Dufajme, ze tymto prispevkom uz mame tradicnu rannu znosku nezmyslov za sebou. Ostatni samozrejme vedia, ze:
1. cyklista nema jazdit po chodniku
2. okolo kruhacov casto ziadne chodniky neexistuju
3. cyklista nemoze mysliet na to, ze potencialne za volantom kazdeho auta sedi osoba nesposobila bezpecne viest motorove vozidlo
Inak bavha pri dvojoruhovych kruhacoch…. Vodic / cyklista vo vonkajsom oruhu ma prednost pred vodicom vo vnutornom kruhu… takze ak ten na vonkajsiu chce pokracovat po kruhaci a vy chcete zist vyjazdom dole musite mu dat prednost z prava (dufam ze toto vacsina z nas vie) ale teda minule po nehode okolo ktorej sme sli v NR na kruhaci kde sa ludia hadali… a vinnik si myslel ze on ma prednost zacinam pochybovat ci o tom ludia vedia 🧐
Neviem, či to chápem správne, ale píšu, že cyklistka viedla bicykel cez prechod pre chodcov. Otázka je, či na ňom sedela alebo nie, lebo ak na ňom nesedela, tak de iure bola chodkyňa. Ak však išla na bicykli, tak porušila pravidlá cestnej premávky a ak by sa dokázalo, že náhle vošla na prechod, tak za samotnú nehodu by ani nemal byť vodič potrestaný. Za to čo sa dialo po nehode, samozrejme áno.
O com? Ja viem ze nemozem po chodniku ale ked uz ma tam posiela policajt tak uz ludia maju pocit ze ved no a co ked tak jazdia.
O tom, ze prikaz policajta je nadradeny vseobecne platnym pravidlam cestnej premavky. Tzn. svojim spochybnovanim jeho prikazu ktore si tu predviedol len prezentujes, ze neovladas zakon.
Keď to policajt vyšpekuloval, tak nad tým nieje čo špekulvať. Nabudúce sa ti nebude páčiť ako riadi v strede križovatky dopravu a budeš mať zase problém?
Moja, z dnesneho vyjazdu. Policajti sa ti na to vyprdnu, sami seba nebudu riesit. Povedia ti nieco v style ze Pri plneni sluzobnych povinnosti bla bla...
Na plnenie (a bežné parkovanie) majú myslím parkovisko za budovou.
Ale áno, za posledné 2 týždne som pri čakaní na semafor ako chodec na Racku videl 2* auto nepovolené odbočujúce vľavo zo smeru Račianska na Legionársku, obidvakrát to boli policajti, bez hukania
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
1. cyklista nema jazdit po chodniku
2. okolo kruhacov casto ziadne chodniky neexistuju
3. cyklista nemoze mysliet na to, ze potencialne za volantom kazdeho auta sedi osoba nesposobila bezpecne viest motorove vozidlo
https://www.facebook.com/KRPZTN/posts/pfbid024RE9CuAS1FJjmb58wD1mH9QDp8fNw166MuBqMxDTVZLCmvRbHZnB2uCWXZRM8raAl
Neviem, či to chápem správne, ale píšu, že cyklistka viedla bicykel cez prechod pre chodcov. Otázka je, či na ňom sedela alebo nie, lebo ak na ňom nesedela, tak de iure bola chodkyňa. Ak však išla na bicykli, tak porušila pravidlá cestnej premávky a ak by sa dokázalo, že náhle vošla na prechod, tak za samotnú nehodu by ani nemal byť vodič potrestaný. Za to čo sa dialo po nehode, samozrejme áno.
O com? Ja viem ze nemozem po chodniku ale ked uz ma tam posiela policajt tak uz ludia maju pocit ze ved no a co ked tak jazdia.
O tom, ze prikaz policajta je nadradeny vseobecne platnym pravidlam cestnej premavky. Tzn. svojim spochybnovanim jeho prikazu ktore si tu predviedol len prezentujes, ze neovladas zakon.
Ak uz nevies napisat moja chyba, urobil by si lepsie ak by si nic nenapisal 😅
Ale áno, za posledné 2 týždne som pri čakaní na semafor ako chodec na Racku videl 2* auto nepovolené odbočujúce vľavo zo smeru Račianska na Legionársku, obidvakrát