Loser Strecno ma specificky rezim dopravy a zatial mi to nikto zo soferov ktorych poznam nevyvratil. Tam je lavy pruh ten rychly, a zazil som tu 1000x policajtov, ktori to monitorovali a nikoho preto neodstavili. Ale mozno sa mylim...
Dejure tam ziadna vynimka neplati. Defacto sa povedzme ze ticho toleruje, ze ides v lavom 90, hoci pravy 70kovy je prazdny. Ale jazdit tam 120 tacho a este byt urazeny, ked ho niekto raci dobehnut, tak to je na Chocholusika.
Prepac, mas poruchu vnimania citaneho textu ? Pisal som o zamernom silnom brzdeni s cielom vedomeho ohrozenia ineho vodica...Tu stacil zlomok sekundy ze to nedobrzdim a sme v sebe
na základe čoho? nemáš v lavom pruhu čo hladať ak nepredbiehaš a keďže ťa obehol zprava zjavne si nepredbiehal a mal si priestor uhnúť.. logika "povolená je 90, ja idem 110, tak ma k*rva nemá kto čo predbiehať" je mimo normálu
A vzdy, opakujem, vzdy plati, ze je lepsie mat idiota 3km pred sebou ako 3 metre za sebou... Uhnem a hotovo. Ale tebe to bolo asi zatazko. Keby si bol uhol, nic by sa nebolo stalo. A najprv ta 2x vyblikal az potom obiehal.
kolki z vas tadial jazdia a poznaju to tam ? Pretože ak by som mu uhol do pomalého praveho pruhu musel by som znizit max. rýchlosť na 70 km/h podľa značky.
Pod strecnom sa môže jazdiť v ľavom pruhu, uhnut niekomu do ľavého môže byť koli kamiónom problém....... Ale samozrejme rýchlejšiemu autu sa odprat z cesty treba
Sú nejaké regionálne pravidlá zakomponované v zákone, alebo je táto výnimka označená dopravnými značkami?
Pokiaľ idem maximálnou dovolenou rýchlosťou, nemusím sa odpratať z cesty rýchlejšiemu. Počká si kým dokončím predbiehanie a zaradím sa späť do pravého pruhu.
Cize ist na 90ke 120 je OK, ale ist na 70ke 100 je uz problem? Sorry, musel by si na 3 sekundy dat nohu dole z plynu a nebodaj este aj opotrebovat ziarovku v smerovke...
A k otazke vyssie - rychlejsiemu autu si povinny sa z laveho uhnut bez ohladu na to, ci uz ides maximalkou alebo nie. Bez vynimiek. Na skolenie vodicov je tu policia a nie samozvani vybrzdovaci laveho pruhu.
Tak si aj prečítaj ten link, ktorý si zverejnil! Pravý pruh je označený tabuľou C22c, čo úplne mení situáciu. Ale to ťa neoprávňuje prekračovať rýchlosť v ľavom.
A nie som povinný sa vyhnúť rýchlejšiemu autu. Aj Rezešová si myslela, že všetci účastníci premávky sú povinný sa jej vyhnúť. Keď som začal prebiehací manéver v ľavom pruhu, môžem ho aj dokončiť. To, že sú polovodiči s permanentkou do ľavého pruhu, neznamená, že ja nemôžem ľavý pruh využiť na predbiehanie. Hlavne preto, lebo začínam zaraďovanie pred tebou a som po tvojej pravici.
Tak to bolo nenormálne arogantné. To je priam na vodičák. Čo si to ten autobusák jeden dovoľuje. Obmedziť dôležitého pána v plechovici.
Myslím, že vodič autobusu mal právo pri výjazde zo zastávkového zálivu obmedziť toho vodiča. Čo by som mu vytkol je, že neskoro zapol smerovku. Začal najprv vychádzať a následne zapol smerovku. Ak by ju zapol skôr, tak vodič auta by mal povinnosť umožniť tomu autobusu výjazd zo zastávky.
Zakon c. 8/2009 o cestnej premavke, §12:
(3) Ak vodič autobusu alebo trolejbusu vychádza z vyhradeného jazdného pruhu do priľahlého jazdného pruhu, vodič jazdiaci v tomto pruhu je povinný mu dať prednosť v jazde. Vodič autobusu alebo trolejbusu je pritom povinný dávať znamenie o zmene smeru jazdy a nesmie ohroziť vodičov ostatných vozidiel.
Kedze vodic autobusu znamenie nedaval, pricom tam stal dost dlho, tak som pocital s tym, ze tu sekundu pocka a taktiez som aj predpokladal moznost, ze sa stane to, co sa stalo na videu, preto som mal nohu na brzde. Keby smerovku zapol o sekundu skor, tak nemam problem ho pustit, ved je to moja povinnost...premavka bola taka, ze som bol na ceste ja a tie dva autobusy v danej chvili. Mail som poslal zato, aby si davali nato pozor, lebo niekto nemusi byt pozorny a hop, nehoda... Pokial viem, tak do zakazu som nevosiel...nesiel som za tabulu, hned pred nou som sa otocil - dodatkova tabula povoluje vjazd zasobovaniu.
JOLI, som rad, ze ma povazujes za doleziteho v ramci tvojej existencie a zdielal by som tvoj nazor, keby som sa nato nepozeral len spoza monitora
Nerozumiem načo píšete špztky na internet. Keby hneď na mieste zdvihnete telefón a na debilov zavoláte políciu, je aspoň nejaká šanca, že sa veci pohnú. Aj keby hneď na mieste nedostali pokutu, ale treba im aspoň ukázať, že nám to nie je jedno. A zvlášť ak to máte aj na kamere, vtedy by som neváhal ani sekundu.
Presne v ten den, len o par hodin skor, som volal na jedneho vodica policiu a nic sa neudialo...mali mi volat, aby som dodal svoju vypoved, ale nikto nevolal.
Ty si nejaky akcny za tym volantom.. asi toho vela nenajazdis ked kvoli takejto blbosti robis take halo.. a to vytrubenie uz vobec nechapem.. v noci trubit na sidlisku ked ako si pisal boli ste tam iba vy traja. Kebyze ta nezbada tak tu smerovku vobec nevyhodi, ale uvedomil sa cize ta zbadal takze to bolo zbytocne.. stacilo bliknut..
Vo vyhláške je dačo takéto:
(5) Ak by vozidlá idúce v obci súčasne vo všetkých jazdných pruhoch bránili v jazde rýchlejšie idúcemu vozidlu, vodič, ktorý jazdí v ľavom jazdnom pruhu, je povinný ho čo najskôr uvoľniť. To neplatí, ak vodič používa ľavý jazdný pruh na obchádzanie, odbočovanie, otáčanie alebo predchádzanie.
Spomínam si dokonca na nejakú rozhlasovú debatu, kde to policajt objasňoval, že vodiči sa nemôžu oháňať tvrdením, že aj tak idú maximálnou povolenou rýchlosťou. Povedal, že takíto šoféri nemajú právo skúmať dôvody prečo ide druhý vodič rýchlejšie. Ak majú možnosť preradiť sa do pravého pruhu, musia to urobiť.
Nie, len pomaly 2000km mesacne...ake halo, prosim ta? To, ze sa profesionalny vodic takto zachova, ti pride v pohode? Mne nie...a btw, debilko co obieha sprava a jazdi dvesto po dialnici je v pohode, vsak? Na takeho som upozornil policajtov...a klakson mam nato v aute, aby som ho obcas pouzil, nie len nato, ked mi huci alarm. Keby som mal na kazdeho polovodica, co sa mi lepi na zadok, aky je rychly, volat policiu, tak mam telefon nonstop na uchu.
Suhlasim s tym, ze v jazde rychlejsim vozidlam sa nema branit...nikdy nevies dovod, preco sa tak ponahla. A ked je sprosty, tak nech je a nech sa ponahla.
Jaj prial by som ti aby ta preskolil nejaky podobny samozvany instruktor ked sa budes naozaj niekam ponahlat
To ze si robis videozaznam je mozno fajn, ale realne sa to pouzit neda ani ako dokaz. Takze aj keby si do toho autobusu napalil nikoho to video nebude zaujimat, ak beusak povie ze daval smerovku tak mas holt smolu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nikto samozrejme nespochybňuje to, že vybrzďovač bol ko**t.
na základe čoho? nemáš v lavom pruhu čo hladať ak nepredbiehaš
Pokiaľ idem maximálnou dovolenou rýchlosťou, nemusím sa odpratať z cesty rýchlejšiemu. Počká si kým dokončím predbiehanie a zaradím sa späť do pravého pruhu.
A k otazke vyssie - rychlejsiemu autu si povinny sa z laveho uhnut bez ohladu na to, ci uz ides maximalkou alebo nie. Bez vynimiek. Na skolenie vodicov je tu policia a nie samozvani vybrzdovaci laveho pruhu.
http://auto.sme.sk/c/6636839/pod-strecnom-sa-nemusite-autam-prekracujucim-rychlost-vyhybat-cez-pravy-pruh.html
Už sa k tomu viac vyjadrovať nejdem
A nie som povinný sa vyhnúť rýchlejšiemu autu. Aj Rezešová si myslela, že všetci účastníci premávky sú povinný sa jej vyhnúť. Keď som začal prebiehací manéver v ľavom pruhu, môžem ho aj dokončiť. To, že sú polovodiči s permanentkou do ľavého pruhu, neznamená, že ja nemôžem ľavý pruh využiť na predbiehanie. Hlavne preto, lebo začínam zaraďovanie pred tebou a som po tvojej pravici.
Myslím, že vodič autobusu mal právo pri výjazde zo zastávkového zálivu obmedziť toho vodiča. Čo by som mu vytkol je, že neskoro zapol smerovku. Začal najprv vychádzať a následne zapol smerovku. Ak by ju zapol skôr, tak vodič auta by mal povinnosť umožniť tomu autobusu výjazd zo zastávky.
Zakon c. 8/2009 o cestnej premavke, §12:
Kedze vodic autobusu znamenie nedaval, pricom tam stal dost dlho, tak som pocital s tym, ze tu sekundu pocka a taktiez som aj predpokladal moznost, ze sa stane to, co sa stalo na videu, preto som mal nohu na brzde. Keby smerovku zapol o sekundu skor, tak nemam problem ho pustit, ved je to moja povinnost...premavka bola taka, ze som bol na ceste ja a tie dva autobusy v danej chvili. Mail som poslal zato, aby si davali nato pozor, lebo niekto nemusi byt pozorny a hop, nehoda... Pokial viem, tak do zakazu som nevosiel...nesiel som za tabulu, hned pred nou som sa otocil - dodatkova tabula povoluje vjazd zasobovaniu.
JOLI, som rad, ze ma povazujes za doleziteho v ramci tvojej existencie a zdielal by som tvoj nazor, keby som sa nato nepozeral len spoza monitora
(5) Ak by vozidlá idúce v obci súčasne vo všetkých jazdných pruhoch bránili v jazde rýchlejšie idúcemu vozidlu, vodič, ktorý jazdí v ľavom jazdnom pruhu, je povinný ho čo najskôr uvoľniť. To neplatí, ak vodič používa ľavý jazdný pruh na obchádzanie, odbočovanie, otáčanie alebo predchádzanie.
Spomínam si dokonca na nejakú rozhlasovú debatu, kde to policajt objasňoval, že vodiči sa nemôžu oháňať tvrdením, že aj tak idú maximálnou povolenou rýchlosťou. Povedal, že takíto šoféri nemajú právo skúmať dôvody prečo ide druhý vodič rýchlejšie. Ak majú možnosť preradiť sa do pravého pruhu, musia to urobiť.
Suhlasim s tym, ze v jazde rychlejsim vozidlam sa nema branit...nikdy nevies dovod, preco sa tak ponahla. A ked je sprosty, tak nech je a nech sa ponahla.
To ze si robis videozaznam je mozno fajn, ale realne sa to pouzit neda ani ako dokaz. Takze aj keby si do toho autobusu napalil nikoho to video nebude zaujimat, ak beusak povie ze daval smerovku tak mas holt smolu.