no aby si nezostarol od tolkeho cakania, mam opacny problem - dnes ma kazdy problem pockat aspon moment aj vtedy ked to treba. hadzu sa mi pod kolesa ci uz biku alebo auta
U nas su signalne plany nastavene tak, ze je ta cca 1-2s pauza to znamena ze jw vsade cervena. To aby stihli prejst aj ti co sli na oranzovu. Keby tie pauzy skratili , bola by prwmavka plynulejsia, ale to by sme nemohli jazdit na oranzove a slabo cervene. Mozeme si za to sami.
v BB teraz na mesiac ci dva zavreli most v centre, ale semafor nikto neprestavil, takze v kazdom cykle ma zelenu smer z uzavreteho mosta a vsetci 30 sekund cakaju pri prazdnej krizovatke by som nepovedal, ze v 21.storoci moze byt problem prestavit semafor, a to pochybujem, ze tam je nejaka logika, alebo "zelena vlna" cez mesto naviazana na ine svetla popri hrone, aj ked urcite by s tym nejaky inzinier hned vyrukoval, v prevadzke sa mi nezda, ze by tam nejaka logika fungovala, ked dost casto tam postavia zelenych panackov aby krizovatku riadili
U nás pri novom Lidli je tiež svet. križ. a je tam pruh na odbočenie vľavo. Minule som v ňom poctivo stál s bikom a prešli asi tri cyklusy a mne zelená neskočila tak som prešiel na červenú po prechode. Asi to tam riadi nejaké čidlo čo ma nezaznamenalo.
Ano, to je indukcna slucka v ceste. Nie vsade ju visno, niekde je osadena pod obrusnou vrstvou asfaltu este pred jej vyliatim.
Ta slucka nie vzdy zachyti bajk ci motorku
Vsimni si v asfalte vyrezany a smolou zalepeny stvorec alebo X. To je cidlo. Bajk to nezachyti.
V NL máme aj dve čidlá na bike ktoré ho bez problémov chytajú. Takže pokiaľ to nieje nutné nečakáš.
Oficiálne to je kvôli ekológii - autá sa pohybujú najoptimálnejšie čím majú nižšiu spotrebu / emisie a aj keď ideš pešo alebo na biku, tak nie si deptaný zbytočným čakaním a berieš to ako prijateľný spôsob dopravy
Nie je dna, keby som si nepovedal: "Kam sa tak ponahla, ved sedi v aute. Co mam povedat ja, ked mam len bike..."
Je to horsie ako pred koronou, mam taky pocit. Ja sa este mozem spolahnut na svoje reflexy. Zatial...Ked ma ale bude chciet niekto zostrelit zamerne, neurobim nic. A buducnost nic pekne nevesti, bohuzial.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Spomina sa tam aj odbocenie vpravo na cervenu, ktore tak vela ludi obhajuje.
Ta slucka nie vzdy zachyti bajk ci motorku
Je rozdiel čakať na niečo a čakať úplne zbytočne pri prázdnej križovatke.
V NL máme aj dve čidlá na bike ktoré ho bez problémov chytajú. Takže pokiaľ to nieje nutné nečakáš.
Oficiálne to je kvôli ekológii - autá sa pohybujú najoptimálnejšie čím majú nižšiu spotrebu / emisie a aj keď ideš pešo alebo na biku, tak nie si deptaný zbytočným čakaním a berieš to ako prijateľný spôsob dopravy
https://spravy.pravda.sk/regiony/clanok/560520-pri-dopravnej-nehode-v-liptovskom-trnovci-zahynulo-pat-osob-vratane-styroch-deti/
Je to horsie ako pred koronou, mam taky pocit. Ja sa este mozem spolahnut na svoje reflexy. Zatial...Ked ma ale bude chciet niekto zostrelit zamerne, neurobim nic. A buducnost nic pekne nevesti, bohuzial.