táto téma vzniká ako priestor na komunikáciu ohľadom zmien, ktoré nastanú v najbližšej dobe na MTBIKER fóre.
Historicky sme už viackrát avizovali, že MTBIKER fórum čakajú zmeny. Tie je potrebné spraviť najmä z technologických dôvodov, keďže aktuálne riešenie je už zastarané, čoskoro by nebolo podporované a obmedzuje nás v ďalšom vývoji.
Spolu s tým sa zmení fórum aj vizuálne, aby sme ho posunuli trochu vpred, keďže je to jediná časť webu, ktorá dlhú dobu neprešla žiadnymi zmenami či modernizáciou. Chceme vám priniesť nové funkcionality a budeme radi, keď si nájde aj nových používateľov.
Aké zmeny a vylepšenia nás teda čakajú?
- Rôzne vizuálne zmeny, aby bolo fórum v súlade so zvyškom webu a plnilo svoj účel
- Zmeny v navigácii v rámci fóra
- Diskusia nebude flat (jednoúrovňová), ale bude možné pridávať odpoveď na konkrétny komentár, pri ktorom vznikne vlákno (podobne, ako to máme v magazíne). Budete si môcť nastaviť, či chcete tieto vlákna vidieť defaultne zbalené alebo rozbalené.
- Možnosť nastaviť si notifikácie aj na konkrétne vlákno, nielen celú tému
- Prehľad nových komentárov naprieč všetkými témami na úvodnej stránke
- Možnosť zobraziť si v téme iba najlepšie komentáre
- Rýchlejší prístup k “mojim témam” – obľúbené, kde prispievate, vami pridané… s možnosťou customizácie
- Vyhľadávanie tém aj podľa tagov
- Pridávanie tém bez nutnosti voliť kategóriu či tagy
- Dark mode
Update fóra by mal prebehnúť v úvode decembra, aktuálne cielime budúcu stredu (03. 12.) poobede, ale v prípade problémov pri migrácii to ešte môžeme posúvať (už sa tak aj stalo, pôvodne som tu uvádzal utorok:)). Počas nasadzovania nového riešenia je možné, že fórum na pár hodín odstavíme úplne.
Budeme radi, ak následne využijete túto tému na vaše postrehy, návrhy či bugreporty.
Prosím, buďte s nami trpezliví pri následných opravách bugov, ktoré sme si pri vývoji neuvedomili. Zo skúseností predpokladám, že také budú, nakoľko aktuálne fórum využivate veľmi rôznorodými spôsobmi, a nie všetky poznáme. Posnažíme sa všetku spätnú odozvu posúdiť a validné pripomienky a vylepšenia zapracovať.
@cervo
Nepochybujem, ze makate, aby to bolo co najlepsie. bugy sa casom poriesi.
Je mozne pripnut nejaky google dokument kde by sme pisali navrhy, bugy a podobne? Nieco ako ma napr Garmin, kde by sa dalo zahlasovat a tym padom stanovit mozno priority.
Myslim, ze vsetky tie zmeny budu casok OK, ale novy format priniesol vela “vizualneho smogu” a toto je asi najvacsi problem.
Na 95% pozeram forum - shop na mobile. Viac novych fičúr mi blokuje - zmensuje obrazovku. To ma vyrusuje najviac. Myslim, ze aj vacsinu a potom sa to uz vali…
Ten dokument + vkladanie obrazkov ako priklad by mozno pomohol upratat nase komentare/poziadavky. Velakrat (je to aj moj pripad), ze ti neviem ITckarsky vysvetlit problem a nasledne sa mozno nevieme pochopit.
Popis problemu - navrh - Vas komentar (ci sa rozumieme) - moznosti riesenia - zapracovanie (ano/nie) - atd
Tato tema je na to ako stvorena. Popises problem, vieme na to reagovat pod prispevkom, vieme si posielat obrazky, ludia vedia pacikovat alebo reagovat. Ked dame zdielany google doc a bude ho moct paralelne editovat hocikto bez prihlasenia, to bude uplny chaos.
Ad vizualny smog / nove elementy - evidujeme ako spatnu vazbu a vnimam to do urcitej miery podobne.
ja by som tuto temu urcite nevedel pouzivat ako seriozny buglist, ale skusim to rozvinut, ked sa trochu upokoji situacia, skuste vymysliet nejaku formu verejneho feature requestu, mne sa napr. velmi paci ako to ma urobene Menion urobene pre Locus ...