Je tam aj vidno ako cestujuci doslova utrhli sedadlo pred nimi a primlazdili cestujucich.
Presne to sa stane aj v osobaku ak sa vezie niekto nepriputany na zadnom sedadle v aute.
priputat sediacich pasazierov samozrejme nie je problem, co ale so stojacimi ?
dalšia vec, ak by aj zakonodarca prijal ustanovenie, ze pasazieri v prostriedkoch hromadnej dopravy musia byt priputany bezpecnostnym pasom, ako by si v reale chcel dodrziavanie tohto zakona kontrolovat ? vodic by pred jazdou kazdeho skontroloval ? alebo by mhdcky zastavovali prislusnici PZ SR a kontrolovali 50 pasazierov, ci ma kazdy zapnuty pas ? kto by bol zodpovedny, za pripadne pousenie tohto ustanovenia, vodic, prevadzkovatel vozidla, pasazier ?
No to uz je ta utopia, jedine ze by bolo povolene v autobuse iba sediet.
Ale to by muselo chodit viac autobusov a tu uz by klesali zisky na ukor bezpecnosti cestujucich, no proste utopia.
Inak nedavno cestovala znama v buse, autobusar sa prilis tlacil na auto pred nim a tukol do neho. V podstate mala rychlost v takej bratislavskej kolone, ale aj to stacilo na to, ze vsetci co stali popadali na zem ako hrusky a bolo tam aj par zlomenin.
No pytal si sa konkretne ako by som to riesil technicky, tam je riesenie jednoduche.
Toto uz su skor byrokraticke veci, ktore z mojej pozicie neovplyvnim:)
počkaj počkaj, to ja píšem o oficiálnej kapacite reálna ***** je na niektorých trasách aj +100
takže aby všetci sedeli tak aj 8 autobusov bude treba.. a keď nastúpi nejaká babka, ty proste vstaneš a vystúpiš a počkáš na ďalší
takže riešenie je že z kapacity autobusu skoro 200 ludí to okresáme na 50?
A co by sa stalo take zle, ak by to tak bolo:)?
Ja napisem co by sa zlepsilo.
Zlepsila by sa hustota spojov (neprisli by presne naraz ale v malych odstupoch).
Tym padom by to urcite prilakalo viac ludi do mestskej a zaroven by ubudlo aut v meste.
Zlepsila by sa hustota spojov (neprisli by presne naraz ale v malych odstupoch).
Tym padom by to urcite prilakalo viac ludi do mestskej a zaroven by ubudlo aut v meste.
Akurát si popísal nikde nekončiacu špirálu vedúcu k prehusteniu MHD v meste
to sa mi stalo raz pri malej rychlosti v buse c.39 pred racianskym mytom ked musel autobusar skakat na brzdy pretoze mu niekto vosiel do cesty. a bola to o dost mensia rychlost a nasiel som sa na slecne co sedela na sedadle oproti. (verte mi nebolo to naschval hoci bola pekna )
Vidíš, keby si stál, tak sa ti to nestane. Masa tiel v 39 ťa proste nepustí aby si sa zosypal. Výhoda natrieskaných liniek.
priputat sediacich pasazierov samozrejme nie je problem, co ale so stojacimi ?
Stojaci, nech si láskavo prečítajú oznam. Ešte stále sa to myslím lepí aspoň v BA na stropné časti vozidel. "Ak stojíte, držte sa". Poprípade ešte pamätám "Neoznačený cestovný lístok, je neplatný". No a najkrajšie upozornenie bolo v trolejbusoch nad dverami "Zazní-li, zvukové znamení a rozsvíti-li se světlo nevystupujte, opusťte dveřní prostor."
Slovensku MHD toto netrapi. Chodi tak plna, ze jednoducho nemas kam spadnut aj keby si chcel.
Co sa tyka reflexnej vesty, vcera jednemu typkovi zachranila zivot. Siel v tme, zrejme opity po strede cesty. Keby nemal reflexku zrejme by som si ho vsimol neskoro a nestihol sa vyhnut
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Co brani montovaniu pasov na sedacky ako v aute?
Nestoji snad za to zdravie ci ludsky zivot podla teba?
Narychlo som nieco poguglil, vid pekny crashtest:
http://www.nitralive.sk/doprava/7137-bezpecnostne-pasy-su-povinne-aj-v-autobuse
Je tam aj vidno ako cestujuci doslova utrhli sedadlo pred nimi a primlazdili cestujucich.
Presne to sa stane aj v osobaku ak sa vezie niekto nepriputany na zadnom sedadle v aute.
dalšia vec, ak by aj zakonodarca prijal ustanovenie, ze pasazieri v prostriedkoch hromadnej dopravy musia byt priputany bezpecnostnym pasom, ako by si v reale chcel dodrziavanie tohto zakona kontrolovat ? vodic by pred jazdou kazdeho skontroloval ? alebo by mhdcky zastavovali prislusnici PZ SR a kontrolovali 50 pasazierov, ci ma kazdy zapnuty pas ? kto by bol zodpovedny, za pripadne pousenie tohto ustanovenia, vodic, prevadzkovatel vozidla, pasazier ?
Ale to by muselo chodit viac autobusov a tu uz by klesali zisky na ukor bezpecnosti cestujucich, no proste utopia.
Inak nedavno cestovala znama v buse, autobusar sa prilis tlacil na auto pred nim a tukol do neho. V podstate mala rychlost v takej bratislavskej kolone, ale aj to stacilo na to, ze vsetci co stali popadali na zem ako hrusky a bolo tam aj par zlomenin.
Toto uz su skor byrokraticke veci, ktore z mojej pozicie neovplyvnim:)
takže aby všetci sedeli tak aj 8 autobusov bude treba.. a keď nastúpi nejaká babka, ty proste vstaneš a vystúpiš a počkáš na ďalší
A co by sa stalo take zle, ak by to tak bolo:)?
Ja napisem co by sa zlepsilo.
Akurát si popísal nikde nekončiacu špirálu vedúcu k prehusteniu MHD v meste
Tak beriem to tak ze lepsia 1 mhd ako 50 aut:)
Vidíš, keby si stál, tak sa ti to nestane. Masa tiel v 39 ťa proste nepustí aby si sa zosypal. Výhoda natrieskaných liniek.
Stojaci, nech si láskavo prečítajú oznam. Ešte stále sa to myslím lepí aspoň v BA na stropné časti vozidel. "Ak stojíte, držte sa". Poprípade ešte pamätám "Neoznačený cestovný lístok, je neplatný". No a najkrajšie upozornenie bolo v trolejbusoch nad dverami "Zazní-li, zvukové znamení a rozsvíti-li se světlo nevystupujte, opusťte dveřní prostor."
Co sa tyka reflexnej vesty, vcera jednemu typkovi zachranila zivot. Siel v tme, zrejme opity po strede cesty. Keby nemal reflexku zrejme by som si ho vsimol neskoro a nestihol sa vyhnut