Niekto info ohladom zrazeneho cyklistu dnes rano pri apole, krizovatka kosicka. Priatelka bola ucastnicka nehody spolu s dalsim autom a bikerom. Ziletkar udajne. Isiel na cervenu cez prechod. Jej auto ho len suchlo co este ustal ale dalsie auto ho uz dalo dole. Vraj zlomena noha. Boli aj zeleni. Samozrejme vina cyklistu. Takze este stale je to fasa chodit na cervenu?
1. Išiel na červenú.
2. Išiel cez priechod pre chodcov.
2 chyby v jednom. HeadandShoulders.
Ja na červenú nejdem, ak krizujem nejaký smer.
BTW. Nechce sa mi veriť, že pure žiletkar bude jazdiť cez priechod. To musel byť nejaký mantak.
Hm čím viac porušuješ zákon o doprave tak si lepší vodič?
Očividne nechápeš, o čom hovorím. Nie, to som nikdy nepovedal. Dobrý vodič sa nedrží predpisov v tých prípadoch, kedy je to vhodné, kedy nikoho neohrozuje a kedy je optimálnejšie alebo bezpečnejšie nechodiť podľa predpisov. Napríklad pri predbiehaní. Keď predbieham človeka, ktorý je očividne nebezpečný pre dopravu za ním a ide 85km/h, tak je bezpečnejšie pridať na plyn a v 90 ho predbehnúť rýchlosťou 130 a v bezpečnej vzdialenosti od neho spomaliť. Vodič, čo sa drží predpisov by ho predbehol 90 a strávil o nejakých tých 10s v ľavom pruhu viac, čím by zvyšoval riziko, že nebezpečný vodič ho vytlačí z cesty alebo sa z protismeru vyrúti iné vozidlo, ktoré nemusí dodržovať maximálnu povolenú rýchlosť(že, motorkári?) a nastane kolízna situácia. Takéto situácie sú bežné na ceste. Stretávam ich takmer každý deň.
ono pravdepodobne by bol vinnikom aj keby isiel na zelenu, kedze po priechode pre chodcov ma ist rychlostou chodca nie rychlostou cyklistu
Zákon o cestnej premávke $53:
(4) Pred vstupom na vozovku sa chodec musí presvedčiť, či tak môže urobiť bez nebezpečenstva, a len čo vstúpi na vozovku, nesmie sa tam bezdôvodne zdržiavať ani zastavovať. To platí na priechode pre chodcov i mimo neho. Chodec nesmie prekonávať zábradlie ani iné zábrany.
Z toho plynie, že chodec sa má na vozovke zdržiavať čo najkratší čas, prejsť prechod urýchlene a najrýchlejšie, ako je to možné. Chodec môže ísť aj rýchlosťou auta, pokiaľ to dokáže.
Keď to zoberieme matematický: 90 km/h je 25 m/s...myslím, že tých 25 m je dosť na "obehnutie" človeka, je to presne 1 sekunda...neviem, čo by som robil zvyšných 9 sekúnd v ľavom pruhu
Keď to zoberieme matematický: 90 km/h je 25 m/s...myslím, že tých 25 m je dosť na "obehnutie" človeka, je to presne 1 sekunda...neviem, čo by som robil zvyšných 9 sekúnd v ľavom pruhu
Do rovnice si zabudol zapocitat ze ten koho predbiehas nestoji ale ide 85kmh tj 23,6m/s.
Preto pisal tych 10s navyse. Nie ze by som s jeho nazormi suhlasil len vysvetlujem ten vypocet.
outsiiider Co je na tom? To je uplne bezne ked ide oproti cyklista a este aj cez plnu ciaru (ja tak nejazdim, len to pravidelne zazivam a uz take ani neriesim....)
Nie, nemám. Len tu veľa ľudí nedokáže pochopiť základnú logiku bezpečnej a efektívnej jazdy. Nečudo, že potom všetci nadávajú na cyklistov, keď tu vidím také ohlasy, aké tu sú. Treba sa pozrieť najprv na seba a ako ja jazdím a potom požadovať od iných ohľaduplnosť. V tom Taliansku, napríklad, oveľa viac ľudí bicykluje. Je to tam ďalší národný šport hneď po futbale. Nestretol som sas tam tým, že by vodiči ohrozovali cyklistov, ako tu...
On pise o obehnuti ineho auta iduceho 85km/h..... takze kolko metrov budes potrebovat aby si ho 90km/h obehol?
randy co je na tom? ze raz sa nebudem mat kde uhnut tak ty mozno neriesis ja viem ze tak jazdia a dufam ze niekto poradi kde to posielat aspon nech mu daju pokutu vidno mu pekne do ksichtu
tie prechody su diskutabilne ,o co ide , o to ze na kraji prechodu mas zastat -spomalit ako keby si tam mal "stopku ci daj prednost"-podla vyhladu a pozriet sa ci mas volno respektive auta dokazu bezpecne zastavit ked na prechod vstupis ,na prechode uz je jedno ako ides ak nie je velka hustota chodcov-na bajku skor opustis kriticke miesto -vozovku ,samozrejme stale davat bacha na vsetky pruhy ...pri nesemaforovych viac pruhovych prechodoch, prave auta mozu pokracovat skor ,ked prejdes vozovku rychlejsie na bajku....
lenze vysvetli to "debilom" "preco", preto radsej "dame" blbuvzdorny plosny zakaz na biku po prechode a tym riesime dve muchy jednou ranou ,kym zosadnes tak ta zaregistruju ,ked tam vletis bezprizorne tak rychlosti bajku aut sa zrataju a ***** to pruserom...
Ked ide cyklista, auta sa mu musia odpratat z cesty The Best of Dutch Bicycle Cam Cycling Crashes, Accidents!!!Otvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
link na presny cas https://youtu.be/N-a2v7V8EJw?t=198 (a video, kedze |vstavane" nejde :/)
Z toho plynie, že chodec sa má na vozovke zdržiavať čo najkratší čas, prejsť prechod urýchlene a najrýchlejšie, ako je to možné. Chodec môže ísť aj rýchlosťou auta, pokiaľ to dokáže.
ako si toto dokazal dedukovat zo znenia paragrafu mi je fakt zahadou... uz mi chybaju len sprinterske startovacie bloky pred kazdym prechodom...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
1. Išiel na červenú.
2. Išiel cez priechod pre chodcov.
2 chyby v jednom. HeadandShoulders.
Ja na červenú nejdem, ak krizujem nejaký smer.
BTW. Nechce sa mi veriť, že pure žiletkar bude jazdiť cez priechod. To musel byť nejaký mantak.
Očividne nechápeš, o čom hovorím. Nie, to som nikdy nepovedal. Dobrý vodič sa nedrží predpisov v tých prípadoch, kedy je to vhodné, kedy nikoho neohrozuje a kedy je optimálnejšie alebo bezpečnejšie nechodiť podľa predpisov. Napríklad pri predbiehaní. Keď predbieham človeka, ktorý je očividne nebezpečný pre dopravu za ním a ide 85km/h, tak je bezpečnejšie pridať na plyn a v 90 ho predbehnúť rýchlosťou 130 a v bezpečnej vzdialenosti od neho spomaliť. Vodič, čo sa drží predpisov by ho predbehol 90 a strávil o nejakých tých 10s v ľavom pruhu viac, čím by zvyšoval riziko, že nebezpečný vodič ho vytlačí z cesty alebo sa z protismeru vyrúti iné vozidlo, ktoré nemusí dodržovať maximálnu povolenú rýchlosť(že, motorkári?) a nastane kolízna situácia. Takéto situácie sú bežné na ceste. Stretávam ich takmer každý deň.
Zákon o cestnej premávke $53:
ktorý je očividne nebezpečný pre dopravu za ním a ide 85km/h
(teda okrem toho, že ide 85
mimochodom 130 na 90 mimo obce je okolo 130 ale EVRI
Do rovnice si zabudol zapocitat ze ten koho predbiehas nestoji ale ide 85kmh tj 23,6m/s.
Preto pisal tych 10s navyse. Nie ze by som s jeho nazormi suhlasil len vysvetlujem ten vypocet.
https://ulozto.sk/!LBUfOGaawQW1/deeges-mp4
On pise o obehnuti ineho auta iduceho 85km/h..... takze kolko metrov budes potrebovat aby si ho 90km/h obehol?
miso2012 rob ako myslíš si hádam dospelý.
Najbezpecnejsie mi pride ho proste neobiehat:)
lenze vysvetli to "debilom" "preco", preto radsej "dame" blbuvzdorny plosny zakaz na biku po prechode a tym riesime dve muchy jednou ranou ,kym zosadnes tak ta zaregistruju ,ked tam vletis bezprizorne tak rychlosti bajku aut sa zrataju a ***** to pruserom...
The Best of Dutch Bicycle Cam Cycling Crashes, Accidents!!!Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
link na presny cas https://youtu.be/N-a2v7V8EJw?t=198 (a video, kedze |vstavane" nejde :/)
ako si toto dokazal dedukovat zo znenia paragrafu mi je fakt zahadou... uz mi chybaju len sprinterske startovacie bloky pred kazdym prechodom...