stanos4 rozhodne myslim ze viac ako aktualna teen age
Je to neskutocne drze, arogantne, si myslia ze si mozu vsetko dovolit. Ale tak ked decku poviete ze na neho nikto nemoze vztiahnut ruku a vymozitelnost prava v tomto state je aka je tak to tak aj vyzera. Za nasich cias by nas zrezali jak hadov a bol by klud. Dnes by to natocil nejaky fracek na mobil a uz by to lietalo po facebookoch a ludia by sa zavzdusnovali ako je to mozne, telesne tresty, do bruselu bla bla...
hned som si spomenul na tuto scenu z The Gentlemen
Deti by sa nemali biť, ľudia by mali dobre zarábat, nikto by nemal byť nešťastní a všetci by sa mali mať dobre. Nikto by nemal kradnúť, ľudia by si mali dopriať (navzájom). Zabudol som na niečo?
OK, nechajme to. Predpokladam, že k výchove detí sa vyjadrujete aspoň tí, čo ste vychovali, alebo vychovávate deti.
mna tiez tatko bil a nezazlievam mu to. obcas to mozno prehnal ked mu rupli nervy ale fyzicky ani dusevne ma to nezasiahlo. nase deti nebijeme, ked boli mensie dostali na zadok, ale to bolo len obcas a nie nijako sadisticky, tak normalne. teraz uz zo dva roky nedostali a staci ked sa na ne skaredo pozriem alebo zvysim hlas treba vychovavat od mala a nepodcenit to, lebo sa to lahko otoci proti rodicom. nie ucitel ani kamarat dava zaklad vychovy ale rodicia
Ako dieta som "vychovaval" mladsich surodencov, tak ako som to videl a zazival sam od rodicov, hlavne fotra. Uvedomil som sa ked som mal mozno 12r a mladsia sestra mi povedala ze som jak foter. Tak asi tolko k tomu "zaucho" a ci "vychovavam deti".
Nevravim, ze " zaucho" nebude pre mnoho rodicov "spravnejsia" reakcia, ale ak hej tak vpodstate len za to lebo hocco ine by robili tak "to nevedia spravit spravne" (vobec netvrdim ze je to lahke spravit spravne alebo ze ja by som to vedel). Ale proste bitke sa treba uplne vyhybat....
Ivan Mikloš: "Pri prvom pilieri (ktorého sa ministrom navrhnuté opatrenia týkajú) to znamená napríklad najskôr si vyjasniť, aká bude miera solidarity a zásluhovosti pri dôchodkoch z tohto dôchodkového piliera."
Zaujímavý vývoj... V roku 1991, keď som bol pozrieť v parlamentnom výbore pre zdravotníctvo, sociálne veci a čojaviem ako sa to vtedy volalo, nejaká pani Keltošová (v tých časoch ministerka za HZDS) tvrdila, že zdravotné poistenie je na princípe solidarity a dôchodkové poistenie na princípe zásluhovosti. Že to už nie je tak som zistil po výpočte môjho dôchodku, keď mi Soc. poisťovňa skrátila dôchodok cca o 30-40%, akože príspevok pre tých, čo celý život málo zarábali a málo odvádzali na svoj dôchodok...
Ivan Mikloš: "Pri prvom pilieri (ktorého sa ministrom navrhnuté opatrenia týkajú) to znamená napríklad najskôr si vyjasniť, aká bude miera solidarity a zásluhovosti pri dôchodkoch z tohto dôchodkového piliera."
Zaujímavý vývoj... V roku 1991, keď som bol pozrieť v parlamentnom výbore pre zdravotníctvo, sociálne veci a čojaviem ako sa to vtedy volalo, nejaká pani Keltošová (v tých časoch ministerka za HZDS) tvrdila, že zdravotné poistenie je na princípe solidarity a dôchodkové poistenie na princípe zásluhovosti. Že to už nie je tak som zistil po výpočte môjho dôchodku, keď mi Soc. poisťovňa skrátila dôchodok cca o 30-40%, akože príspevok pre tých, čo celý život málo zarábali a málo odvádzali na svoj dôchodok...
Trochu to sledujem, mam 6 rokov do dochodku podla platnej legislatívy. V čechácj je to ešte viac solidarnejšie. Napr. (iba cez jednoduchu kalkulačku), niekto ma hruby príjem 25T CZK, vychádza dochodok asi 14500 CZK. No a teraz príjem 50T CZK sa nerovná 2x tolko. Necelých 20T.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Je to neskutocne drze, arogantne, si myslia ze si mozu vsetko dovolit. Ale tak ked decku poviete ze na neho nikto nemoze vztiahnut ruku a vymozitelnost prava v tomto state je aka je tak to tak aj vyzera. Za nasich cias by nas zrezali jak hadov a bol by klud. Dnes by to natocil nejaky fracek na mobil a uz by to lietalo po facebookoch a ludia by sa zavzdusnovali ako je to mozne, telesne tresty, do bruselu bla bla...
hned som si spomenul na tuto scenu z The Gentlemen
Niečo k predošlej téme. Článok by mal byť odomknutý.
OK, nechajme to. Predpokladam, že k výchove detí sa vyjadrujete aspoň tí, čo ste vychovali, alebo vychovávate deti.
Nevravim, ze " zaucho" nebude pre mnoho rodicov "spravnejsia" reakcia, ale ak hej tak vpodstate len za to lebo hocco ine by robili tak "to nevedia spravit spravne" (vobec netvrdim ze je to lahke spravit spravne alebo ze ja by som to vedel). Ale proste bitke sa treba uplne vyhybat....
Niekto tu píše o mne?
https://tech.sme.sk/c/22484006/zoom-cip-v-mozgu-ma-zabranit-zotroceniu-umelou-inteligenciou.html
https://www.startitup.sk/trnava-dostane-atrakciu-aka-na-slovensku-nema-obdobu-podla-brocku-pojde-o-najvacsi-a-najlepsi-projekt/?
Niečo k predošlej téme. Článok by mal byť odomknutý.
Cau, možeš prosím zalinkovať odomknuty tento članok?
[tag]ci*****g]
https://e.dennikn.sk/2031139/5-ekonomov-hodnoti-krajniakove-napady-na-zmeny-v-dochodkoch/
dik
Cau, možeš prosím zalinkovať odomknuty tento članok?
https://e.dennikn.sk/2031139/5-ekonomov-hodnoti-krajniakove-napady-na-zmeny-v-dochodkoch/
dik[/quote]
V pdf
Trochu to sledujem, mam 6 rokov do dochodku podla platnej legislatívy. V čechácj je to ešte viac solidarnejšie. Napr. (iba cez jednoduchu kalkulačku), niekto ma hruby príjem 25T CZK, vychádza dochodok asi 14500 CZK. No a teraz príjem 50T CZK sa nerovná 2x tolko. Necelých 20T.