JOLI je mi to jasne, ak by som byval vo velkom meste isto sa takym debilom nevyhnem, preto som rad ze byvam tu. napr. smer Zilinu nechodim vobec, pretoze tam chodi tolko aut ze by som sa nadychal viac CO2 ako cisteho vzduchu. a priamoumerne by tam bolo viac blbcov ktory ohrozuju cyklistov vedome, ale bez uvedomenia si nasledkov
Je tu jar, cyklisti na cestách sa rozmnožujú a vodiči začínajú byť agresívni. Je to tak každý rok, už dlhé roky. Občas mám nejakú nepríjemnú skúsenosť s vodičmi, na jar je ich však najviac.
Napríklad v poslednom období Rakúšanka na klasickej križovatke odbočovala z vedľajšej na hlavnú do ľava, ja oproti nej z vedľajšej na vedľajšiu, križoval som hlavnú... Nedala mi prednosť a ešte bola z toho nervózna.
Asi traja ma v Rakúsku ohrozili predbiehaním v protismere, akoby som tam ani nebol. Dvaja na slovenských autách, jeden na rakúskom... Nestihol som ani bidon vytiahnuť. Ďalší ma predbiehali, keď boli predbiehaní - to ani nepočítam.
Opäť v Rakúsku - bol som v kruháči a pri vchádzaní na kruháč mi nedal prednosť - rakúske auto...
V Bratislave odbočoval taxikár (čierny Mercedes evidovaný v Senci) do prava, bez blinkaa, bez pozretia do zrkadla. Keď som to ubrzdil a drbol mu rukou do zadných svetiel, tak zastavil, vyliezol z auta a ešte bol slovne agresívny. Na upokojenie som mu musel naznačiť, že mu hodím bicykel na prednú kapotu...
Za posledný týždeň-dva toho bolo dosť na celý rok...
JoKo: mna vytlacil strieborny Megane sedan na liscom udoli. Dali tam spomalovace (pri poliklinike), no niekto uz vybral jeden diel, aby auta nemuseli spomalit. Kedze su tam spomalovace dva, som ho dobehol a buchol po kapote ci je pri vedomi. Stale ale uvazujem. Kto chcel spomalovac? Miestny obyvatelia koli bezpecnosti? Kto vybral ten jeden diel? Miestny obyvatelia koli hluku? Hmm..Skusim to nafotit a poslat na miestny urad, iked neviem co to prave oni maju na starosti..
Joko - super report
veru, Rakusaci tiez nie su ziadni svatuskari, ale to bude tym ze tato oblast pri BA je farmarska a v tych autach su sami sedlaci, ktorim je u riti nejaky cyklista.
Ja sice nemam skusenost s Rakusanmi na bicykli, ale peso... Bol som raz s priatelkou v Hainburgu a sli sme pekne po chodniku, ktory krizoval vyjazd z parkoviska. Prave z parkovacieho miesta cuvala nejaka zena - Rakusanka a my sme boli este v dost velkej vzdialenosti, aby v pohode presla. Ona si ale zjavne myslela, ze jej chceme skocit pod auto, tak zastala na vyjazde, ukazala prostrednik, vyplazila jazyk a sla
Vec:JOKO
1. Asi veľmi často jazdíš. Možno uber km na ceste Menej problémov
2. Mať bidón a plný po ruke, na rýchle hodenie po aute, super vec ( ale moc agresívne, viem...)
3. Ukľudnenie - hodenie biku na prednú kapotu, fajn. Ale na zváženie, čo sa viac poškodí bike alebo drahé auto.. ?
4. Začať nosiť na biku outdorové kamery a natáčať...a potom si tu založíme nový predmet, AKČNÉ VIDEÁ (lyžiari ich hromadne používajú...)
Bude viac zábavy...
to hodenie bajku na kapotu funguje len ako vystraha. Snad by nikto nehadzal karbonovy bicykel alebo mozno aj hej, ale v stave momentalnej nepricetnosti
Ono k tej polícii... mať kamerový záznam by určite pomohlo. Hlavne nech je tam vidieť TEČ. Polícia by to musela riešiť a minimálne by k danej veci musel dotyčný vypovedať a pri dobrom zázname by bez pokuty asi neodišiel. Isto lepšie ako sa len sťažovať na nete...
dnes pre zmenu jeden 'cyklista'. rano o 8 na chorvatskom siel predo mnou, daco vybral a zacal cucat, a kukam ze mu spadol vrchnak. ale potom ked na drzovku hodil prazdnu tubu pod nohy trom ludom co isli okolo tak bolo jasne ze ani ten vrchnak mu nespadol nahodou... taky potetovany typek a jazdil stylom: 'boha ale som frajer'. z predu som sa ho neodvazil cvaknut
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Napríklad v poslednom období Rakúšanka na klasickej križovatke odbočovala z vedľajšej na hlavnú do ľava, ja oproti nej z vedľajšej na vedľajšiu, križoval som hlavnú... Nedala mi prednosť a ešte bola z toho nervózna.
Asi traja ma v Rakúsku ohrozili predbiehaním v protismere, akoby som tam ani nebol. Dvaja na slovenských autách, jeden na rakúskom... Nestihol som ani bidon vytiahnuť. Ďalší ma predbiehali, keď boli predbiehaní - to ani nepočítam.
Opäť v Rakúsku - bol som v kruháči a pri vchádzaní na kruháč mi nedal prednosť - rakúske auto...
V Bratislave odbočoval taxikár (čierny Mercedes evidovaný v Senci) do prava, bez blinkaa, bez pozretia do zrkadla. Keď som to ubrzdil a drbol mu rukou do zadných svetiel, tak zastavil, vyliezol z auta a ešte bol slovne agresívny. Na upokojenie som mu musel naznačiť, že mu hodím bicykel na prednú kapotu...
Za posledný týždeň-dva toho bolo dosť na celý rok...
veru, Rakusaci tiez nie su ziadni svatuskari, ale to bude tym ze tato oblast pri BA je farmarska a v tych autach su sami sedlaci, ktorim je u riti nejaky cyklista.
http://www.lidovky.cz/autem-na-snezku-po-ceste-pro-turisty-ridic-si-vyjel-na-vylet-do-narodniho-parku-gcd-/zpravy-domov.aspx?c=A150504_125446_ln_domov_rof
http://hradec.idnes.cz/auto-se-pokusilo-vyjet-obrim-dolem-v-prvni-zone-krkonosskeho-parku-1pt-/hradec-zpravy.aspx?c=A150504_133653_hradec-zpravy_pos#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6
ha, som tu po dlhom čase späť.
Vec:JOKO
1. Asi veľmi často jazdíš. Možno uber km na ceste
2. Mať bidón a plný po ruke, na rýchle hodenie po aute, super vec
3. Ukľudnenie - hodenie biku na prednú kapotu, fajn. Ale na zváženie, čo sa viac poškodí bike alebo drahé auto..
4. Začať nosiť na biku outdorové kamery a natáčať...a potom si tu založíme nový predmet, AKČNÉ VIDEÁ
Bude viac zábavy...
5. Posielať potom záznamy na políciu ?
http://www.lidovky.cz/autem-na-snezku-po-ceste-pro-turisty-ridic-si-vyjel-na-vylet-do-narodniho-parku-gcd-/zpravy-domov.aspx?c=A150504_125446_ln_domov_rof
http://hradec.idnes.cz/auto-se-pokusilo-vyjet-obrim-dolem-v-prvni-zone-krkonosskeho-parku-1pt-/hradec-zpravy.aspx?c=A150504_133653_hradec-zpravy_pos#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6
Čo dodať? Iba, že toto je čistokrvný mototurista.