Tak a som vyradeny...vcera si ma na Drivery na Kolibe pri prepalenom skoku nasiel strom...mam viacere zranenia ale nic vazne..hybem sa vlastnou silou..integrala mi asi zachranila zivot.
Swarz na ktorom skoku? my sme s Dzejpiim boli v utorok fotit tiez na drajveri, a tie dve lavice (prva dlha a potom kratsia) su dost nestastne. Tu prvu pokial nepreletis, tak ta pekne rozhadze a strom vsade naokolo pozehnane, nehovoriac o tom ake uzucke su tie dopady...
Nie tie nie ale su trosku nestastne ale to viac veci na drivery, hlavne tie tri velke lavice v strede trate.
Rozbil som sa na sekcii ktora zacina v 1:55 tu https://m.youtube.com/watch?v=UlVhNTKfM-c ten transfer double som dal prilis rychlo/nadaleko a mal som trosku pribrzdit ale nepribrzdil...a potom som prilis rychlo nabehol na ten druhy maly skocik (2:01) ktory ma hodil rovno pred ten treti vysoky kopak(2:02) v poradi ktory som v tej vacsej rychlosti neskocil dobre (vykoplo mi zadok) padol som prednym este pekne do dopadu ale uz som nemal kontrolu a nasledujuca klopka ktoru som priamo preletel ma znovu kopla do lesa kde som asi vo vzduchu letiaci trafil strom. Trafil som ho rovno hlavou/ksichtom a vrchnou castou tela. Normalne mam nabity nos s krvavou rankou a malu podliatinu pod okom aj napriek integrale
Dnes uz pri baraku, taky maly briezok. Uplne pomaly som siel dole. Nepozornost, predne koleso mi zaseklo v jamke a sipka dopredu. Jednu nohu som vypol, druhu nie a potiahol bike za sebou cez predne a dostal peknu supo ramom po hlave. Ale prilba spravila co ma, este troska oskrety laktik.
Noste prilbu na biku stale!!!
Z poslednej navstevy Jasenskej som mal tiez len skrabance. Iked "trosku" vacsie no hlavne ze bez zlomenin.
Najprv pedalom o pen. To nic. Potom som sa prvy krat hecol na velke skoky. Prvy krat som preletel. Druhy krat mi tak nechutne zafukalo, ze som to chcel zrusit ale uz bolo neskoro.
Môj prvý mega tvrdý pád v sezóne 2018 prišiel pri zjazde z Kráľovej Hole 15.7.2018 okolo obeda,po tej "asfaltovej" ceste.Rýchlosť cca 50/60km/h.Nerozumiem doteraz ako sa to stalo,zrazu ma prehodilo cez riaditka a už som letel(zrejme vtiahlo reťaz/naklľko som mal zlý prevod-takže asi moja chyba).Nastala neskutočná bolesť.Chválabohu som sa nepolámal iba veľmi narazil komplet pravú stranu.Prilba dolámaná-myslím,že mi zachránila život pri pohľade na ňu behá mráz po chrbte.Po príchode domov cca 20km som mal ešte pred sebou som nebol schopný pohybu.Pozitívne je,že sa to lepší každou hodinou,i keď noc bola zlá.Ponaučenie-Majte stále prilbu,i pri ceste po rožky do obchodu,ozaj zachranuje životy,majte správne prevody pri zjazde,dávajte si na seba pozor a užívajte si bike a život.Krásny deň vám prajem.Dominik
Dnes som ukončil mesačnú PN po páde na bajku. Tiež mi prilba zachránila život. Teda minimálne skalp. Cez veľkú trávu som si neskoro všimol koľaje od kolmej poľnej cesty na tú moju. Nasledoval let cez riadidlá v 33,4km/h. Sranda je, že si nepamätám samotný pád, ale až poslednú sekundu brzdenia bradou a nejaký praskot. To bola prilba a plece, ale neviem v akom poradí. Po dobrej hodinke ležania v tráve som zistil ako si môžem dať ruku, aby som dokázal zájsť domov cca. 4km.
Doma som sa to pokúšal vyležať cez víkend, ale keď som potom zbadal krvavé fľaky pod kožou, kde som nebol ani odretý, tak som šiel na pohotovosť. Tam sa ako prvé pýtali "kedy sa to stalo" a následne si vypýtali 10EUR.
Ponaučenie:
1. neodkladajte návštevu lekára, lebo za úraz, ktorý sa stal pred 24hod . a viac si vypýtajú 10EUR.
2. chodievajte aspoň dvaja alebo sa snažte chodiť po frekventovanejších cestách
3. lepšia tvrdá vidlica ako mäkká
4. noste prilbu, lebo ako druhá otázka na pohotovosti bola "či som mal prilbu".
Ktovie koľko by si pýtali, keby som povedal NIE.
No a ak ležíš po úraze z nejakého dôvodu hodinu na tráve, máš amnéziu na pád, možno si bol chvíľu aj v bezvedomí a potom to ideš horkoťažko vyležať doma je tvoja chyba. A neboj sa, či máš prilbu alebo nie, poplatok by bol rovnaký. Dajako moc riešiš poplatky, môžeš byť rád, že aspoň úrazy sú oslobodené od poplatkov na pohotovosti (či už 2€ alebo 10€ ), pokiaľ ideš na ošetrenie hneď.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Rozbil som sa na sekcii ktora zacina v 1:55 tu https://m.youtube.com/watch?v=UlVhNTKfM-c ten transfer double som dal prilis rychlo/nadaleko a mal som trosku pribrzdit ale nepribrzdil...a potom som prilis rychlo nabehol na ten druhy maly skocik (2:01) ktory ma hodil rovno pred ten treti vysoky kopak(2:02) v poradi ktory som v tej vacsej rychlosti neskocil dobre (vykoplo mi zadok) padol som prednym este pekne do dopadu ale uz som nemal kontrolu a nasledujuca klopka ktoru som priamo preletel ma znovu kopla do lesa kde som asi vo vzduchu letiaci trafil strom. Trafil som ho rovno hlavou/ksichtom a vrchnou castou tela. Normalne mam nabity nos s krvavou rankou a malu podliatinu pod okom aj napriek integrale
naraz do stromu bez prilby...
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=10155758495085888&id=103760535887
Noste prilbu na biku stale!!!
Najprv pedalom o pen. To nic. Potom som sa prvy krat hecol na velke skoky. Prvy krat som preletel. Druhy krat mi tak nechutne zafukalo, ze som to chcel zrusit ale uz bolo neskoro.
Takze mam tam resty, ktore treba napravit.
Nech si noví bajkeri vedia spravne vybrat.
Doma som sa to pokúšal vyležať cez víkend, ale keď som potom zbadal krvavé fľaky pod kožou, kde som nebol ani odretý, tak som šiel na pohotovosť. Tam sa ako prvé pýtali "kedy sa to stalo" a následne si vypýtali 10EUR.
Ponaučenie:
1. neodkladajte návštevu lekára, lebo za úraz, ktorý sa stal pred 24hod . a viac si vypýtajú 10EUR.
2. chodievajte aspoň dvaja alebo sa snažte chodiť po frekventovanejších cestách
3. lepšia tvrdá vidlica ako mäkká
4. noste prilbu, lebo ako druhá otázka na pohotovosti bola "či som mal prilbu".
Ktovie koľko by si pýtali, keby som povedal NIE.