http://en.balconsdeloisans.com/the-agency/sejours-ete/, raňajky sme si robili a jedli cez deň po krčmách, napr. pizza 10Eur. Záleží, či obeduješ v Alp d´Huez, alebo v menšej dedinke.
Najväčšia položka - Chce to len čas a partičku.
A inak, spalo sa tam super, v noci teploty okolo 10C.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
tu tiež kedysi bol husty les. dnes len rúbanisko. (včerajší výjazd)
Chcel som vám tu pridať aj KML aj GPX súbor absolvovanej trasy , ale neberie mi to asi preto lebo max. veľkosť je do 1MiB !!!...To ma poser a ako vám mám potom pridať
Btw, nepotrebujes kazetu 11-42, staci klasicka 34, laco ti zozenie 16z prevodnik dopredu
...ináč to odkedy tu je taká kundovina s tým obmedzením dát? Osobne som tu dával výjazdy aj s GPX trasou priamo , z Winterfatbikingu / kurňa to som vypotil za slovo / a nebol problém - v zime
Edit: ramon, to Tucepi vyzerá super ale... Mna odrádza ta vzdialenosť ... Selce sú cez Maďarsko 580km, bol som tu za 6 hodín a pojazd je Ok... A dnes som dal 40 km po bočných asfaltoch a LUXUS
DST: 28,89 km * TIME: 1:43 min. * AVG: 16,76 km/h * MAX: 36,94 km/h * UP: 496m * 20°C a konečne trošku blata
Ináč téma okolo Tučepi, Svati Jur a všeobecne HR tu už je, len je podla mňa slabo navštevovaná...Tak som z toho dôvodu pridával moje reporty radšej tu , aby si ludia vedeli predstaviť ako sa tu a po čom jazdí...Ale ucelená téma s názvom Hrvatski Biking tu veru nie je...
cyklotrasy-navigacie/cyklotrasa-chorvatsko-tucepi-sveti-jure-t34105.html
Jeden deň etapa: Auris-Bourg-Alp d´Huez a po teréne do Aurisu. Všade veľa karavanov a je neuveriteľné, koľko vie jeden kopec pritiahnuť cyklistov z celého sveta. V zime výborná lyžovačka a v lete bike, je tam vybudované veľké množstvo trailov, zaujímavý môže byť ten z Pic Blanc 3330m. http://www.alpedhuez.com/en/summer/biking-mountain/maps.html (nešli sme)
Druhý deň: jazdenie po okolí, v teréne.
Tretí deň: najdlhšia etapa aj s Tour, najprv Auris, Les2Alpes, priehrada Lac du Chambon, Mizoen, Col de Sarenne,
Alp d´ Huez, Auris, cca 73km a 2400 nastúpaných metrov.
V Les2Alpes stretnete na ulici vďaka najväčšiemu ľadovcu v Európe lyžiarov, potom turistov, cyklistov. Atmosféra kúpeľného mestečka, všade taká pohoda. http://summer.les2alpes.com/en/map-of-mtb-pistes.html
Počasie na jednotku, až na tú diaľku super. Každý si tam nájde ten svoj obľúbený terén.
Najväčšia položka -
A inak, spalo sa tam super, v noci teploty okolo 10C.