Osobne by som sa citil bezpecnejsie bez helmy na holandskom cyklochodniku ako s helmou na tych slovenskych.
Zazil som tam situacie v zime ked cesta pre cyklistov bola odhrnuta a posypana skorej ako cesta pre automobily.
Raz cestou do prace som si vsimol auto na cyklochodniku. V duchu som si hovoril aky retard je schopny sa tadial motat. Bol to automobil inspektorov cyklochodnikov…. To len tak na porovnanie so Slovenskom...
Dnes o 10:40 na čerpačke Shell na panónskej ceste, malý chlapík len ledva videl ponad svoje auto (Mercedes S-klasse BL-399-IN) šoféroval v tretrách s cestnými kuframi.
Cylkista za volantom.
V sobotu sa v pri Presove konali nejake cestne preteky alebo skor hromadna akcia podla zlozenia ucastnikov a ich rekreacneho tempa...
Skoro sami ziletkari a jazdili jak prasata. Az som sa hanbil za to, ze mam na streche auta bajk a zvysni soferi ma priradia k rovnakej kaste.
2x mi cyklisti nedali prednost !!!
Jazda v trojstupe uplne bezna, pustit auto prebehnut ani bohovi, stredova ciara je moj flek a neuhnem.
Nie som z tych, co budu bajkerov lizat na 30cm s autom v protismere, pekne si pockam a obieham nasiroko. Ale ocakavam rovnako slusne spravanie aj od cyklistov.
tak to je rozdiel či to bola nejaká hromadná akcia alebo nie.. lebo vtedy sa očakáva od organizátora že dopravu a jej regulovanie nejako zabezpečí..
ak sa idú za premávky tak hold stretnúť najvačší balík je prúser, ale ako si to predstavuješ vyriešiť? natiahnuť celý balík do zástupu? to by si nikdy bezpečne nepredbehol!
mali na sebe čísla na chrbátoch? ak hej tak išlo o nejak zle zabezpečený pretek... a klasicky to bolo tak že doprovod bol s niekym čo šiel do úniku a zbytok nechali o samote
Bol to normalny pretek. Pohar primatora Sabinova alebo daco take. http://www.maratony.eu/events/o-pohar-primatora-mesta-sabinov/
Nebol som tam, ale predpokladam, ze to bolo ako Bikejoring pise. Cesty su tam v hroznom stave. Organizator siel pred pelotonom nie za nim a tych vzadu nechal napospas osudu.... Na akciach s vacsim poctom ucastnikov by bolo vhodne uzavriet aspon polku cesty. Auta iduce oproti zvycajne nie su problem. Problem su vodici, ktori nevedia obehnut dlhy balik.
inak to musela byť tragická organizácia.. to aj na trnavskej lige máme dvoch policajtov motorkárov.. a sú aj šikovní, keď je križovatka jeden trocha pridá a zablokuje tam hlavnú cestu, aby tam nikto nevbehol, nie je to len o tom žeby sa došli povoziť.
Niektori mali cisla (niektori dokonca dve a tak polovica ziadne). Ziadny doprovod nikde, iba na jednej krizovatke som zbadal chlapika vo veste ako znudene postava v tieni.
A jedna vec je stretnut balik cyklistov a druha vec je trojica bajkerov VEDLA SEBA kazdych 200 metrov a takto to obiehas na trase dlhej 15km... A ani jeden nema v sebe tolko kumstu, aby sa stiahol na kraj, nebodaj ukazal ci mozem. Lebo potom sa zjavuju nervozni magori, co obiehaju hocikde.
Proti pretekom hovori kopa dochodcov a nejake trekingove bajky. A najme to, ze nejazdili vo vlaciku, ale v skupinkach vedla seba. A neraz debatovali. Takze skor mozno nejaky hromadny vyjazd alebo som odchytil v pretekoch uz len rekreantov v zavere pelotonu..
A opakujem = problem bolo nedodrziavanie predpisov z ich strany, ked som 2x nedostal prednost.
tak podľa opisu to bol asi pretek merida masters, čo sú veteránske kategórie, preto si tam videl veľa dôchodcov.. lebo tam štartujú aj 60+ roční, takže od takých nemôžeš čakať nič iné ako rekreačnú jazdu poväčšine... býva to tak že tieto jednotlivé kategórie štartujú zvlášť aj preto si nevidel ucelený balík, ale možno tam boli rôzne úniky.. a nemôžeš čakať, že keď niekto preteká, bude dávať prednosť autám. to je chyba organizácie, že križovatky neboli zabezpečené. východ strašne bojoval o to aby tam mali preteky a nakoniec to takto krásne odfláknu s organizáciou.... pozri propozície, či to sedí s trasou kde si ich stretal http://ecyklistika.sk/propozicie/prop_sabinov_2016.pdf
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://tedx.amsterdam/2015/08/why-doesnt-the-dutch-bike-culture-include-helmets/
Osobne by som sa citil bezpecnejsie bez helmy na holandskom cyklochodniku ako s helmou na tych slovenskych.
Zazil som tam situacie v zime ked cesta pre cyklistov bola odhrnuta a posypana skorej ako cesta pre automobily.
Raz cestou do prace som si vsimol auto na cyklochodniku. V duchu som si hovoril aky retard je schopny sa tadial motat. Bol to automobil inspektorov cyklochodnikov…. To len tak na porovnanie so Slovenskom...
Cylkista za volantom.
Skoro sami ziletkari a jazdili jak prasata. Az som sa hanbil za to, ze mam na streche auta bajk a zvysni soferi ma priradia k rovnakej kaste.
2x mi cyklisti nedali prednost !!!
Jazda v trojstupe uplne bezna, pustit auto prebehnut ani bohovi, stredova ciara je moj flek a neuhnem.
Nie som z tych, co budu bajkerov lizat na 30cm s autom v protismere, pekne si pockam a obieham nasiroko. Ale ocakavam rovnako slusne spravanie aj od cyklistov.
ak sa idú za premávky tak hold stretnúť najvačší balík je prúser, ale ako si to predstavuješ vyriešiť? natiahnuť celý balík do zástupu? to by si nikdy bezpečne nepredbehol!
Nebol som tam, ale predpokladam, ze to bolo ako Bikejoring pise. Cesty su tam v hroznom stave. Organizator siel pred pelotonom nie za nim a tych vzadu nechal napospas osudu.... Na akciach s vacsim poctom ucastnikov by bolo vhodne uzavriet aspon polku cesty. Auta iduce oproti zvycajne nie su problem. Problem su vodici, ktori nevedia obehnut dlhy balik.
A jedna vec je stretnut balik cyklistov a druha vec je trojica bajkerov VEDLA SEBA kazdych 200 metrov a takto to obiehas na trase dlhej 15km... A ani jeden nema v sebe tolko kumstu, aby sa stiahol na kraj, nebodaj ukazal ci mozem. Lebo potom sa zjavuju nervozni magori, co obiehaju hocikde.
Proti pretekom hovori kopa dochodcov a nejake trekingove bajky. A najme to, ze nejazdili vo vlaciku, ale v skupinkach vedla seba. A neraz debatovali. Takze skor mozno nejaky hromadny vyjazd alebo som odchytil v pretekoch uz len rekreantov v zavere pelotonu..
A opakujem = problem bolo nedodrziavanie predpisov z ich strany, ked som 2x nedostal prednost.