Asi platia nejaké nové pravidlá, včera v TN, žiletKÁR mal na na banáne červenú o niekoľko 100m, MTBčKÁR takisto červená ignorovaná ešte aj krížom cez 3 pruhy v križovatke.
Takže tak, by som im zobral VP a bicykle vyšrotoval - na mieste.
Asi platia nejaké nové pravidlá, včera v TN, žiletKÁR mal na na banáne červenú o niekoľko 100m, MTBčKÁR takisto červená ignorovaná ešte aj krížom cez 3 pruhy v križovatke.
...to sú mi novinky...tu u nás na východe cyklisti nemusia mať VP...
Nemusia, to viem ale ako účastník premávky by mali poznať jej pravidlá. A že by mali dostať aspoň zákaz si ho urobiť. Takto kazia meno ostatným slušným.
Tým čo majú zobrať. Za jazdu na červenú je to na mieste. Alebo?
no ale v našej banánovej republike platí niečo na spôsob, že ak si držiteľom VP a jazdíš na bicykli pod parou a máš viac ako 1, tak ti môžu tie papiere zobrať... tie čísla promile sú možno iné, ale takto som si to zapamätal, keď som o tom počul...
Ak si nabumbany a zastavia ta tak zaplatis len pokutu, a nie malu... Ale VP ti nemozu zobrat, lebo to by mohli brat hocikomu kto ide ozraty po/cez cestu. To by tu vela ludi nejazdilo autom. A ajtak by si potom mohol sadnut naliaty na bajk a mohli by ti akurat lizat rit..
VP skratka odoberu len motoristom
ale tak minimálne sa o tom hovorilo a bol možno taký návrh zákona, viem že som sa nad tým strašne pozastavil, že aká blbosť zase
veď a akým spôsobom by sa k tomu či mám vodičák dostali? teda možnosť overenia majú, ale čo následne? VP nemám pri sebe, alebo mi ho už zobrali minule, alebo ho nemám a nemajú mi čo zobrať.. kravina proste už z princípu..
Sú výrazne slabší ako autá, takže idú len keď môžu, autá idú furt...
Je slaba a velmi tazko pravne definovatelna uprava prava prednosti v jazde. To by mohli potom chodci, chodit vzdy a vsade, aj po kolajach a dialniciach.
Z radovo 100+ aut, co som v ten den na semaforoch stretol, ani jedno neslo na cervenu, z 20-30 cyklistov to boli 2. Co je 0% aut vs. 6,7% cyklistov.
Takze aj medzi nami cyklistami existuju tupi ignoranti a hovada.
veď a akým spôsobom by sa k tomu či mám vodičák dostali? teda možnosť overenia majú, ale čo následne? VP nemám pri sebe, alebo mi ho už zobrali minule, alebo ho nemám a nemajú mi čo zobrať.. kravina proste už z princípu..
Vodiči sa nevyhnú zadržaniu vodičského preukazu ani v momente, ak ho odmietnu po výzve policajta vydať. Vďaka evidencii oprávnených vodičov je možné zadržať preukaz aj bez jeho fyzickej prítomnosti.
pokial prave nesoferujes auto, tak ti vodicak podla sucasnej legislativy zadrzat nemozu - aj keby si s 5timi promile na ebajku zrazil na prechode matersku skolku
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Vodička Smartu zrazila cyklistu pri výjazde zo SvoradovejOtvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
...to sú mi novinky...tu u nás na východe cyklisti nemusia mať VP...
Tým čo majú zobrať. Za jazdu na červenú je to na mieste. Alebo?
VP skratka odoberu len motoristom
edit: tak podľa tohto sa neberú http://www.matepravo.sk/clanok/strata-vodicskeho-preukazu-za-bicyklovanie-pod-vplyvom-alkoholu/
ale tak minimálne sa o tom hovorilo a bol možno taký návrh zákona, viem že som sa nad tým strašne pozastavil, že aká blbosť zase
Vodička Smartu zrazila cyklistu pri výjazde zo SvoradovejOtvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Tam dole k hotelu chodievam na biku stale, a v tom useku mas uz poriadnu rychlost. To co sa mu stalo sa ani necudujem, asi to uz neubrzdil.
edit: tak podľa tohto sa neberú http://www.matepravo.sk/clanok/strata-vodicskeho-preukazu-za-bicyklovanie-pod-vplyvom-alkoholu/
Je slaba a velmi tazko pravne definovatelna uprava prava prednosti v jazde. To by mohli potom chodci, chodit vzdy a vsade, aj po kolajach a dialniciach.
Z radovo 100+ aut, co som v ten den na semaforoch stretol, ani jedno neslo na cervenu, z 20-30 cyklistov to boli 2. Co je 0% aut vs. 6,7% cyklistov.
Takze aj medzi nami cyklistami existuju tupi ignoranti a hovada.
Vodiči sa nevyhnú zadržaniu vodičského preukazu ani v momente, ak ho odmietnu po výzve policajta vydať. Vďaka evidencii oprávnených vodičov je možné zadržať preukaz aj bez jeho fyzickej prítomnosti.
7 je OK
http://www.tvnoviny.sk/domace/1746885_nasli-sme-ho-slovensky-rekordman-ktory-jazdil-na-bicykli-s-takmer-7-promile