Či tam tetka mala alebo nemala byť je už jedno... Keď si niesom istý, že nikoho nezramujem, tak neuvediem auto do pohybu... Na to sú tam zrkadlá... Odkiaľ mala babka vedieť, aký má šofér výhľad a kde sú a čo vlastne sú mŕtve uhly? Na druhej strane šofér vie, že sú ľudia všelijakí a vbehnú aj rovno pod kolesá...
Keď si niesom istý, že nikoho nezramujem, tak neuvediem auto do pohybu... Na to sú tam zrkadlá...
To by si s tým autom iba celé roky stál na mieste ... Slepé uhly nákladných áut, aj keď majú plne vybavené a správne nastavené zrkladlá, je známy problém. Pozri si toto video: https://youtu.be/PGOJJ8Or0Fk
Postupne sa to rieši, od nejakého roku budú musiať mať (a možno už aj musia, nesledujem to tak detailne) nové náklaďáky asistenčné systémy, ktoré sledujú mŕtve uhly.
Momentálne si šoféri zatiaľ aspoň lepia nálepky Angles Morts okolo celého auta - tie aspoň tým ľuďom, ktorí o probéme vedia, pripomenú, že sa nachádzajú v slepom uhle a potom vedia, že sa odtiaľ majú pratať. V niektorých krajinách sú myslím tie nálepky už aj povinné. copyrightwww.truckershop.sk www.truckershop.sk
Samozrejme, či vodič toho auta skrátka "iba" nepozrel do zrkadla, ale skrátka aj keby pozrel, tak ju nemusel vidieť.
Ta zavora 0:32 mi pripomenula tu nasu vo Vojke nad Dunajom. Tym zaroven varujem cyklistov co to tam nepoznaju. Ked sa vo Vojke vylodite z kompy ako posledny a pojdete smer dedina (dolu) veliky pozor. Zavora snima len auta, Cyklistov opustajucich kompu az po autach nezachyti a zavrie sa vzdy tak, ze je stastie ked clovek zrovna nedostane po hlave. Obist to vlemi nejde len skackanim cez predelovaci pas so znackami. Tak opatrne.
Odkiaľ mala babka vedieť, aký má šofér výhľad a kde sú a čo vlastne sú mŕtve uhly?
Ine veci mala vediet: https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2009/8/20220801.html
§ 55 Osobitné ustanovenia o cyklistoch
(5)Pomaly idúce alebo stojace vozidlo môže cyklista idúci rovnakým smerom predchádzať aj po pravej strane vozovky alebo krajnici, pritom je povinný dbať na zvýšenú opatrnosť; to neplatí, ak vodič takého vozidla dáva znamenie o zmene smeru jazdy doprava.
No ja ti neviem ci to je zrovna ten problem.
Co robila pred nakladiakom odbocujucim v pravo na pravej strane ? Mala sat pekne za nim, alebo ak ho predisla po lavej strane, o com pochybujem, tak stat priamo prd nim v strede. Jedine, ze by nakladiak nedaval znamenie o zmene smeru jazdy v pravo.
Ved viem, napisal som to skratene, ved v clanku je vsetko, staci si ho precitat, nie?
Inak uplne rovnake sa stalo pred par rokmi aj tu u nas pod Kolibou, Tatrovka tu rozmackala cyklistu na padrt, takisto stal pred nou a vodic ho nevidel
Keď sme už pri tých nehodách, nech sa páči. Máte tam všetko: auto - cyklista, cyklista - chodec, cyklista - cyklista. Z kamery cyklistu, z kamery auta, mesta...
Cynicky sa tu dá konštatovať, že takýchto stareniek a dedkov ešte takto zahynie. Toto nie je nič výnimočné, keďže ľudia sú nepoučiteľné tupelá. Najlepšie by bolo im púšťať tie videá z Činy alebo Indie, kde je takýchto nehôd zaznamenaných desiatky, kde domiešavač alebo iný nákladiak rozjazdil kolesami skútristu alebo cyklistu, ktorý sa postavil vedľa nich pred križovatkou ako cez kopirák aj v tomto prípade. Nikdy by ma nenapadlo stáť vedľa nákladiaka na semafóre alebo stopke, keď viem, že nemá šancu ma vidieť alebo ja nemôžem vedieť ktorým smerom sa pohne v križovatke. Vždy ostávam či už za nákladiakom, autobusom, trolejbusom ak sú tesne pred križovatkou a jedine kedy idem dopredu ak je priestor bezpečne popri nich prejsť medzi vozidlom a obrubníkom a sú v kolóne ďalej od križovatky.
Pozrime sa... Krtkovia chcú učiť orla lietať...
Bez urážky...
Mŕtve uhly na nákladnom aute sú okolo kabíny vykryté zrkadlami. A ostáva len ich správne nastaviť. Majú mi nastavovať zrkadlá okoloidúci? Zo sedadla vodiča vidím v zrkadlách celý pravý bok odpredu dozadu a 1-1.5m pred kabínu+ celý ľavý bok... Je to zodpovednosť a na tú sú šoféri nad 3.5t každý rok školení
Inak uplne rovnake sa stalo pred par rokmi aj tu u nas pod Kolibou, Tatrovka tu rozmackala cyklistu na padrt, takisto stal pred nou a vodic ho nevidel
Odkiaľ máš to info? Išiel som tade práve keď prichádzala sanitka, a podľa jednej (vraj očitej) svedkyňe to bolo tak, že cyklista po pravej strane predbiehal pomaly sa rozbiehajúci náklaďák, nestihol to, a ako sa vozovka zužovala, ten náklaďák ho pritlačil o zábradlie napravo, a to ho v podstate zomlelo. Cyklista ležal už v odbočke na Tupého.
Predpokladám, že ide o tú nehodu z r. 2018, po ktorej potom na pamiatku pripevnili o zábradlie bicykel. A čo presne sa tam stalo som potom nikde nečítal.
Toto nie je nič výnimočné, keďže ľudia sú nepoučiteľné tupelá.
Ako môžeš niekoho nazvať tupelom len preto, že nevie to, čo vieš ty?
Naozaj si myslíš, že 73-ročná pani niekde na dedine by mala ovládať problematiku mŕtvych uhlov veľký nákladných vozidiel?
A naozaj si si úplne istý, že nejakú chybu neurobil vodič náklaďáku, keď tú pani nazývaš tupelom?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
To by si s tým autom iba celé roky stál na mieste ... Slepé uhly nákladných áut, aj keď majú plne vybavené a správne nastavené zrkladlá, je známy problém. Pozri si toto video: https://youtu.be/PGOJJ8Or0Fk
Postupne sa to rieši, od nejakého roku budú musiať mať (a možno už aj musia, nesledujem to tak detailne) nové náklaďáky asistenčné systémy, ktoré sledujú mŕtve uhly.
Momentálne si šoféri zatiaľ aspoň lepia nálepky Angles Morts okolo celého auta - tie aspoň tým ľuďom, ktorí o probéme vedia, pripomenú, že sa nachádzajú v slepom uhle a potom vedia, že sa odtiaľ majú pratať. V niektorých krajinách sú myslím tie nálepky už aj povinné.
Samozrejme, či vodič toho auta skrátka "iba" nepozrel do zrkadla, ale skrátka aj keby pozrel, tak ju nemusel vidieť.
Ta zavora 0:32 mi pripomenula tu nasu vo Vojke nad Dunajom. Tym zaroven varujem cyklistov co to tam nepoznaju. Ked sa vo Vojke vylodite z kompy ako posledny a pojdete smer dedina (dolu) veliky pozor. Zavora snima len auta, Cyklistov opustajucich kompu az po autach nezachyti a zavrie sa vzdy tak, ze je stastie ked clovek zrovna nedostane po hlave. Obist to vlemi nejde len skackanim cez predelovaci pas so znackami. Tak opatrne.
Ine veci mala vediet:
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2009/8/20220801.html
§ 55 Osobitné ustanovenia o cyklistoch
(5)Pomaly idúce alebo stojace vozidlo môže cyklista idúci rovnakým smerom predchádzať aj po pravej strane vozovky alebo krajnici, pritom je povinný dbať na zvýšenú opatrnosť; to neplatí, ak vodič takého vozidla dáva znamenie o zmene smeru jazdy doprava.
Klasika - vodic nakladiaku ju nevidel
No ja ti neviem ci to je zrovna ten problem.
Co robila pred nakladiakom odbocujucim v pravo na pravej strane ? Mala sat pekne za nim, alebo ak ho predisla po lavej strane, o com pochybujem, tak stat priamo prd nim v strede. Jedine, ze by nakladiak nedaval znamenie o zmene smeru jazdy v pravo.
https://m.youtube.com/watch?v=vYrxbdhLEN0
No nie vždy je na vine cyklista, aj keď za drvivú väčšinu nehôd si mohli sami.
Bez urážky...
Mŕtve uhly na nákladnom aute sú okolo kabíny vykryté zrkadlami. A ostáva len ich správne nastaviť. Majú mi nastavovať zrkadlá okoloidúci? Zo sedadla vodiča vidím v zrkadlách celý pravý bok odpredu dozadu a 1-1.5m pred kabínu+ celý ľavý bok... Je to zodpovednosť a na tú sú šoféri nad 3.5t každý rok školení
Odkiaľ máš to info? Išiel som tade práve keď prichádzala sanitka, a podľa jednej (vraj očitej) svedkyňe to bolo tak, že cyklista po pravej strane predbiehal pomaly sa rozbiehajúci náklaďák, nestihol to, a ako sa vozovka zužovala, ten náklaďák ho pritlačil o zábradlie napravo, a to ho v podstate zomlelo. Cyklista ležal už v odbočke na Tupého.
Predpokladám, že ide o tú nehodu z r. 2018, po ktorej potom na pamiatku pripevnili o zábradlie bicykel. A čo presne sa tam stalo som potom nikde nečítal.
Ako môžeš niekoho nazvať tupelom len preto, že nevie to, čo vieš ty?
Naozaj si myslíš, že 73-ročná pani niekde na dedine by mala ovládať problematiku mŕtvych uhlov veľký nákladných vozidiel?
A naozaj si si úplne istý, že nejakú chybu neurobil vodič náklaďáku, keď tú pani nazývaš tupelom?
Tento internet je fakt toxický ...
Bez urážky...
Mŕtve uhly na nákladnom aute sú okolo kabíny vykryté zrkadlami.
Nie sú. Prinajmenšom nie sú na mnohých, ak nie na väčšine nákladiakov.