@duves - nepotesim ta... Dochodku sa nedockas. Socialna poistovna sa postara, aby si robil az do smrti. Ale neboj sa, zdravotnictvo sa postara, aby to netrvalo dlho...
Definícia: "S cieľom udržať odôvodnenú mieru solidarity v systéme dôchodkového poistenia sa pristúpilo k zachovaniu koeficientu redukcie a anitiredukcie (zvýšenia) priemerného osobného mzdového bodu na účely výpočtu dôchodku na úrovni hodnôt platných v roku 2011. Priemerný osobný mzdový bod v hodnote nižšej ako 1,25 sa započítava v celej výške. Z hodnoty priemerného osobného mzdového bodu od 1,25 do 3 sa započíta 84 %. K priemernému osobnému mzdovému bodu v hodnote nižšej ako 1,0 sa pripočíta z rozdielu medzi hodnotou 1,0 a určeným priemerným osobným mzdovým bodom 16 %."
Legislatíva: Zákon č. 543/2010 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov a o zmene a doplnení niektorých zákonov
Inak je to pekne a riadne svinstvo. A ked ludia pracuju a zarabaju, tiež sa nerieši, že niekto zarobí minimalku a niekto 5x minimalku. Toto tie dôchodky postaviť na solidarnosti je dosť od veci. Ludia čo sa narobia v automobilkach v montaži, sice zarobia, ale s dochodkom sa budu solidarne deliť s niekym, kto predava v zaprdenom novinovom stanku.
Tých montážnikov som sem dal ako príklad, lebo vlady, čo sa prezentuju akože socialne okradaju aj fyzicky pracujúcich. Vuk, aj teba by okradali, ak by si mal taky plat.
Samozrejme, možeme sa donekonečne baviť o tom, čo je, alebo nie je spravodlivosť. Presne ako jedna pani, či slečna, čo študuje scenaristiku, pracuje v obchodaku, aby sa zatial uživila. https://www.postoj.sk/60938/ked-zabava-prekroci-hranice
Som teda toho názoru, že "Ľudia by mali dobre zarábat, všetci rovnako 3000 EUR aby sme si nezávideli. Nikto by nemal byť nešťastní a všetci by sa mali mať dobre. Nikto by nemal kradnúť, ľudia by si mali dopriať (navzájom). Zabudol som na niečo?"
ako sa k zemi spávajú, také maju katastrofy, hurikány, požiare,suchá ....či zimne fujavice
Presne tak. My na Slovensku sa k prírode správame slušne a preto tu tie hurikány a suchá nemáme. Vďaka slušným slovákom nemáme zemetrasenia a iné katastrofy.
Vystavali sme si do výšky Vysoké Tatry (i keď asi kvôli Čechom), ale aj sme krásne vyrovnali žitný ostrov.
My sa o našu zem staráme skvele, nie ako afričania, čo zo Sahary spravili púšť.
Ekonomika je nad ekológiou. Vždy. Alebo, necháš robotu, len kvôli tomu, že ti škodí? Väčšina ľudí nie...
No tu nejde o robotu ako taku. Teraz je ludstvo na takom stupni technolog.vyvoja, že sa kopec vecí vyraba a produkuje zbytočne, ničí sa tak životné prostredie. Stačí si len uvedomiť oblečenie, handry. Mnoho sa toho nepreda. Zbytočne vynaložena energia, produkcia CO2. Chemikalie, farbiva....Idealne v rozvojových krajinách.
Existuju seriozne analyzy, že dostatok tovarov a služieb zabezpečí asi tak 1/3 súčasných zamestnaných či pracujúcich. 2/3 by sa venovali niečo užitočnemu, napr. si predstav/me, že z 3 tyždnoveho obdobia by si pracoval 1 tyždeň po 8 hodinach (denne) a zvyšne 2 tyždne by si športoval, vzdelaval sa. Kdeby by mohlo byť ludstvo však?
Ma to jedno ale. Nie je tam priestor pre hamižnosť jednotlivcov. Lebo tym ludom, čo budu tie zvyšne 2 tyždne robiť ine aktivity treba dať prostriedky na obživu, byvanie, ošatenie, koníčky (šport..).
Ludia predsa nepotrebuju mať domy 100-200 m2 s velkymi televiziami, bazenmi.... Na prespanie stačí izbička.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://index.sme.sk/c/22457696/ako-sa-vypocita-dochodok-a-kde-sa-oplati-nan-sporit.html
Definícia: "S cieľom udržať odôvodnenú mieru solidarity v systéme dôchodkového poistenia sa pristúpilo k zachovaniu koeficientu redukcie a anitiredukcie (zvýšenia) priemerného osobného mzdového bodu na účely výpočtu dôchodku na úrovni hodnôt platných v roku 2011. Priemerný osobný mzdový bod v hodnote nižšej ako 1,25 sa započítava v celej výške. Z hodnoty priemerného osobného mzdového bodu od 1,25 do 3 sa započíta 84 %. K priemernému osobnému mzdovému bodu v hodnote nižšej ako 1,0 sa pripočíta z rozdielu medzi hodnotou 1,0 a určeným priemerným osobným mzdovým bodom 16 %."
Legislatíva: Zákon č. 543/2010 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov a o zmene a doplnení niektorých zákonov
https://hnonline.sk/prakticke-hn/2072157-chcete-sledovat-vyvoj-vasej-penzie-podporte-projekt-oranzovej-obalky
https://www.oranzovaobalka.sk/web/sk/
Podla mna to ma vyznam, ak mate do dôchodku 10 rokov a menej. Ale...JoKo
píše, že sa toho nedožijete.
V roku 2016 to bolo uz len 65%...
Vo videu od Lindáka je údaj 68%
https://www.employment.gov.sk/sk/socialne-poistenie-dochodkovy-system/dochodkovy-system/i-pilier-dochodkove-poistenie/starobny-dochodok/zmeny-od-1-januara-2011.html
Inak je to pekne a riadne svinstvo. A ked ludia pracuju a zarabaju, tiež sa nerieši, že niekto zarobí minimalku a niekto 5x minimalku. Toto tie dôchodky postaviť na solidarnosti je dosť od veci. Ludia čo sa narobia v automobilkach v montaži, sice zarobia, ale s dochodkom sa budu solidarne deliť s niekym, kto predava v zaprdenom novinovom stanku.
Samozrejme, možeme sa donekonečne baviť o tom, čo je, alebo nie je spravodlivosť. Presne ako jedna pani, či slečna, čo študuje scenaristiku, pracuje v obchodaku, aby sa zatial uživila.
https://www.postoj.sk/60938/ked-zabava-prekroci-hranice
Som teda toho názoru, že "Ľudia by mali dobre zarábat, všetci rovnako 3000 EUR aby sme si nezávideli. Nikto by nemal byť nešťastní a všetci by sa mali mať dobre. Nikto by nemal kradnúť, ľudia by si mali dopriať (navzájom). Zabudol som na niečo?"
Kazdy bude robit kolko bude vladat (kolko sa mu bede chciet), a kazdy bude mat tolko, kolko bude potrebovat (kolko si nakradne)...
Je to tak, v roku 2016 to bolo 68%, pozrel som si vymer dochodku.
Ale teraz ked si nieco privyrobim, tak mi pridaju len polovicu...
Presne tak. My na Slovensku sa k prírode správame slušne a preto tu tie hurikány a suchá nemáme. Vďaka slušným slovákom nemáme zemetrasenia a iné katastrofy.
Vystavali sme si do výšky Vysoké Tatry (i keď asi kvôli Čechom), ale aj sme krásne vyrovnali žitný ostrov.
My sa o našu zem staráme skvele, nie ako afričania, čo zo Sahary spravili púšť.
Nič si nepochopil.
No tu nejde o robotu ako taku. Teraz je ludstvo na takom stupni technolog.vyvoja, že sa kopec vecí vyraba a produkuje zbytočne, ničí sa tak životné prostredie. Stačí si len uvedomiť oblečenie, handry. Mnoho sa toho nepreda. Zbytočne vynaložena energia, produkcia CO2. Chemikalie, farbiva....Idealne v rozvojových krajinách.
Existuju seriozne analyzy, že dostatok tovarov a služieb zabezpečí asi tak 1/3 súčasných zamestnaných či pracujúcich. 2/3 by sa venovali niečo užitočnemu, napr. si predstav/me, že z 3 tyždnoveho obdobia by si pracoval 1 tyždeň po 8 hodinach (denne) a zvyšne 2 tyždne by si športoval, vzdelaval sa. Kdeby by mohlo byť ludstvo však?
Ma to jedno ale. Nie je tam priestor pre hamižnosť jednotlivcov. Lebo tym ludom, čo budu tie zvyšne 2 tyždne robiť ine aktivity treba dať prostriedky na obživu, byvanie, ošatenie, koníčky (šport..).
Ludia predsa nepotrebuju mať domy 100-200 m2 s velkymi televiziami, bazenmi.... Na prespanie stačí izbička.