Nedavno som zazil ohromnu vec. Boli sme na vyjazde na Havrane pri Piestanoch (smer 3 Obrazky), mierny zjazdik po lesnej cesticke a zrazu len zozadu pocujem praskot listia tiahnuci sa dopredu asi 15 m od cesty. Myslel som, ze spolubiker iduci za mnou zvolil novu skratku... Zastal som, cakam, pozeram a asi 10 m pred nami si to sekli cez chodnik 2 jeleniska a 1 srna. Kua ale dupali, az strach (uz sa aj stmievalo). Kebyze nezastanem, tak som sa mohol vozit v jelenich parohoch : D
no napr. aggteleku sa krivo pozries na nepokosenu luku a dostanes kliesta od pohladu. V podstate prechadzka 150m od asfaltovej cesty po polnej ceste tam a spat a o 15min. som zene tahal z boku kliesta. A nie taky "sotva" viditelny, tento bol riadne velky...
To tam pisal nejaky chudak, ktoremu sa uz trasie prst na spusti. On po uloveni urcite toho medveda zje a z koze si urobi oblecenie. Hahaha. A ze nehumanne usmrtenie injekciou ? Ten medved asi vrni blahom ked ho trafi gulka a nie vzdy tak aby ho hned usmrtila. Nemam nic proti tomu , aby sa zver lovila pre potravu, to sa deje v prirode bezne. Ale najvatsi uboziaci su ti ktory dnes lovia zver kvoli trofeji. V minulosti to malo opodstatnenie, lovec dokazal silu, obratnost atd .. Dnes ? Z posedu , vykonnou zbranou s puskohladom ? To dokaze kazdy mamlas. Som sa rozohnil, nevravim , ze medvede nie su premnozene, urcite treba odstranit vsetkych problemovych jedincov, ale polovat na ne by som urcite nedovolil.
pritom ,ak nic nemenili ,celorocne prikrmovanie bolo zakazane ,okrem solisk ,len v zime nad 0,5m snehu tak sa mohlo sucha strava -seno....,lov na navnadu tiez zakazany ,dnes bezna prax ako citame pri posedoch vysypana silaz atd. nie daleko ,max.30m ,lebo vsak keby boli strelecke skusky polovica by nepresla ,vsakano ,zatepleny aj zaskleny posed,potom len vytrci hlaven bac a samozrejme posed hned pri zvaznici az je cim lahsie v mraziaku cista masiarcina s polovackou to nema nic ...krmia zver a ta ide prirodzene naucena za co najlahsou potravou k obciam a mestam ... a pokracovanie uz vieme ....
potom ta taky "hmm" stretne na biku a zacne ti dovravat ze ako hrozne skodis prirode a plasis zver a neviem co este ...
Sa to tu hemží spravodlivými... Ale keď ráno, po ceste do roboty, postretnete uprostred obce pri autobusovej zastávke (kde o pol hodinu na to čaká 15 detí na autobus do školy) statného maciska, tak Vás prejde smiech...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.youtube.com/watch?v=Oslxt0HNQsU
Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down
aká prosím ťa panika? však tam je najviac ochranárov na meter štvorcový
zaujimave je ze rovnaky bullshit hovori nejaky smerak Ing. Richard Takáč, riaditel v tomto podcaste v case okolo 14:25 ..., ak to ma nejaky vseobecne znamy vyznam tak mi to prosim niekto skuste vysvetlit, bo zjavne som v skole chybal ked to vznikalo ...
potom ta taky "hmm" stretne na biku a zacne ti dovravat ze ako hrozne skodis prirode a plasis zver a neviem co este ...
Alebo ako Kazimír, päsťou...
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down