Nas tak raz sopliaci v aute pokropili davkou z ostrekovacov, ked sme sli s priatelkou na bikoch. Tak som na to dupol a o 1,5km dalej, ked zastali na semaforoch, som im tu kraksnu pocastoval kapitalnym mrmlom vytiahnutym az niekde z paty
mne sa to stava casto s tymi ostrekovacmi ale zatial som kludny raz ma jeden predbehol a hned odbocil do merkurymarketu brzdil som aj ocami a vyhresil sa fajne hh chcel som ist zanim na parkovisko a odkopnut mu spetak a ist dalej ale nekoniec ma to preslo a takych debilkov stretam stale kurnik
ked mas mat konflikt so zufalou existenciou nos so sebou aspon obojrucny mec, aby sisi potom mohol povedat, ze to za nieco stalo vyhovorka, ze sa to na bajk nezmesti - ked to budes mat za jazdy na chrbte, problemy ta budu obchadzat copyrightimage.slidesharecdn.com image.slidesharecdn.com
Pozri, mohol mu ho tam nechať a stratil by ho úplne. Takto bola šanca, že to prežil, veď koľkokrát padne telefón na zem a nic. Skôr išlo o to, že sa mu drzo vdrbal do cesty, napriek tomu mu chcel motorkár pomôcť a dostali sa mu len gesta v podobe prostredníka.
Pozri, mohol mu ho tam nechať a stratil by ho úplne. Takto bola šanca, že to prežil, veď koľkokrát padne telefón na zem a nic. Skôr išlo o to, že sa mu drzo vdrbal do cesty, napriek tomu mu chcel motorkár pomôcť a dostali sa mu len gesta v podobe prostredníka.
Tak toto nebolo ani z daleka "drzo vdrbal do cesty" motorkar mal vela vela priestoru nemusel ani brzdit ani sa uhybat
vies, toto je to, ze vela ludi si mylsi, ze nevdrbal. Presne o tom je to "ego", ktore si mysli, vsak ten nech pribrzdi, alebo ja frajer zrychlim. Ja osobne by som sa na taku vzdialenost od motorky nevdrbal, lebo tie idu vzdy rychlejsie a 2-3 sec. nemam problem pockat. Hlavne u vas na vychode je to vdrbavanie caste
nazvime to tak, ako sa to naozaj vola: obmedzil ho. Akonahle ti niekto neda prednost a nasledok je, ze musis menit smer alebo rychlost jazdy, je to obmedzenie. A to nie je dovolene. Ten kolotocar motorkara obmedzil a to je fakt.
Ono kolko arogantnych soferov aut pripada na jedneho cyklistu?ale vie aj mna vytocit ked ide dochodkyna stredom chodnika ovesana taskami a este sa namna vykrici ze co neuhnem ci nevidim ze ide.
nazvime to tak, ako sa to naozaj vola: obmedzil ho. Akonahle ti niekto neda prednost a nasledok je, ze musis menit smer alebo rychlost jazdy, je to obmedzenie. A to nie je dovolene. Ten kolotocar motorkara obmedzil a to je fakt.
zle
"V ďalšom sú podrobnejšie rozobraté vybraté ustanovenia zákona č. 315/1996 Z.z. a vykonaný ich technický rozbor.
1. PREDNOSŤ V JAZDE
§2 písm. D
„dať prednosť v jazde povinnosť vodiča počínať si tak, aby vodič, ktorý má prednosť v jazde, nemusel náhle zmeniť smer alebo rýchlosť jazdy“,
Z právneho hľadiska pravdepodobne jednoduchý paragraf, jeho technická interpretácia je však zložitejšia. K vymedzeniu pojmu „dať prednosť v jazde“ sa viažu nasledujúce paragrafy:
§19 odst. 1:
Vodič, ktorý prichádza na križovatku po ceste označenej dopravnou značkou ako vedľajšia cesta, je povinný dať prednosť v jazde vozidlám prichádzajúcim po ceste označenej dopravnou značkou ako hlavná cesta.
Pojem „náhla zmena smeru alebo rýchlosti jazdy“ je možno z technického hľadiska vysvetliť tak, že je to taká zmena, pri ktorej by vodič využil naplno max. možný súčiniteľ adhézie medzi pneumatikou a vozovkou. T. j. brzdil by s max. dosažiteľným spomalením, resp. by menil smer jazdy na hranici šmyku.
teda ak ti niekto vojde do cesty a ty vies zabrzdit tak aby si neflekoval tak nic zle nespravil kedze je to NENAHLA zmena rychlosti/smeru
(inak citat sudneho znalca, nie moja volna tvorba)
to myslis v casoch ABS vazne? S tym flekovanim? Akokolvek, tu hranicu moze urcit az znalec z daneho odboru prizvany sudom, takze takto pausalne to tvrdit nie je korektne. Napriklad je tam velky vplyv vzdialenosti a s tym suvisiaceho reakcneho casu - ked niekomu vybehnes z vedlajsej na hlavnu 2 metre pred nim, tak ma asi tazko sancu vobec zareagovat a uz vobec nie zacat brzdit tak, aby isiel do smyku.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Aragorn vs taxikarOtvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
https://www.youtube.com/watch?v=xCDnOCS3c1o&feature=youtu.be#t=10.392012
..aj tak nesie zodpovednost za skodu
Presne rovnako pribúda aj blbcov na bicykli. Blbcov pribúda všade.
Tak toto nebolo ani z daleka "drzo vdrbal do cesty" motorkar mal vela vela priestoru nemusel ani brzdit ani sa uhybat
zle
"V ďalšom sú podrobnejšie rozobraté vybraté ustanovenia zákona č. 315/1996 Z.z. a vykonaný ich technický rozbor.
1. PREDNOSŤ V JAZDE
§2 písm. D
„dať prednosť v jazde povinnosť vodiča počínať si tak, aby vodič, ktorý má prednosť v jazde, nemusel náhle zmeniť smer alebo rýchlosť jazdy“,
Z právneho hľadiska pravdepodobne jednoduchý paragraf, jeho technická interpretácia je však zložitejšia. K vymedzeniu pojmu „dať prednosť v jazde“ sa viažu nasledujúce paragrafy:
§19 odst. 1:
Vodič, ktorý prichádza na križovatku po ceste označenej dopravnou značkou ako vedľajšia cesta, je povinný dať prednosť v jazde vozidlám prichádzajúcim po ceste označenej dopravnou značkou ako hlavná cesta.
Pojem „náhla zmena smeru alebo rýchlosti jazdy“ je možno z technického hľadiska vysvetliť tak, že je to taká zmena, pri ktorej by vodič využil naplno max. možný súčiniteľ adhézie medzi pneumatikou a vozovkou. T. j. brzdil by s max. dosažiteľným spomalením, resp. by menil smer jazdy na hranici šmyku.
teda ak ti niekto vojde do cesty a ty vies zabrzdit tak aby si neflekoval tak nic zle nespravil kedze je to NENAHLA zmena rychlosti/smeru
(inak citat sudneho znalca, nie moja volna tvorba)