Najväčšie hovädá na bratislavských cestách sú vodiči MHD. Presviedčam sa o tom každý deň cestou do/z práce (česť výnimkám). Včera ma cestou domov predbehol jeden na linke č.20 za Penati klubom za Dúbravkou z toho posledného krátkeho kopca k Technickému sklu len aby v sekunde ako sa dostal predo mňa zastal krížom tak, že blokoval celý jazdný pruh pretože chcel odbočiť vľavo k Technickému sklu, ale musel dávať prednosť a jeho riť by sa dala obísť len cez priekopu Nechýbalo veľa a môj ksicht by bol otlačený na jeho zadnej TEČ.
Nestihol som jeho EČ, naháňať sa mi ho k Technickému sklu nechcelo a do DNV ma už nedobehol. Asi zaktivizujem tú mini kamerku čo mám a leží mi v zásuvke.
Lepsie ako ecv sluzi cislo vozidla.. podla neho sa to da identifikovat aj cez imhd.sk lebo sa tam pisu poradia a vies si ho kludne aj pockat na zastavke a prehovorit mu do duse.. alebo ju z neho vytlct
Predvčerom pri Detve, kde stávajú R1 ma opäť vytočil jeden chlapík na kamióne s naloženými kameňmi. Ma pri obiehaní vytlačil. Veľa nechýbalo a by som zletel z cesty dole. O cca 100 m potom odbočil vľavo na vedľajšiu. Mi nedalo a šiel som za ním. Onedlho zastal, tak som mu urobil školenie vodičov. Ale v kľude bez nervov (som sa nezvyčajne udržal). Chlapík mi hovorí, že ako ma mal obehnúť, keď idem 60. Btw bolo to na 50ke a šiel som možno aj toľko. Som sa ho pýtal, že aký to malo význam, keď hneď odbočil preč. Na to som už odpoveď nedostal. Každý sa len ponáhľa a ani sám nevie kam. Sa mi neskôr ospravedlnil, ja som sa mu pozdravil a zaželal šťastnú cestu.
. Chlapík mi hovorí, že ako ma mal obehnúť, keď idem 60. Btw bolo to na 50ke a šiel som možno aj toľko.
Tak to je naozaj adekvátna argumentácia.
Ak by to bol traktro, tak ho proste neobehne a ide za ním, keďže nedokáže ísť podstatne rýchlejšie aby ho včas obehol.
Však som sa mu aj zasmial na to. Traktor je dokonca aj pomalší, ale je veľký, tak toho z cesty nevytlačia ako cyklistu. Žiaľ u nás ešte veľmi dlho potrvá, kým sa naučíme jazdiť s rozumom.
Pokiaľ ja dobre vidím, je tam prerušovaná čiara. V prípade, že chcel zabočiť doľava, bolo jeho povinnosťou sa stiahnúť k strede vozovky. Doľava sa odbočuje od stredovej čiary a nie od pravej strany z krajnice!!!
evidentne sa slo odbocovat ci cyklista(ka) vobec daval-a a v dostatocnom predstihu znamenie je uz druha vec,treba si uvedomit ze priemerna reakcia najrychlejsich vodicov je pol sekundy pri rychlosti atd.atd. ked hodis ruku a hned zacnes ist ku stredu mozes mat problem davas znamenie rychlejsiemu alebo rovnako rychlemu pri smerovkach to si treba uvedomit ...takze dostatocny predstih je klucovy
Podľa poslednej novely slovenského cestného zákona je vodič jazdiaci priamo povinný dať prednosť cyklistovi odbočujúcemu vľavo, resp. prechádzajúcemu do vedlajšieho jazdného pruhu.
Samozrejme, cyklista nesmie byť lenivý a musí ľavou paprčou ukázať, že tam chce ísť - to už v zákone nie je... Prípadne sa aj pozrieť dozadu, či to nejaký ten blbec za ním vie.
To sa mi stalo minule, idem si pri kraji pravého pruhu a blížim sa ku križovatke, kde chcem odbočiť doľava. No musím prejsť celý svoj pravý pruh a celý ľavý, ktoré oba idú rovno a dostať sa do tretieho, ktorý začína pred križovatkou. V tom momente som vytasil ľavú ruku a začal sa pomaly presúvať. Blbček, ktorý išiel v ľavom pruhu ma videl v dostatočne vzdialenosti, ale aj tak neuberal z plynu a ešte akoby sa snažil zrýchliť ako by sa snažil ešte ma minúť pred tým ako mu skrížim jeho pruh. Samozrejme, že jeho odhady boli úplne vedľa ako u väčšiny blbečkov-ignorantov. Dupol na brzdy a kolesá iba pišťali a drhli o asfalt. 100 m pred ním bol semafór, ktorý ukazoval pre jeho smer červenú. Takže nemal ani dôvod niečo stíhať. Ja som dokončil manéver a na zelenú prefrčal križovatkou doľava.
Vodiči vôbec akoby nevedeli ako sa pri takýchto situáciách správať. Lebo minimum cyklistov používa ruky na zmenu smeru a väčšinou tých plašákov na bicykli vidím ísť štýlom, že zastavia pri krajnici, počkajú kým prejdú autá a potom odbočia do vedľajšej ulice. Alebo na križovatke so semafórmi vybehnú z cesty na chodník, kde cez prechody prejdu do bočnej ulice, kde zase vojdú na cestu a pokračujú. Proste absolútna diera zo znalosti povinnosti a práv cyklistu v cestnej premávke na oboch stranách tábora.
Ja mam opacnu skusenost. Ak potrebujem ist cez 2 pruhy dolava vystrcim ruku kuknem za seba a nikdy ma este neobehlo viac ako jedno auto. Zvycajne len to, ktore slo +- vedla mna
Alebo na križovatke so semafórmi vybehnú z cesty na chodník, kde cez prechody prejdu do bočnej ulice, kde zase vojdú na cestu a pokračujú. Proste absolútna diera zo znalosti povinnosti a práv cyklistu v cestnej premávke na oboch stranách tábora.
Kym budu nase cesty pre cyklistov tak nebezpecne, ze samotni policajti toleruju jazdu cyklistov po chodnikov, o povinnostiach cyklistov v cestnej premavke je zbytocne sa vobec bavit.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
myslím že 2013 som šiel greenbike zozadu ako zbierač, nazbieral som 2 igelitky bordelu po trati
keby aspoň nejaké "vhodnejšie" auto.. ale s formulkou pumou?
Tak to je naozaj adekvátna argumentácia.
Ak by to bol traktro, tak ho proste neobehne a ide za ním, keďže nedokáže ísť podstatne rýchlejšie aby ho včas obehol.
Veď po nej presiel,čii??
Samozrejme, cyklista nesmie byť lenivý a musí ľavou paprčou ukázať, že tam chce ísť - to už v zákone nie je... Prípadne sa aj pozrieť dozadu, či to nejaký ten blbec za ním vie.
Vodiči vôbec akoby nevedeli ako sa pri takýchto situáciách správať. Lebo minimum cyklistov používa ruky na zmenu smeru a väčšinou tých plašákov na bicykli vidím ísť štýlom, že zastavia pri krajnici, počkajú kým prejdú autá a potom odbočia do vedľajšej ulice. Alebo na križovatke so semafórmi vybehnú z cesty na chodník, kde cez prechody prejdu do bočnej ulice, kde zase vojdú na cestu a pokračujú. Proste absolútna diera zo znalosti povinnosti a práv cyklistu v cestnej premávke na oboch stranách tábora.
Kym budu nase cesty pre cyklistov tak nebezpecne, ze samotni policajti toleruju jazdu cyklistov po chodnikov, o povinnostiach cyklistov v cestnej premavke je zbytocne sa vobec bavit.