Takze, boys, najprv si co-to pozrite, a potom prosim o nazory...
JJ, málo ľudí si otvorene prizná že kúpili p...vinu. Vo vnútri ich to zožiera a tvrária sa že spravili kauf storočia
Dakujem, prave som dopil.
skôr som chcel dať do pozornosti, že každá vidla sa dá upraviť k svojmu maximu, citlivosť, aby sa dal pri váhe jazca využiť plný chod vidly... = komfort
S tym suhlasim.
skôr som chcel dať do pozornosti, že každá vidla sa dá upraviť k svojmu maximu, citlivosť, aby sa dal pri váhe jazca využiť plný chod vidly... = komfort
problém je v tom, že ten stroj je len jediný, takže merania budu vždy za uplne rovnakých podmienok a žiadne laboratorium, ešte nedozrelo na testovanie vidlí okrem pocitov. Vedia povedať ,je tuhšia, jemnejší chod, ale nevedia povedať prečo a v čom sa to prejavý. toto všetko vieš z grafu vyčítať. Samozrejme treba najprv pochopiť princíp ..... len to niekoho môže bolieť. Obrovská výhoda je, že si tam uchytíš akúkolvek vidlu a vidíš ako sa správa pri tvojej váhe. Potom sa môže upraviť a zmerať znovu .... vieš porovnať výsledky úprav
čo všetko sa dá vydieť na grafe? až hnusne veľa.
http://www.tuning-test.cz/3_4.html - vysvetlenie ako to vlastne prebieha pri prejazde 3cm prekážky pri rýchlosti 10km/ hod a pri rôznych váhach jazcov. Zodpovie veľa otázok.
na testovacej stolici je vydieť nábeh kolesa na prekážku a o kolko sa zdeformuje pneu, ktorá ti povie aká je citlivosť vidly. Po prelezení prekázky máš zákmity,x krát za sebou a podla tvaru ti prezradia kvalitu tlmiča. Tomu sa hovorí citlivosť a ovladatelnosť.
Dalšia kontrola je na riditkách, kde sa meria priebeh posunutia riditok do výšky, čiže vieš presne zmerať aký náraz si dostal do rúk (to je ten komfort jazdy, resp. pocit z ovladatelnosti biku.) takže pri prezretí grafu vieš presne čo budeš cítiť pri prejazde a ako sa bude správať.
http://www.tuning-test.cz/video.html
prečo ***** týmy F1 majú tolko elektroniky - aby im prezradila to, čo sa z pocitou jazca v žiadnom prípade nedá vyčítať.
daj päť vidiel (odpružených) do ruky piatim testerom a budeš mať 25 rôznych názorov. V lepšom prípadne sa zhodnú v 30%.
ja som zastanca presných hmatatelných meraní. Auto na STK - dostaneš protokol so všetkými parametrami brzd, CO, CO2.... a nikto ti nepovie, že tebe to ***** viac ako by malo.
... ... ...
Tak som si vykopal hrob ......
Biking je o pocitoch z jazdy. Takze aj ked si vyberies podla objektivneho (laboratorneho) testu, nakoniec mozes byt prekvapeny prijemne aj neprijemne. Nehovoriac o tom, ze vzhladom na skoro nekonecnu variabilitu terenu a podmienok ta vzdy budu cakat prekvapenia. Takze si ten hrob kludne zahrab a netrap sa.
daj päť vidiel (odpružených) do ruky piatim testerom a budeš mať 25 rôznych názorov. V lepšom prípadne sa zhodnú v 30%.
ja som zastanca presných hmatatelných meraní. Auto na STK - dostaneš protokol so všetkými parametrami brzd, CO, CO2.... a nikto ti nepovie, že tebe to ***** viac ako by malo.
čo sa týka vidiel - aj na to existuje testovacia stolica a koncom augusta sa chystám na kukuč.
Nevýhoda takéhoto testovania? všetky vidly sú pri uchytení rovnocenné a až po spustení a zapísaní grafu je vydieť ako ktorá vidla funguje .... Nakolko mám možnosť k nahľiadnutiu výsledkov jednotlivých testovaní, dovolím si tvrdiť, že opisy "z ruky" sa strašne mýlia!!! niektoré vidly o ktorých som si z opisov myslel, že to je bomba, tak testy nevyzerali až tak ružovo.
Tak som si vykopal hrob ......
posledný komentár: 24. 3. 2023 o 3:04