táto téma vzniká ako priestor na komunikáciu ohľadom zmien, ktoré nastanú v najbližšej dobe na MTBIKER fóre.
Historicky sme už viackrát avizovali, že MTBIKER fórum čakajú zmeny. Tie je potrebné spraviť najmä z technologických dôvodov, keďže aktuálne riešenie je už zastarané, čoskoro by nebolo podporované a obmedzuje nás v ďalšom vývoji.
Spolu s tým sa zmení fórum aj vizuálne, aby sme ho posunuli trochu vpred, keďže je to jediná časť webu, ktorá dlhú dobu neprešla žiadnymi zmenami či modernizáciou. Chceme vám priniesť nové funkcionality a budeme radi, keď si nájde aj nových používateľov.
Aké zmeny a vylepšenia nás teda čakajú?
- Rôzne vizuálne zmeny, aby bolo fórum v súlade so zvyškom webu a plnilo svoj účel
- Zmeny v navigácii v rámci fóra
- Diskusia nebude flat (jednoúrovňová), ale bude možné pridávať odpoveď na konkrétny komentár, pri ktorom vznikne vlákno (podobne, ako to máme v magazíne). Budete si môcť nastaviť, či chcete tieto vlákna vidieť defaultne zbalené alebo rozbalené.
- Možnosť nastaviť si notifikácie aj na konkrétne vlákno, nielen celú tému
- Prehľad nových komentárov naprieč všetkými témami na úvodnej stránke
- Možnosť zobraziť si v téme iba najlepšie komentáre
- Rýchlejší prístup k “mojim témam” – obľúbené, kde prispievate, vami pridané… s možnosťou customizácie
- Vyhľadávanie tém aj podľa tagov
- Pridávanie tém bez nutnosti voliť kategóriu či tagy
- Dark mode
Update fóra by mal prebehnúť v úvode decembra, aktuálne cielime budúcu stredu (03. 12.) poobede, ale v prípade problémov pri migrácii to ešte môžeme posúvať (už sa tak aj stalo, pôvodne som tu uvádzal utorok:)). Počas nasadzovania nového riešenia je možné, že fórum na pár hodín odstavíme úplne.
Budeme radi, ak následne využijete túto tému na vaše postrehy, návrhy či bugreporty.
Prosím, buďte s nami trpezliví pri následných opravách bugov, ktoré sme si pri vývoji neuvedomili. Zo skúseností predpokladám, že také budú, nakoľko aktuálne fórum využivate veľmi rôznorodými spôsobmi, a nie všetky poznáme. Posnažíme sa všetku spätnú odozvu posúdiť a validné pripomienky a vylepšenia zapracovať.
@cervo v plnej miere chápem, že ste do zmeny fóra investovali a rozumiem, že to nie je ľahké. Ale aj tak sa opýtam:
- Prečo ste to vôbec menili? Z hľadiska užívateľského pôvodnému fóru nič nechýbalo. Sú za tým nejaké technologické dôvody?
- Po pár dňoch prevádzky a stovkách reakcií nezvažujete návrat k pôvodnému fóru?
Díky a držím palce.
Ahoj, dôvody sú vysvetlené hneď v prvom poste od Rachela. Následne viackrát v rámci tejto témy. Cesta späť na zastaranú platformu, ktorá nás blokovala vo vývoji, neexistuje. Neignorujeme spätnú väzbu, robíme úpravy a prispôsobovanie podľa spätnej väzby, ale musi to už byt na tejto novej verzii.
Ahoj, @Jaroh,
ja som tu uz pisal v uvodnych postoch temy, toto forum ma kazdym rokom menej prispevkov od mensieho poctu ludi. Vacsina vznikajuceho obsahu v nom nema s cyklistikou spolocne nic, organicky traffic nan klesa neustale a aktivita novych ludi sa presuva mimo forum. Tak naco vlastne robit to iste? To je vlastne istota neuspechu, staci si len pockat par rokov.
Za mna osobne je cely koncept fora velmi otazny, ci vobec este naplna nejaky "job to be done" v dnesnej dobe. Ty sice pises "Z hľadiska užívateľského pôvodnému fóru nič nechýbalo", ale to je za mna velmi odvazne tvrdenie, lebo ak by tomu tak bolo, tak preco sa v nom neaktivuje viac ludi z tych, ktori na MTBIKER pridu? Dovodov moze byt viacero, hypotez je dost. Urcite je mozne, ako som pisal, ze samotny koncept fora je neaktualny. Je mozne aj to, ze ked sem novy pouzivatel pride a vacsina obsahu na fore je politika, pieskovisko, vojna, kava, proste rozny off topic pre cyklistu, tak to ma jednoducho odradzujuci efekt. Takisto koncept fora, kde vznikaju nekonecne dlhe temy, ktore maju 100 podstranok a 10 tisic prispevkov v jednej teme, moze tiez odradit. Faktom ale je, ze je na zanikajucom trende, nie teraz od stvrka, ale uz roky.
Ahoj, napísal som, že pôvodné fórum bolo OK "z užívateľského hľadiska", ale myslel som formu, funkcionalitu, interface. A stále si to myslím. Sto stránok a desaťtisíc príspevkom z užívateľského hľadiska ničomu nevadilo, pretože človek sa vedel rýchlo zorientovať.
To, čím argumentuješ Ty, je vec obsahu a v tom s Tebou súhlasím. Najaktívnejšie boli fakt zrejme témy, ktoré sa netýkali bicyklov. Mne osobne to nevadilo, skôr naopak, pohľad cyklokomunity na rozličné otázky ma celkom zaujíma :-) . Rozumiem však, že to generovalo drahý traffic, ktorý hltal zdroje, ale neprinášal žiadny alebo len malý (budovanie komunity) osoh či zisk. Nové fórum však toto asi nejako zásadne nezmení - ak sa naučíme s ním pracovať, tak zase sa asi najviac rozbehnú témy mimo bicyklovania... Zrejme by to chcelo aktívne moderovanie diskusie, ale to by bol iste full-time džob, takže to nie je asi reálne.
Tak či onak, ako @cervo napísal, cesty späť už niet a tak musíme žiť s tým, čo tu je dnes. Snáď si nejako zvykneme, i keď je to teda ťažké :-) Držím palce v tom ladení ...
P-S- Mimochodom, veľa formy a funkcionalít by sa dalo odkukať na Discourse, čo je podľa mňa najviac user friendly diskusná platforma.